AD

ΗΠΑ: Πέντε μαχητικά αεροσκάφη F-35 προσγειώθηκαν στο Πουέρτο Ρίκο εν μέσω της έντασης με τη Βενεζουέλα

Πέντε F-35 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ προσγειώθηκαν χθες Σάββατο (13/9) στο Πουέρτο Ρίκο, λίγες ημέρες μετά την εντολή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για ανάπτυξη 10 μαχητικών stealth σε αυτό το αμερικανικό έδαφος στην Καραϊβική προκειμένου να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις εναντίον των καρτέλ ναρκωτικών και εν μέσω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης των εντάσεων με τη Βενεζουέλα.

Τα F-35 προσγειώθηκαν στην πρώην στρατιωτική βάση Roosevelt Roads στη Σέιμπα του Πουέρτο Ρίκο, ανέφερε στο Reuters ο φωτογράφος Ρίκι Αρντουένγκο που συνεργάζεται με το εν λόγω πρακτορείο ειδήσεων.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν θεαθεί επίσης στρατιωτικά ελικόπτερα και αεροσκάφη τύπου Osprey στην περιοχή, ενώ τη Δευτέρα ο Aμερικανός υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Πουέρτο Ρίκο μαζί με τον ανώτατο στρατηγό των ΗΠΑ εν μέσω της κλιμάκωσης των εντάσεων με τη Βενεζουέλα.

Ερωτηθείς για τα αεροσκάφη, ένας αξιωματικός του Πενταγώνου δήλωσε: «Δεν έχουμε να ανακοινώσουμε καμία αλλαγή στη στρατιωτική μας στάση προς το παρόν».

Πηγές ανέφεραν στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση Τραμπ διέταξε την αποστολή 10 μαχητικών αεροσκαφών F-35 στο Πουέρτο Ρίκο για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων κατά των καρτέλ ναρκωτικών.

Ανακοινώνοντας τα σχέδιά του για ανάπτυξη επιπλέον στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή, ο Τραμπ είχε πει πως η αμερικανική κυβέρνηση δεν μιλάει για αλλαγή καθεστώτος στη Βενεζουέλα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν ταχύπλοο το οποίο φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά σκοτώνοντας 11 επιβαίνοντες που χαρακτηρίστηκαν μέλη της συμμορίας Tren de Aragua, κάτι που διέψευσε το Καράκας και ανέφερε ότι κανένα από τα 11 άτομα που σκοτώθηκαν δεν ήταν έμπορος ναρκωτικών.

Χθες Σάββατο, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατήγγειλε την παράνομη κράτηση επί οκτώ ώρες ενός αλιευτικού σκάφους της από αμερικανικό πολεμικό πλοίο εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Φονικό 23χρονου στη Χαλκίδα: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία κατηγορούμενος για την επίθεση στον Λυγγερίδη – Συνολικά 8 άτομα οι εμπλεκόμενοι

Μια σοβαρή οπαδική βία συγκλονίζει την κοινωνία της Χαλκίδας, καθώς ταυτοποιήθηκε ένας από τους δράστες της φονικής επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τάνια Τρύπη: «Είμαστε πάρα πολλά χρόνια χωρισμένοι, υπάρχει μια στεναχώρια, μια πίκρα»

Η Τάνια Τρύπη ήταν καλεσμένη στην Κατερίνα Καινούργιου και στην εκπομπή Super Κατερίνα. Με αφορμή τη συμμέτοχή της στην παράσταση «Η μητέρα του σκύλου» μίλησε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πένθος και φόβος για νέο αιματοκύλισμα στα Βορίζια – Θέμα χρόνου να παραδοθούν τα τρία αδέλφια που αναζητούνται

Κορυφώνεται η αγωνία στην Κρήτη μετά τη δεύτερη κηδεία της 57χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της στο αιματοκύλισμα στα Βορίζια. Η υπόθεση με δύο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Υπό παραίτηση ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ Γρηγόρης Σκλήκας μετά τις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ

Ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), Γρηγόρης Σκλήκας, υπέβαλε την παραίτησή του εν μέσω έντονων αντιδράσεων από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για το σχέδιο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Δεν θα χρησιμοποιούσα τον όρο βεντέτα» – Ποιες είναι οι βαθύτερες ρίζες της βίας στην Κρήτη, σύμφωνα με κοινωνική ανθρωπολόγο

Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόπτων που κατηγορούνται για το μακελειό στα Βορίζια στο χωριό που έχει ντυθεί στα μαύρα μετά

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >