Κλείδωσε ησυνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν για τις, 23 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και αναμένεται να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι (ώρα Νέας Υόρκης – βράδυ ώρα Ελλάδας).
Στη χθεσινή του συνέντευξη, ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την πρόθεσή του για συνάντηση με τον Ερντογάν, τονίζοντας τη σημασία του διαλόγου στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Υπάρχει πρόθεση και από τα δύο μέρη να βρεθεί χρόνος», δήλωσε ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες για εποικοδομητικές συνομιλίες.
Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον ελληνικό λαό να μην ανησυχεί για ενδεχόμενο «θερμού επεισοδίου» στο Αιγαίο, ενώ υπογράμμισε ότι η απουσία έντασης δεν σημαίνει εφησυχασμό. Η συνάντηση αναμένεται να εστιάσει στις διμερείς σχέσεις, ενώ θεωρείται μια καλή ευκαιρία για την εκτόνωση των εντάσεων στην περιοχή. Καθώς η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποτελεί μια διεθνή πλατφόρμα για διάλογο, η συνάντηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες είναι κρίσιμη για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Η αναμενόμενη συνάντηση αποτελεί ένα πολιτικό γεγονός με σημασία, καθώς οι δύο πλευρές επιδιώκουν την εξεύρεση κοινής βάσης για την πρόοδο στις διμερείς σχέσεις.