AD

Δόμνα Μιχαηλίδου: Παράταση στις αιτήσεις για το Πρόγραμμα Ψηφιακής Ενδυνάμωσης έως τις 15 Οκτωβρίου

«Δίνουμε παράταση έως 15 Οκτωβρίου στη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από δήμους και φορείς αναπηρίας για συμμετοχή στο πρόγραμμα Ψηφιακής Ενδυνάμωσης συμπολιτών μας ηλικίας 65 και άνω και Ατόμων με Αναπηρία. Σκοπός των προγραμμάτων μας είναι η αποτελεσματική αξιοποίησή τους προς το μέγιστο όφελος των δικαιούχων», δήλωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Είναι πολύ σημαντική δράση η ψηφιακή εκπαίδευση ευάλωτων συνανθρώπων μας και η ισότιμη πρόσβασή τους στο ψηφιακό περιβάλλον. Το πρόγραμμα ψηφιακής ενδυνάμωσης παρέχει τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό, το εκπαιδευτικό υλικό, τους εκπαιδευτές και το υποστηρικτικό προσωπικό, την τεχνική υποστήριξη και την επιμόρφωση των εκπαιδευτών. Στο πλαίσιο της ουσιαστικής συνεργασίας με μήμους και φορείς αναπηρίας, τους διαθέτουμε κάθε δυνατή υποστήριξη σε όλα τα βήματα της διαδικασίας για τη λειτουργία Κόμβων Ενδυνάμωσης», ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης, διάρκειας 70 ωρών για τα άτομα άνω των 65 ετών και 80 ωρών για τα Άτομα με Αναπηρία, θα πραγματοποιηθεί, με διά ζώσης μαθήματα, σε 120 Κόμβους Ψηφιακής Ενδυνάμωσης στους δήμους της χώρας για τους ηλικιωμένους και σε 80 Κόμβους σε χώρους και δομές φορέων αναπηρίας.

Οι Κόμβοι Ψηφιακής Ενδυνάμωσης για την εκπαίδευση των ατόμων άνω των 65 θα λειτουργήσουν σε κοινωνικές δομές ηλικιωμένων που ανήκουν στον εκάστοτε δήμο, όπως Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), Λέσχες Φιλίας, Κέντρα Φιλίας Ηλικιωμένων (ΚΕΦΗ), Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ).

Αντίστοιχα, οι Κόμβοι Ψηφιακής Ενδυνάμωσης για την εκπαίδευση των Ατόμων με Αανπηρία θα λειτουργήσουν σε δομές του Ινστιτούτου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), σε χώρους της ΕΣΑμεΑ και των παραρτημάτων της, των οργανώσεων Ατόμων με Αναπηρία ή χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, που αποτελούν φορείς μέλη της ΕΣΑμεΑ και μελών αυτών, σε χώρους των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) Ατόμων με Αναπηρία, καθώς και σε δομές πιστοποιημένων φορέων αναπηρίας.

Ως ημερομηνία λήξης της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στο πληροφοριακό σύστημα (empower.gov.gr) μετά τη χορήγηση της παράτασης ορίζεται η 15η Οκτωβρίου 2025.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

MAHA: Το σύνθημα «Κάντε τα παιδιά σας υγιή ξανά» αγνοεί τις πραγματικές αιτίες της κακής παιδικής υγείας

Ο μέσος όρος των Αμερικάνων τρέφεται με φαγητό το οποίο είναι βλαβερό για την υγεία των παιδιών, σύμφωνα με το σχέδιο δράσης της Επιτροπής «Make

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αττική: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων

Κατόπιν συνεργασίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νοτιοανατολικής Αττικής, του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λαυρεωτικής και του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κρωπίας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βουλή: 11 υπουργεία απαντούν στο ΠΑΣΟΚ για το αν υπάρχουν καταλογισμοί σε βάρος της Ελλάδας από ΕΕ την περίοδο 2019-2025

Τα έντεκα από τα είκοσι υπουργεία, στα οποία το ΠΑΣΟΚ είχε απευθύνει ερώτηση με αίτηση κατάθεσης εγγράφων, για τυχόν χρηματικούς καταλογισμούς, πρόστιμα και καταδικαστικές αποφάσεις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πρωθυπουργός Κατάρ: «Το χτύπημα του Ισραήλ στη Ντόχα δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο»

Το Κατάρ φιλοξενεί μια σύνοδο κορυφής σχετικά με την επίθεση του Ισραήλ σε ηγέτες της Χαμάς στη Ντόχα την περασμένη εβδομάδα, ελπίζοντας ότι μια ομάδα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΗΠΑ: Η δολοφονία του Κερκ αναγκάζει τους πολιτικούς να πάρουν δύσκολες αποφάσεις για την ασφάλειά τους

Τις ημέρες μετά τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ, αρκετές πολιτικές ομάδες έχουν ματαιώσει πολλές εκδηλώσεις τους λόγω ανησυχίας για την ομαλή διεξαγωγή τους. Καθώς πλησιάζουν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >