AD

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Διχασμός για το αν έπρεπε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τον Τσάρλι Κερκ – Βίντεο «πρωτοφανούς» έντασης

Κομμένο στα δύο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντηχούσε χτυπήματα χεριών στα έδρανα, φωνές με τη λέξη «ντροπή» αλλά και χειροκροτήματα επιδοκιμασίας καθώς η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, απέρριψε πρόταση να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τον δολοφονημένο Αμερικανό συντηρητικό influencer Τσάρλι Κερκ.

«Εάν υπάρχει αίτημα για ενός λεπτού σιγή, πρέπει να υποβληθεί από πολιτική ομάδα κατά την έναρξη της συνόδου. Εάν υπάρχει αίτημα, μπορεί φυσικά να γίνει τον Οκτώβριο, αλλά είναι δεδομένο ότι η πρόεδρος ανακοινώνει την απόδοση τιμών κατά την έναρξη της ολομέλειας, δηλαδή τη Δευτέρα», δήλωσε εκπρόσωπος της προέδρου του Κοινοβουλίου στο Politico.

Η πρωτοβουλία προτάθηκε αρχικά από τον Charlie Weimers, ευρωβουλευτή των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), ως συμβολικό μέτρο «για να δηλώσουμε ότι το δικαίωμά μας στην ελευθερία του λόγου δεν μπορεί να σβήσει».

Αντί για ενός λεπτού σιγή, «δόθηκε η δυνατότητα στον Σουηδό ευρωβουλευτή να κάνει μια δήλωση. Ο Βάιμερς ξεκίνησε την δήλωσή του λέγοντας ότι η πολιτική βία πρέπει να καταδικάζεται ομόφωνα αλλά όταν προχώρησε σε σιωπηλό φόρο τιμής, η αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου που προήδρευε της συνεδρίασης, Καταρίνα Μπάρλεϊ από την ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, τον διέκοψε.τακραυγή από ευρωβουλευτές που χτυπούσαν τα γραφεία τους και φώναζαν.

«Το έχουμε συζητήσει αυτό και ξέρετε ότι η πρόεδρος είπε όχι στην τήρηση ενός λεπτού σιγής», δήλωσε η Μπάρλεϊ, απαντώντας στις διαμαρτυρίες των νομοθετών. Η δήλωσή της έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από κεντρώες και αριστερές πολιτικές παρατάξεις.

«Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ μας υπενθυμίζει τη σημασία της προστασίας των θεμελιωδών ελευθεριών, ακόμη και στις δημοκρατικές κοινωνίες», δήλωσε στο Poliico ο πρόεδρος της ακροδεξιάς ομάδας Ευρώπη των Κυρίαρχων Εθνών (ESN), βουλευτής της Εναλλακτικής για τη Γερμανία, Ρενέ Άουστ.

Κεντροδεξιές, φιλελεύθερες και αριστερές ομάδες απέφυγαν να σχολιάσουν την πρόταση και υποστήριξαν ότι ήταν απόφαση του προέδρου του Κοινοβουλίου, επισημαίνει το Politico.

Η Ρομπέρτα Μέτσολα είχε νωρίτερα δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Είμαι σοκαρισμένη από την απολύτως φρικτή δολοφονία του Charlie Kirk στη Γιούτα σήμερα. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τη σύζυγό του και τα μικρά παιδιά του – που ήταν θεμέλιο της ζωής του».

Πηγή: Politico

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Γαλλία – Λεκορνί: Ο πρωθυπουργός που καλείται να πετύχει εκεί που απέτυχαν όλοι οι προηγούμενοι

Ως υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι ο Σεμπαστιάν Λεκορνί είχε εύκολη αποστολή στην κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Με έναν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία αλλοδαπού εργάτη γης στο Καπελέτο του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Πύργου η δολοφονία ενός αλλοδαπού εργάτη γης σε αγροτική περιοχή στο Καπελέτο του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, η οποία είχε διαπραχθεί στις 23

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μεξικό: Στους οκτώ οι νεκροί από την έκρηξη βυτιοφόρου – Σε κρίσιμη κατάσταση 22 άτομα

Ο απολογισμός των θυμάτων από την έκρηξη βυτιοφόρου που μετέφερε αέριο σε πυκνοκατοικημένη συνοικία της πόλης του Μεξικού, το βράδυ της Τετάρτης, αυξήθηκε χθες Πέμπτη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δημήτρης Πανόπουλος – Μάρτζυ Λαζάρου: Έκαναν «πρόβα» πρεμιέρας στο πλατό του Live You

Weekend Live, έρχεται τα Σαββατοκύριακα στο νέο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Ένα τελευταίο… live δοκιμαστικό λίγο πριν πουν την πρώτη τους «καλησπέρα» έκαναν στον αέρα του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Καιρός: Τοπικές μπόρες το Σαββατοκύριακο, βροχές και καταιγίδες την Δευτέρα – Πρόγνωση από τον Χρ. Παρανό

Με ήπιες καιρικές συνθήκες και λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά ξεκινά το Σαββατοκύριακο, ωστόσο η εικόνα του καιρού αναμένεται να αλλάξει αισθητά από τη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >