AD

Metron Analysis: Πάνω από το ποσοστό των ευρωεκλογών η ΝΔ

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει μικρή άνοδο στα ποσοστά της εκτίμησης ψήφου, ξεπερνώντας τα ποσοστά των πρόσφατων ευρωεκλογών.

Το κυβερνών κόμμα διατηρεί προβάδισμα 14,6 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο επίσης εμφανίζει ελαφρά άνοδο συγκριτικά με τη μέτρηση του Ιουνίου από την ίδια εταιρεία. Η δημοσκόπηση καταδεικνύει την ισχυρή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πολιτική σκηνή, καθώς συγκεντρώνει 25% των προτιμήσεων για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία. Από την άλλη πλευρά, οι Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλος και Ανδρουλάκης συγκεντρώνουν μόλις 7%.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παραμένει η δημοφιλέστερη πολιτική αρχηγός στην έρευνα, αν και το κόμμα της χάνει 2,1 μονάδες και βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Αντίθετα, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου σημειώνει άνοδο 2,5 μονάδων, σκαρφαλώνοντας στην τρίτη θέση. Οριακή άνοδος παρατηρείται για τον ΣΥΡΙΖΑ, που αν και μένει στην έκτη θέση, φτάνει το 6,2% στην εκτίμηση ψήφου. Το ΚΚΕ καταγράφει πτώση δύο μονάδων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Άνοδο σημειώνει και το ΜεΡΑ 25, το οποίο καταγράφεται στο 4,2%, ελαφρώς πάνω από τη Φωνή Λογικής, που παραμένει στο 4,1% με σημαντική άνοδο 1,3 μονάδων σε σχέση με τον Ιούνιο. Η έρευνα υποδεικνύει ότι η Βουλή θα απαρτίζεται από οκτώ κόμματα, σε αντίθεση με τα δέκα του Ιουνίου, με τη Νίκη, τη Νέα Αριστερά και το κόμμα Κασσελάκη να μένουν εκτός. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το 37% των ερωτηθέντων παραμένει υπέρ της πολιτικής σταθερότητας, ένδειξη που συνήθως μεταφράζεται σε ψήφο υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Προοπτική Νέου Κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα

Η Metron Analysis εξετάζει σενάρια ίδρυσης νέου πολιτικού κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα. Ένα 10% των ερωτηθέντων θεωρεί πολύ πιθανό να το υποστηρίξει, με ένα επιπλέον 11% να δηλώνει «αρκετά πιθανό» να πράξει το ίδιο. Η κύρια στήριξη φαίνεται να προέρχεται από κεντροαριστερούς και αριστερούς ψηφοφόρους, με ποσοστά 39% και 37% αντίστοιχα, ενώ το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό (10%) ακόμη και στον χώρο της Κεντροδεξιάς. Η ευρύτερη κοινωνική εικόνα αποτυπώνεται αρνητικά, με το 70% να θεωρεί ότι η χώρα έχει λάθος κατεύθυνση. Η ακρίβεια αναδεικνύεται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα και τα μέτρα της ΔΕΘ έχουν χαμηλή απήχηση, μόλις 18%.

Υποστήριξη στην Ίδρυση Παλαιστινιακού Κράτους

Σημαντική είναι η στήριξη από την ελληνική κοινωνία για την προοπτική ίδρυσης ενός παλαιστινιακού κράτους, με τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες να τάσσονται υπέρ. Παράλληλα, η πλειοψηφία θεωρεί την κυβέρνηση Νετανιάχου και τη Χαμάς ως τους κύριους υπεύθυνους για την αιματοχυσία στη Γάζα.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Στράτος Τζώρτζογλου: «Όλο το θέατρο είναι ένα μεγάλο κρεβάτι, παρόλο που ήμουν παντρεμένος είχα συνεχώς προτάσεις»

Ο γνωστός ηθοποιός Στράτος Τζώρτζογλου ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή «Πρωίαν σε είδον», τη Δευτέρα, όπου παραχώρησε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στους Φώτη Σεργουλόπουλο και Τζένη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δημήτρης Μακαλιάς: «Δεν μετανιώνω που έζησα αυτή την πλευρά αλλά έγινα χειρότερος»

Στο πλαίσιο της σημερινής εκπομπής «Buongiorno», ο Δημήτρης Μακαλιάς έκανε μια ειλικρινή ανασκόπηση σχετικά με την επίδραση της τηλεόρασης στη ζωή του. Εξήγησε στον αέρα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βρήκαν τον δράστη του βιασμού και της δολοφονίας 9χρονης πριν από 63 χρόνια σε εκκλησία στην Πενσιλβάνια

Η Κάρολ Αν Ντόχερτι έκανε ποδήλατο στις 22 Οκτωβρίου 1962 για να επιστρέψει μερικά βιβλία στη βιβλιοθήκη, όταν σταμάτησε στην Καθολική Εκκλησία του Αγίου Μάρκου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συνελήφθη αρχηγικό μέλος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στον Πειραιά

Χειροπέδες σε ηγετικό μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών πέρασαν οι λιμενικές Αρχές στο πλαίσιο επιχείρησης του τμήματος ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για την καταπολέμηση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω», λέει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος της Air India

Ο μοναδικός επιζών της αεροπορικής τραγωδίας της Air India, που στοίχισε τη ζωή σε 241 επιβαίνοντες, δήλωσε πως νιώθει ο «πιο τυχερός άνθρωπος» στον κόσμο,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >