AD

Αντιπολιτευτικά πυρά ενόψει ΔΕΘ – Αιχμές για ΟΠΕΚΕΠΕ και ακρίβεια

Οι αναμενόμενες εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έχουν ήδη πυροδοτήσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που κατηγορεί την κυβέρνηση για αποτυχημένη συνταγή στην οικονομική πολιτική. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές θα αφορούν τους πάντες.

Η ενίσχυση των οικογενειών με παιδιά, η στήριξη της μεσαίας τάξης και της περιφέρειας βρίσκονται στον πυρήνα των ανακοινώσεων που θα κάνει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. «Θα υπάρξει άμεσο θετικό αποτέλεσμα στην τσέπη των πολιτών», τονίζουν κυβερνητικά στελέχη.

«Θα δούμε να ανακοινώνεται από τον Πρωθυπουργό μία σειρά από μειώσεις. Οι φόροι που θα μειωθούν, περισσότερο ή λιγότερο, δεν θα εξαιρούν κανέναν Έλληνα. Είτε εργαζόμενο είτε συνταξιούχο. Θα δοθεί έμφαση στις οικογένειες με παιδιά. Είναι προφανές ότι το κόστος ζωής είναι υψηλό για μία οικογένεια. Τα μέτρα αυτά θα έχουν χαρακτήρα στήριξης της ελληνικής περιφέρειας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, Θανάσης Κοντογεώργης, σχολίασε ότι «είναι παρεμβάσεις που επειδή θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και υποστηρίζουν την μεσαία τάξη θα αποτελέσουν τη μαγιά για το σύνολο των παρεμβάσεων που χρειαζόμαστε.

«Η χώρα χρειάζεται μία νέα αρχή, στις εκλογές πρέπει να μπει τέλος στη διακυβέρνηση τη ΝΔ» δηλώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης σημειώνοντας ότι «ο λαός του έδωσε δύο φορές κοντά στο 40% και ο κ. Μητσοτάκης, αντί να κάνει τη χώρα κανονική ευρωπαϊκή χώρα την εκθέτει συνεχώς. Είναι πρόσωπα που έχουν αποδειχθεί κατώτερα των περιστάσεων. Είναι ενοχλητικό πια να μας βλέπουν όπως πριν από τα μνημόνια».

Από τα Γιαννιτσά, ο Σωκράτης Φάμελλος καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αντί να στηριχθεί ο αγροτικός κόσμος, «πλημμύρισε» τη χώρα, το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. «Έχει αφήσει ο κ. Μητσοτάκης την αγροτική παραγωγή χωρίς στήριξη και ταυτόχρονα έχει αφήσει και τους καταναλωτές χωρίς προστασία. Ο κ. Μητσοτάκης έχει παρατήσει την ύπαιθρο και το μόνο που ένοιαζε την ΝΔ ήταν να φάνε τα λεφτά των αγροτών για να ταΐσουν γαλάζια παιδιά» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΚΚΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι τίποτα τίποτα άλλο παρα μιά προσπάθεια να συγκαλλύψει τη βαθιά αντεργατική της πολιτική και η οποία πρέπει να βρει απάντηση από τους εργαζόμενους».

Κάνοντας επίθεση στον Πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος, δήλωσε: «Ο επί έξι χρόνια ψευδόμενος για τα έργα στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, έρχεται στη ΔΕΘ για να συνεχίσει την ίδια ακριβώς τακτική ως Βαρώνος Μινχάουζεν».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, υποστήριξε: «Αυτό που θέλουν οι πολίτες είναι μία συγκεκριμένη πρόταση πώς θα πληρώνουν λιγότερο ρεύμα, χαμηλότερα ενοίκια και ένα καλύτερο ΕΣΥ».

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία σε συμπαράσταση προς τους Εποχικούς Πυροσβεστών, έδωσε το παρόν στο Συλλαλητήριο των Ενστόλων.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Στο Ιράν σπέρνουν σύννεφα για να αντιμετωπίσουν τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων ετών

Οι ιρανικές αρχές ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο επιχειρήσεις σποράς νεφών για πρόκληση βροχοπτώσεων, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει τη χειρότερη ξηρασία εδώ και δεκαετίες, μετέδωσαν κρατικά μέσα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πάτρα: Με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρθηκε ο 18χρονος Μάριος για μεταμόσχευση ήπατος στο Τορίνο

Με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας αναχώρησε το απόγευμα της Κυριακής ο 18χρονος Μάριος, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών που πάσχει εκ γενετής από σπάνιο σύνδρομο. Ο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νίκος Ψαρράς: «Όλοι ζούμε αυτόν τον χαμό με μια σιωπή και μετά έρχεται ένα τεράστιο κενό»

Με αφορμή τη νέα σειρά “Δικαστής” του ΑΝΤ1, ο Νίκος Ψαρράς βρέθηκε καλεσμένος της Ελένης Τσολάκη στο πλατό της εκπομπής “Πρωινό Σαββατοκύριακο” την Κυριακή. Μέσα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χαλάει από αύριο ο καιρός: Έρχονται βροχές και ισχυροί νοτιάδες – Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο όπου από αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Επίδομα θέρμανσης: Ξεπέρασαν τις 550.000 οι αιτήσεις – Οι παγίδες και τα λάθη που στοιχίζουν την ενίσχυση

«Συνωστισμός» επικρατεί στην πλατφόρμα myΘέρμανση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με τις αιτήσεις των δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης να έχουν ξεπεράσει τις 550.000 μέσα σε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γιάννης Ζουγανέλης: «Έγραψαν κάτω από τη φωτογραφία μας ειρωνικά «τα κατάφερες, τους πέθανες όλους» και με σόκαρε αυτό»

Ο Γιάννης Ζουγανέλης φιλοξενήθηκε από την Κέλλυ Βρανάκη, το απόγευμα της Κυριακής, στο πλατό της εκπομπής “Τζενερέισον ΣΚ” που προβλήθηκε στο πρόγραμμα της ΕΡΤ. Ανάμεσα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >