AD

«Ιερές μπίζνες» στη Μονή Καλαβρύτων: Τι ισχυρίστηκε ο ηγούμενος στην απολογία του – Άφαντο το άγαλμα της θεάς Αρτέμιδος

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους ο ηγούμενος, ένας μοναχός και ακόμη τέσσερα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στις «ιερές» μπίζνες στη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα, που προσπαθούσε να πουλήσει κειμήλια της Μονής, τεράστιας αξίας.

Στη φυλακή οδηγούνται μετά από τις μαραθώνιες απολογίες τους, ο μέχρι πρότινος Ηγούμενος της Μονής Σπηλαίου, ο ιερομόναχος βοηθός του και οι άλλοι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται για αρχαιοκαπηλία.

Από την πόρτα του δικαστικού μεγάρου Κορίνθου βγήκαν τα μεσάνυχτα μετά από 13 ώρες απολογία οι έξι συλληφθέντες για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Κρίθηκαν όλοι προφυλακιστέοι.

Όλοι τους κατηγορούνται για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση ενώ αρνούνται τις κατηγορίες.

«Τα αντικείμενα βρέθηκαν νομίμως στην κατοχή μου. Προέρχονται από συλλογή που είχα παραλείψει να δηλώσω. Δεν υπάρχει θέμα αγοραπωλησίας», ισχυρίστηκε ο ηγούμενος.

Τις κατηγορίες που του αποδίδονται προσπάθησε να αντικρούσει και ο βοηθός του Ηγούμενου της Μονής Παλαιού Σπηλαίου.

«Τα αντικείμενα βρέθηκαν εντός της Μονής σε ιδιωτικούς χώρους και δεν αποτελούσαν εκκλησιαστική περιουσία, αλλά προσωπικά αντικείμενα που περιήλθαν από οικογενειακές δωρεές και είχαν συναισθηματική αξία. Τυχόν παράλειψη δήλωσης και καταγραφής τους δεν έγινε από δόλο», ανέφερε ο μοναχός.

«Ήταν όλα προσωπικά αντικείμενα με συναισθηματική αξία, δεν ήταν περιουσία της Μονής, ούτε καν γενικότερα της εκκλησίας. Δεν υπήρχε κάποιος σκοπός περαιτέρω διάθεση και δεν χρειάστηκε ή αμέλησαν να τα δηλώσουν όχι δολίως», σημείωσε ο δικηγόρος του μοναχού, Βασίλης Χρονόπουλος.

Συνεχίζονται οι έρευνες για το άγαλμα

Την ίδια ώρα οι Αρχές «χτενίζουν» τα χωράφια γύρω από τη Μονή για να εντοπίσουν το μπρούτζινο άγαλμα ύψους περίπου 2 μέτρων το οποίο ο Ηγούμενος φέρεται να είχε στην κατοχή του και ήθελε να βγάλει στο «σφυρί» έναντι 10 εκατ. ευρώ.

Στη φωτογραφία που εξασφάλισε το ΕΡΤnews διακρίνεται το σημείο κοντά στο ιερό της Θεάς Αρτέμιδος στους Αρχαίους Λουσούς όπου έγιναν έρευνες παρουσία εισαγγελέα και εκπροσώπου του ΥΠΠΟ.

Ο ίδιος ο Ηγούμενος φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς που υποδύονταν τους αγοραστές, πως το άγαλμα ήταν θαμμένο σε χωράφι.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ανησυχία στη Νιγηρία για τις απειλές Τραμπ – Συνάντηση των δύο προέδρων ζητά η Αμπούτζα

Νιγηριανοί διαφόρων θρησκευμάτων κατήγγειλαν σήμερα τις απειλές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που προειδοποίησε με στρατιωτική επέμβαση μετά τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον χριστιανών στην πολυπληθέστερη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Ο αστυνομικός έδρασε για να σώσει μια ανθρώπινη ζωή» – Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας για την υπόθεση του ροτβάιλερ στον Άγιο Φλώρο

Στην εκπομπή «Πρωινό στον Αέρα» του ραδιοφώνου της ΕΡΤ Καλαμάτας μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Γιώργος Μπούνας, για την υπόθεση του αστυνομικού

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλέξης Τσίπρας: Στη δημοσιότητα το εξώφυλλο του βιβλίου του «Ιθάκη»

Δόθηκε στη δημοσιότητα από τον εκδοτικό οίκο Gutenberg το εξώφυλλο του βιβλίου του Αλ.Τσίπρα «Ιθάκη» που αναμένεται να βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων μέχρι το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μιμή Ντενίση: «Στην Ελλάδα είμαστε σε πολύ κακή εποχή, νομίζω ότι περνάμε δεύτερο Εμφύλιο»

Καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής Buongiorno ήταν σήμερα η Μιμή Ντενίση, η οποία μίλησε αρχικά για το πλατινένιο βραβείο από την Ακαδημία της Γαλλίας. «Είναι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >