AD

Ρεκόρ καταγγελιών «εκ των έσω» για φοροδιαφυγή στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ – Ξεπέρασαν τις 59.000

Ρεκόρ καταγγελιών καταγράφεται στην πλατφόρμα «Καταγγελίες Πολιτών» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς περισσότερες από 59.000 αναφορές έχουν υποβληθεί για πιθανές περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πλατφόρμα έχει εξελιχθεί σε ένα πολύτιμο εργαλείο για τις ελεγκτικές αρχές, με πολίτες, συγγενείς, συνεργάτες ή ακόμα και δυσαρεστημένους πελάτες, να συμβάλλουν ενεργά στον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων και «μαύρου χρήματος».

Οι καταγγελίες που υποβάλλονται δεν οδηγούν άμεσα σε ελέγχους. Προηγείται διαδικασία αξιολόγησης και φιλτραρίσματος, και όπου κρίνεται απαραίτητο, ενεργοποιείται έλεγχος.

Οι Αρχές έχουν τη δυνατότητα να αντλούν στοιχεία όχι μόνο από τα δεδομένα της ΑΑΔΕ, αλλά και μέσω διασταυρώσεων τραπεζικών λογαριασμών, δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, ακόμα και με τη συνδρομή διεθνών αρχών όταν πρόκειται για ύποπτες κινήσεις στο εξωτερικό.

Από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας, τον Οκτώβριο του 2023, μέχρι και το πρώτο πεντάμηνο του 2024, βρίσκονταν ήδη σε εξέλιξη πάνω από 6.000 υποθέσεις, με τα πρόστιμα να ξεπερνούν τα 26,4 εκατομμύρια ευρώ.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Γονικοί έλεγχοι θα ενσωματωθούν στο ChatGPT – Θα στέλνει ειδοποιήσεις όταν ανιχνεύει ανήλικους χρήστες σε «οξύ στρες»

Η OpenAI, δηλώνει ότι σχεδιάζει να λανσάρει γονικούς ελέγχους για το ChatGPT «εντός του επόμενου μήνα», μετά από καταγγελίες ότι ο δημοφιλής «βοηθός» τεχνητής νοημοσύνης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εκτροχιασμός τελεφερίκ στη Λισαβόνα: Τουλάχιστον 15 νεκροί και δεκάδες τραυματίες – Βίντεο σοκ

Το ιστορικό τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους τουρίστες και τους κατοίκους της πόλης, εκτροχιάστηκε σήμερα, προκαλώντας σοβαρό δυστύχημα. Τουλάχιστον 15

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Το Ίδρυμα της Βουλής στο 53ο Φεστιβάλ Βιβλίου: Πολιτισμός, Ιστορία και Δημοκρατία

Με επίκεντρο τον κοινοβουλευτισμό, την ιστορία και τον πολιτισμό, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων συμμετέχει δυναμικά στο 53ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που ξεκινά τη Δευτέρα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >