AD

Οι ΗΠΑ βάζουν τέλος στο πρόγραμμα προστασίας μεταναστών από τη Βενεζουέλα

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη τον τερματισμό του προγράμματος Καθεστώς Προσωρινής Προστασίας (TPS), το οποίο είχε θεσπιστεί επί προεδρίας του Τζο Μπάιντεν και προσέφερε προστασία από την απέλαση σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από τη Βενεζουέλα.

Η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας, Κρίστι Νόεμ, δήλωσε ότι πλέον οι πολίτες της Βενεζουέλας δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την παροχή του TPS, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση των υπηρεσιών της.

Το καθεστώς αυτό γενικά χορηγείται από τις αμερικανικές αρχές σε ανθρώπους οι χώρες των οποίων πλήττονται από φυσικές καταστροφές, ένοπλες συρράξεις ή άλλα έκτακτα γεγονότα. Εγγυάται πως βρίσκουν δουλειά νόμιμα και δεν απελαύνονται.

«Ζυγίζοντας τη δημόσια ασφάλεια, την εθνική ασφάλεια, παράγοντες της μετανάστευσης, την πολιτική για τη μετανάστευση, οικονομικούς παράγοντες και την εξωτερική πολιτική, είναι σαφές πως το να επιτραπεί σε υπηκόους της Βενεζουέλας να παραμείνουν προσωρινά στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι προς το συμφέρον της Αμερικής», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα θα λήξει τη 10η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν από την υπηρεσία έρευνας του ομοσπονδιακού Κογκρέσου τον Δεκέμβριο, ωφέλησε πάνω από 256.000 υπηκόους Βενεζουέλας από το 2021.

Η κυβέρνηση του ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κινήθηκε για τον τερματισμό του προγράμματος τον Φεβρουάριο, προτού συμπληρωθεί ένας μήνας αφού ο μεγιστάνας επέστρεψε στον Λευκό Οίκο. Ομοσπονδιακό δικαστήριο την εμπόδισε να προχωρήσει τον Μάρτιο. Όμως το ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο, με αποφασιστικά συντηρητική πλειοψηφία, της έδωσε κατόπιν πράσινο φως.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Λάρισα: Βρέφος 18 μηνών στη ΜΕΘ με εγκαύματα από καυτό λάδι

Βρέφος 18 μηνών νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο πανεπιστημιακό της Λάρισας, καθώς φέρει εκτεταμένα εγκαύματα. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, διακομίσθηκε από νοσοκομείο άλλης θεσσαλικής πόλης όπου είχε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Θεσσαλονίκη: Εφιαλτικές στιγμές για δύο κοπέλες στο λιμάνι – Τις παρενόχλησαν τρεις νεαροί

Έναν εφιάλτη έζησαν δύο κοπέλες, ηλικίας 15 και 17 ετών που είναι ΑμεΑ, στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού Θεσσαλονίκης, σχεδόν ένα ολόκληρο βράδυ, στα χέρια

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γ. Παπαβασιλείου: Παραιτήθηκε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Ανδρουλάκη – «Δεν θέλω να υπάρχει καμία σκιά στον αγώνα που δίνει το ΠΑΣΟΚ»

Την παραίτησή του υπέβαλε το Σάββατο ο Γιώργος Παπαβασιλείου, μόλις μία ημέρα μετά τον ορισμό του στη θέση του επικεφαλής του γραφείου του προέδρου του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συντάξεις Νοεμβρίου 2025: Ξεκινούν οι πληρωμές – Ποιοι θα δουν πρώτοι χρήματα στους λογαριασμούς

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Ρέθυμνο – Τέσσερις συλλήψεις

Κατασχέθηκαν 15 κιλά ινδικής κάνναβης Ολοκληρώθηκε χθες (24.10.2025) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε περιοχή του Δήμου Αμαρίου στο Ρέθυμνο, με αποτέλεσμα τη σύλληψη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >