AD

Ιπποκράτειο: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του διευθυντή Καρδιοχειρουργικής που συνελήφθη για «φακελάκι»

Για τις 22 Σεπτεμβρίου 2025 αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο η δίκη του επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο που κατηγορείται για δωροληψία και συνελήφθη για «φακελάκι» ύψους 5.000 ευρώ.

Ο γιατρός, που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να παραλαμβάνει προσημειωμένα χρήματα από συγγενή ασθενή, απουσίαζε από το δικαστήριο. Σύμφωνα με τον συνήγορο του, ο κατηγορούμενος πρέπει να παραμείνει κλινήρης, καθώς υπέστη κάκωση στη μέση του έπειτα από πτώση από καρέκλα. Απούσα από το δικαστήριο ήταν και η συγγενής του ασθενούς, η οποία κατήγγειλε τον γιατρό για «φακελάκι», καθώς βρίσκεται δίπλα στον πρόσφατα χειρουργημένο σύζυγό της.

Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη ο σύζυγός της, την πλησίασε με το πρόσχημα της ενημέρωσης για την πορεία υγείας του δικού της ανθρώπου και της ζήτησε, σύμφωνα με την καταγγελία της, 5.000 ευρώ, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης και αποθεραπείας μέσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες προανακριτικά στην αστυνομία φέρεται να υποστήριξε ότι τα χρήματα αυτά ήταν νόμιμα. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως τα χρήματα που βρέθηκαν πάνω του τα έδωσε η γυναίκα χωρίς ο ίδιος να τα απαιτήσει.

Σημειώνεται πως ο γιατρός έχει αντίστοιχο ποινικό ιστορικό.

Έχει επίσης καταδικαστεί για δωροληψία, για φακελάκι που φέρεται να απαίτησε και να πήρε από ασθενή του. Είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής ενώπιον του δεύτερου βαθμού.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Τρεις συλλήψεις για εμπορία ανθρώπων στη Βόρεια Ελλάδα

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές όπου λειτουργούν οίκοι ανοχής, με σκοπό τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, πραγματοποίησε την Πέμπτη (11/9) η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πιερρακάκης για ακριτικά νησιά: Στόχος μας η μείωση του ΦΠΑ και η σταδιακή κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

«Στόχος μας είναι η μείωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά, η σταδιακή κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τα συνολικότερα μέτρα μείωσης φόρων σε οικογένειες, νέους, ελεύθερους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 χώρες καταδικάζουν τις ρωσικές παραβιάσεις στον εναέριο χώρο της Πολωνίας

Περισσότερες από σαράντα χώρες, μεταξύ τους οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα και η Κύπρος, εξέφρασαν σε κοινή δήλωση που

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ζάκυνθος: Σύλληψη 20χρονου για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων, 20χρονος αλλοδαπός, Αλβανικής καταγωγής, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιτυχής τηλε-θρομβόλυση στο Γ.Ν. Σύρου

Την πραγματοποίηση της πρώτης επιτυχούς τηλε-θρομβόλυσης σε ασθενή που υπέστη οξύ ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο ανακοίνωσε η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >