Το πρωί της Τετάρτης, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) έδωσαν στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και βίντεο από τις επιχειρήσεις που διεξάγουν δύο μεραρχίες στην πόλη της Γάζας. Στα οπτικά αυτά ντοκουμέντα εμφανίζονται πάνοπλοι Ισραηλινοί στρατιώτες να μάχονται στους δρόμους της Γάζας, ενώ τεθωρακισμένα οχήματα κινούνται ανάμεσα σε συντρίμμια, αποτέλεσμα των πρόσφατων βομβαρδισμών.
Η Ισραηλινή Αεροπορία και το Πυροβολικό έχουν στοχοποιήσει πάνω από 150 «τρομοκρατικούς στόχους» στην πόλη τις τελευταίες δύο ημέρες, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν στόχο την υποστήριξη των δυνάμεων που πραγματοποιούν ελιγμούς στην περιοχή.
Footage from the ground operation in the Gaza Strip:
“IDF forces are deepening the maneuver in the Gaza City area” https://t.co/yjAKoAKAoN pic.twitter.com/wQoAnFiww7
— OrangeCryptoTech (@OrangeCryptoTec) September 17, 2025
Ένα από τα βίντεο δείχνει τη στιγμή που ισραηλινά μαχητικά χτυπούν ένα «εργαστήριο παραγωγής όπλων της Χαμάς», την ώρα που «τρομοκράτες ετοίμαζαν εκρηκτικά» για επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων IDF.
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) September 17, 2025
Συνεχίζεται η Μαζική Φυγή των Παλαιστινίων
Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η «μεγάλη φυγή» των κατοίκων της Γάζας. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εκτιμά ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου, περίπου ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι είχαν εγκαταλείψει την πόλη. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ισραηλινού στρατού, πάνω από 350.000 άτομα έχουν ήδη εγκαταλείψει τη νότια περιοχή της Γάζας.
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) September 17, 2025
Οι εξελίξεις αυτές καταδεικνύουν την αυξανόμενη ένταση στην περιοχή, καθώς συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα επιδεινώνεται.
Δείτε live εικόνα