AD

Αnna Frank | H μέρα που έγραψε την τελευταία της καταχώρηση στο ημερολόγιο

Την 1η Αυγούστου 1944, γράφτηκε η τελευταία σελίδα του διασημότερου ημερολογίου

H Anna Frank,  η νεαρή Εβραία που κρυβόταν από τους Ναζί, της οποίας το ημερολόγιο έγινε σύμβολο του Ολοκαυτώματος, γράφει την τελευταία της καταχώρηση,  τρεις μέρες πριν αυτή και η οικογένειά της συλληφθούν και τοποθετούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η δεκαπεντάχρονη Anna Frank, εκείνη την εποχή, έλαβε το ημερολόγιο στα 13α γενέθλιά της, γράφοντας σε αυτό πιστά κατά τη διάρκεια των δύο επομένων ετών, μαζί με άλλους επτά (συμπεριλαμβανομένων των γονιών της, Otto και Edith, και της αδερφής της, Margot του συνεργάτη του πατέρα της, Herman Van Pels, του σύζυγου Auguste, και γιων Peter και Fritz Pfeffer και του οδοντιάτρου της γραμματέας του Otto Frank) ζούσαν σε ένα μυστικό παράρτημα πίσω από την επιχείρηση του πατέρα της στο Άμστερνταμ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην τελευταία της καταχώριση, η Frank έγραψε για το πώς την αντιλαμβάνονται οι άλλοι, περιγράφοντας τον εαυτό της ως «μια δέσμη αντιφάσεων». Η ίδια έγραψε:

«Όπως σας έχω πει πολλές φορές, είμαι χωρισμένη στα δύο. Η μία πλευρά περιέχει την πληθωρική μου ευθυμία, την αισιοδοξία μου, τη χαρά μου στη ζωή και, πάνω απ` όλα, την ικανότητά μου να εκτιμώ την πιο ελαφριά πλευρά των πραγμάτων. Με αυτό εννοώ να μην βρίσκω τίποτα κακό με τα φλερτ, ένα φιλί, μια αγκαλιά, ένα άχρωμο αστείο. Αυτή η πλευρά μου συνήθως περιμένει για να στήσει ενέδρα στην άλλη, που είναι πολύ πιο καθαρή, πιο βαθιά και πιο λεπτή. ….”

Συνέχισε ότι αυτό που λέει δεν είναι αυτό που νιώθει, γι` αυτό, σύμφωνα με τα λόγια της, είχε τη φήμη ότι είναι «τρελή αλλά και φλερτ, έξυπνη Alek και αναγνώστης ρομάντζων». Detail of the diary of the wax figure of Anne Frank and their hideout reconstruction is unveiled at Madame Tussauds on March 9, 2012 in Berlin,...

«Η ευτυχισμένη Anna γελάει, απαντά τρελή, σηκώνει τους ώμους της και προσποιείται ότι δεν το βάζει. Η ήσυχη Anna αντιδρά ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο. Αν είμαι απόλυτα ειλικρινής, θα πρέπει να παραδεχτώ ότι έχει σημασία για μένα, ότι προσπαθώ πολύ σκληρά να αλλάξω τον εαυτό μου, αλλά ότι πάντα αντιμετωπίζω έναν πιο ισχυρό εχθρό».

Από τους οκτώ κρατούμενους, ο Otto Frank ήταν ο μόνος επιζών. Η Anna Frank πέθανε το 1945 από τύφο στο γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Το ημερολόγιό της δημοσιεύτηκε από τον πατέρα της το 1947. Έκτοτε έχει γίνει παγκόσμιο best seller. anne frank stamp - anne frank stock pictures, royalty-free photos & images

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κοκτέιλ ζέστης και αφρικανικής σκόνης και σήμερα

Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια και τις θερμές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα. Καταιγίδες στα ορεινά ηπειρωτικά, τοπικά μέτριοι άνεμοι στα πελάγη, αυξημένες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μόνη στο πλήθος | Όταν η Marilyn τραγουδούσε `Happy Birthday` στον JFK

Στις 19 Μαίου του 1962 παρά τη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας της από το αλκοόλ & τα βαρβιτουρικά, η Μέριλιν ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη και τραγουδά μοναδικά το “Happy Birthday” στον…κύριο πρόεδρο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δυσαρέσκεια στη Δύση για την πρόσκληση του Μακρόν στη Ρωσία για την επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία

Ο Λευκός Οίκος εμφανίζεται δυσαρεστημένος από την απόφαση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να προσκαλέσει εκπρόσωπο της ρωσικής κυβέρνησης στον εορτασμό για την 80ή επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία, τον προσεχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >