AD

Άνδρας πέρασε σχεδόν 30 χρόνια σε φυλακή των ΗΠΑ για φόνο που δεν είχε διαπράξει

Μετά από 27 χρόνια πίσω από τα κάγκελα, ο Μπράιαν Χούπερ απελευθερώθηκε, καθώς αποδείχθηκε ότι καταδικάστηκε άδικα για δολοφονία που δεν διέπραξε. Η καθυστερημένη ομολογία της πραγματικής ενόχου ανέτρεψε την καταδίκη του.

Ο Μπράιαν Χούπερ, φυλακισμένος επί σχεδόν τρεις δεκαετίες σε σωφρονιστικό ίδρυμα στο Κολοράντο, είδε τελικά την αλήθεια να λάμπει όταν μια γυναίκα, η οποία τον είχε ενοχοποιήσει για φόνο, παραδέχτηκε την ενοχή της. Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε υπάρξει βασική μάρτυρας στη δίκη που οδήγησε στην καταδίκη του Χούπερ το 1998 για τη δολοφονία και την απόπειρα απαγωγής της 77χρονης Αν Πραζνιακ. Η τραγική ιστορία ξεκίνησε όταν το πτώμα της Πραζνιακ βρέθηκε από την αστυνομία τον Απρίλιο του 1998 στη Μινεάπολη.

Το σώμα βρέθηκε σε ένα χαρτοκιβώτιο τυλιγμένο με χριστουγεννιάτικα φώτα, ενώ ήταν δεμένο και κρυμμένο σε μια ντουλάπα. Η αιτία του θανάτου της χαρακτηρίστηκε ως ασφυξία. Ο θάνατός της είχε επέλθει δύο εβδομάδες έως ένα μήνα πριν την ανακάλυψη της. Η καταδίκη του Χούπερ βασίστηκε κυρίως στη μαρτυρία της γυναίκας, η οποία αργότερα παραδέχτηκε ότι είχε η ίδια διαπράξει τη δολοφονία. Κατά πορεία της έφεσης που άσκησε ο Χούπερ, οι Αρχές συνειδητοποίησαν ότι τα στοιχεία υπέρ της αθωότητάς του ήταν αδιάσειστα, ενώ πολλοί μάρτυρες ανακάλεσαν τις προηγούμενες καταθέσεις τους. Μετά την ομολογία της, η γυναίκα κατέληξε στη φυλακή της Τζόρτζια, όπου θα παραμείνει για περίπου τέσσερα χρόνια.

Η αποκάλυψη αυτή άνοιξε το δρόμο για την απελευθέρωση του Χούπερ. Ο Μπράιαν Χούπερ, απαλλαγμένος πλέον από τις κατηγορίες, έχει επανενωθεί με την οικογένειά του και σχεδιάζει τη νέα του ζωή κοντά στα παιδιά του. Η υπόθεσή του υπενθυμίζει τις συνέπειες μιας άδικης καταδίκης και την αναγκαιότητα για επιμελή αναψηλάφηση των στοιχείων σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πυρκαγιές σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία εξαιτίας σφοδρών ανέμων και υψηλών θερμοκρασιών

Θερμοί άνεμοι σάρωσαν σήμερα την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία πυροδοτώντας δασικές πυρκαγιές και άνοδο της θερμοκρασίας που ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΕΕ: Κοινή θέση για επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης πριν από τη σύνοδο του ΟΗΕ COP30 στη Βραζιλία

Τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν σε κοινή θέση ενόψει της επερχόμενης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που υιοθετήθηκαν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κατερίνα Καινούργιου για Δέσποινα Βανδή: «Θλιβερό να συγκρίνεται μια δολοφονία με τη μεταφορά μιας τραγουδίστριας»

Η Κατερίνα Καινούργιου εξέφρασε την άποψή της αναφορικά με το περιστατικό μεταφοράς της Δέσποινας Βανδή με περιπολικό μετά από ζημιά στο όχημα που τη μετέφερε.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Οι πρώτοι γαλαξίες του Σύμπαντος: Χαοτικοί, ασταθείς και γεμάτοι αναταραχή

Οι πρώτοι γαλαξίες που σχηματίστηκαν μετά τη Μεγάλη Έκρηξη κάθε άλλο παρά οργανωμένοι ήταν. Νέα ευρήματα αστρονόμων από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ αποκαλύπτουν ότι οι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ουγκάντα: Τουλάχιστον 63 νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα

Τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν δύο λεωφορεία σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους αυτοκινητοδρόμους της Ουγκάντας είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 63 άνθρωποι και

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δημήτρης Παπανώτας: «Όποιος έχει απορίες για τη σεξουαλική μου ταυτότητα να με πάρει τηλέφωνο να με ρωτήσει»

Ο Δημήτρης Παπανώτας κάθισε στον καναπέ της Κατερίνας Καινούργιου το πρωί της Τετάρτης 22 Οκτωβρίου. Μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος και σχολιαστής του Happy Day ξέσπασε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >