AD

Χατζηβασιλείου: Η κυπριακή κυβέρνηση να πάρει σαφή θέση για την ηλεκτρική διασύνδεση

«Ορισμένοι πολιτικοί στην Κύπρο ας μην παίζουν παιχνίδια στην πλάτη ενός τόσο σημαντικού έργου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Τετάρτης.

Μιλώντας συγκεκριμένα για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ σε συνέχεια των δηλώσεων του Υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, ο κ. Χατζηβασιλείου επεσήμανε ότι ενώ η επίσημη θέση της κυπριακής κυβέρνησης είναι υπέρ της υλοποίησης του έργου, «υπάρχει εσωτερική διχογνωμία που εκφράζεται κυρίως μέσω του Υπουργού Οικονομικών κ. Κεραυνού». Όπως δήλωσε για τις δηλώσεις του κ. Κεραυνού, σύμφωνα με τις οποίες, εκείνος δεν βλέπει βιωσιμότητα στο έργο, «δεν έχω εικόνα ότι αυτό είναι επίσημη κυπριακή θέση για το καλώδιο. Το αντίθετο. Γνωρίζω ότι η επίσημη κυπριακή τοποθέτηση είναι υπέρ του έργου». Ζήτησε, μάλιστα, ξεκάθαρη τοποθέτηση από τη Λευκωσία: «Η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μια σαφή θέση. Η Κύπρος δεν μπορεί να παίζει κορώνα–γράμματα με τα έργα αυτά».

Ο Βουλευτής της ΝΔ θύμισε ότι το έργο της διασύνδεσης συζητείται εδώ και χρόνια σε ευρωπαϊκό επίπεδο και χαρακτήρισε το καλώδιο «έργο ειρηνικής υποδομής, έργο προόδου και ευημερίας». Όπως είπε «θα βγάλει από την ενεργειακή απομόνωση πρωτίστως την Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι δηλαδή πολύ πιο ωφέλιμο γι’ αυτούς».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Τάσος Χατζηβασιλείου διατύπωσε την πολιτική θέση της ελληνικής κυβέρνησης με σαφήνεια: «Εμείς στηρίζουμε το έργο αυτό, θεωρούμε ότι είναι σημαντικό για όλη την Ευρώπη. Στηρίζουμε την Κύπρο – έχουμε αδελφική σχέση, που ορθώς διατηρούμε ισχυρή. Αλλά πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Αναφερόμενος στο επεισόδιο πυροβολισμών από Τούρκους σε Έλληνες ψαράδες στο Θρακικό Πέλαγος, ο Βουλευτής Σερρών στάθηκε στην επιχειρησιακή επάρκεια του Λιμενικού: «Το ελληνικό Λιμενικό πάντοτε κάνει τη δουλειά του άριστα. Όταν υπάρχει ανάγκη, παρεμβαίνει και προστατεύει τα συμφέροντα των Ελλήνων αλιέων. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό στις γυναίκες και τους άνδρες του Σώματος».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Νεκρός πεζός που παρασύρθηκε από τρένο της Hellenic Train στην Κωνσταντινουπόλεως

Ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στη συμβολή της Κωνσταντινουπόλεως και της Λεωφόρου Αθηνών, όταν πεζός παρασύρθηκε από τρένο της Hellenic Train με

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΔΕΘ: Οι παρεμβάσεις για την ενίσχυση των οικογενειών με παιδιά και οι τρεις «εκπλήξεις» που αναμένονται στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες

Το «κλειδί» στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ αναμένεται να είναι οι οικογένειες με παιδιά και η στήριξη με μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και του δημογραφικού,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τα τρία τέταρτα των Παλαιστίνιων κρατουμένων από τη Γάζα δεν είναι μαχητές, σύμφωνα με στοιχεία του ισραηλινού στρατού

Μόνο ένας στους τέσσερις κρατούμενους από τη Γάζα αναγνωρίζεται ως μαχητής από τις ισραηλινές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με απόρρητα στοιχεία, με τους πολίτες να

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη στην Καστοριά – Ταυτοποιήθηκε 37χρονος ως ο δράστης

Μία ακόμη υπόθεση τηλεφωνικής απάτης εξιχνιάστηκε από τις τοπικές αρχές, φέρνοντας στο φως τη δράση ενός 37χρονου ημεδαπού. Η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >