AD

Αναπληρωτής εκπαιδευτικός πήγε στη Τήλο αλλά… είχε διοριστεί στη Λέρο

Ο Μιχάλης Πεταβράκης ξεκίνησε για την Τήλο όπου διορίστηκε αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής. Ωστόσο, φτάνοντας στο σχολείο τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη αφού είχε διοριστεί αλλού.

Όπως λέει ο ίδιος σε βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok, η διευθύντρια τον πλησίασε και του ζήτησε συγγνώμη λέγοντας πως ήταν να διοριστεί στη Λέρο. Ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός πήρε το πλοίο για τη Λέρο και μετέβη στο νησί σε λίγες ώρες.

«Το ότι όλα γίνονται τελευταία στιγμή το ξέραμε. Το ότι είναι ανοργάνωτα το ξέραμε. Το ότι κανείς δεν νοιάζεται πως θα προλάβουμε να φτάσουμε εκεί που πρέπει το ξέρουμε. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι μπορεί για αλλού να ξεκινήσεις, αλλού να φτάσεις, αλλού να είσαι τοποθετημένος», λέει ο κ. Πεταβράκης.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παπαδομαρκάκης είπε στον ALPHA πως «είναι ένα θέμα παρανόησης. Διότι στην Τήλο δεν υπάρχει τμήμα ένταξης. Λάθη μπορεί να γίνουν, τα λάθη όμως διορθώνονται από τη στιγμή που κλήθηκε ο εκπαιδευτικός στη διεύθυνση εκπαίδευσης, του ανακοινώθηκε και συμφώνησε με την μετακίνησή του. Πιστεύω ότι έχει λήξει το θέμα εδώ».

Η πρόσβαση ΑμεΑ

Η Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου από τη Θεσσαλονίκη είναι αναπληρώτρια δασκάλα και περιμένει να προσληφθεί. Αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και λέει πως ο μεγαλύτερος φόβος της είναι να την στείλουν σε σχολείο χωρίς πρόσβαση για ΑμεΑ: «είναι απάνθρωπο το να καθόμαστε και να ταλαιπωρούμαστε και να ζούμε με την αβεβαιότητα του “σε ποιο σχολείο θα είμαστε;”. Στο Κιλκίς πήγαινα κάθε μέρα με ταξί. Κάθε μέρα πλήρωνα 100 ευρώ ταξί. Συνεπώς ο μισθός μου έφευγε στις εννέα με δέκα μετακινήσεις», λέει στον ALPHA.

Η Αλεξάνδρα επικοινώνησε με το υπουργείο Παιδείας και «αυτό που μου είπαν είναι ότι “εάν δεν μπορείτε να πάτε όπου σας στείλουμε και οι γιατροί θεωρούν ότι είστε ανίκανη παραιτηθείτε”». «Είναι ένα θέμα το οποίο είναι σοβαρό και είπα και θα γίνει έργο, ότι θα πρέπει τα σχολεία να έχουν πρόσβαση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Και θα πρέπει να δούμε πως θα το πραγματοποιήσουμε», δήλωσε ο κ. Παπαδομαρκάκης.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ανησυχία στη Νιγηρία για τις απειλές Τραμπ – Συνάντηση των δύο προέδρων ζητά η Αμπούτζα

Νιγηριανοί διαφόρων θρησκευμάτων κατήγγειλαν σήμερα τις απειλές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που προειδοποίησε με στρατιωτική επέμβαση μετά τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον χριστιανών στην πολυπληθέστερη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Ο αστυνομικός έδρασε για να σώσει μια ανθρώπινη ζωή» – Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας για την υπόθεση του ροτβάιλερ στον Άγιο Φλώρο

Στην εκπομπή «Πρωινό στον Αέρα» του ραδιοφώνου της ΕΡΤ Καλαμάτας μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Γιώργος Μπούνας, για την υπόθεση του αστυνομικού

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλέξης Τσίπρας: Στη δημοσιότητα το εξώφυλλο του βιβλίου του «Ιθάκη»

Δόθηκε στη δημοσιότητα από τον εκδοτικό οίκο Gutenberg το εξώφυλλο του βιβλίου του Αλ.Τσίπρα «Ιθάκη» που αναμένεται να βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων μέχρι το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μιμή Ντενίση: «Στην Ελλάδα είμαστε σε πολύ κακή εποχή, νομίζω ότι περνάμε δεύτερο Εμφύλιο»

Καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής Buongiorno ήταν σήμερα η Μιμή Ντενίση, η οποία μίλησε αρχικά για το πλατινένιο βραβείο από την Ακαδημία της Γαλλίας. «Είναι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >