AD

Η στήριξη στην Palestine Action κρατά τη Σάλι Ρούνεϊ μακριά από το Ηνωμένο Βασίλειο

Η Σάλι Ρούνεϊ (Sally Rooney), η διεθνούς φήμης συγγραφέας των μυθιστορημάτων «Normal People» και «Conversations with Friends», απέφυγε να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να παραλάβει το λογοτεχνικό βραβείο Sky Arts, εκφράζοντας δημόσια τις ανησυχίες της για πιθανή σύλληψη.

Σύμφωνα με δήλωση που διάβασε ο εκδότης της στην τελετή απονομής, την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, η Ρούνεϊ ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί πλέον να εισέλθει με ασφάλεια στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της υποστήριξής της στην Palestine Action, μια οργάνωση που πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως τρομοκρατική από τη βρετανική κυβέρνηση. Η συγγραφέας, η οποία έχει εκφράσει την πρόθεσή της να δωρίσει έσοδα από τα έργα της στην οργάνωση, αναζητά τη συνδρομή νομικών συμβούλων σχετικά με το πώς αυτή η εξέλιξη μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τη διάθεση των βιβλίων της στη χώρα.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Ρούνεϊ βραβεύτηκε για το τέταρτο μυθιστόρημά της, με τίτλο «Intermezzo» που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2024.

«Είμαι πολύ συγκινημένη και ευγνώμων που λαμβάνω αυτό το βραβείο», ξεκίνησε η δήλωσή της, την οποία διάβασε ο Άλεξ Μπόουλερ (Alex Bowle).

«Πραγματικά απόλαυσα τη συγγραφή του “Intermezzo” ενώ σημαίνει τα πάντα για μένα το γεγονός ότι βρήκε μια μικρή θέση στη ζωή των αναγνωστών του – σας ευχαριστώ.

Μακάρι να μπορούσα να ήμουν μαζί σας απόψε για να αποδεχτώ την τιμή αυτοπροσώπως, αλλά λόγω της υποστήριξής μου σε μη βίαιες αντιπολεμικές διαμαρτυρίες, με ενημέρωσαν, ότι δεν μπορώ πλέον να εισέλθω με ασφάλεια στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς να βρεθώ αντιμέτωπη με πιθανή σύλληψη», εξήγησε.

«Σε αυτό το πλαίσιο, θέλω να σας ευχαριστήσω ακόμα πιο θερμά που τιμάτε το έργο μου απόψε και να επαναλάβω την πίστη μου στην αξιοπρέπεια και την ομορφιά της ανθρώπινης ύπαρξης, καθώς και την αλληλεγγύη μου στον λαό της Παλαιστίνης», κατέληξε η Ρούνεϊ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Καραγκούνης: Πρεμιέρα για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ με 50.000 νέες θέσεις εργασίας

Ξεκινάει το μεγαλύτερο πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας της ΔΥΠΑ που προβλέπει την πρόσληψη 50.000 ανέργων άνω των 30 ετών, όπως ανακοίνωσε στο ΕΡΤnews ο υφυπουργός Εργασίας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κρατερός Kατσούλης: «Η Μαρία Ηλιάκη ήταν φίλη της Κατερίνας Καραβάτου, δεν την ήξερα»

Ο Κρατερός Κατσούλης παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής της Σταματίνας Τσιμτσιλή, Happy Day και τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Ρούτα όπως είδαμε το πρωινό της Τετάρτης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΟΗΕ: Ο λιμός εξαπλώνεται σε δύο ακόμη περιοχές του Σουδάν – «Να τερματιστεί ο εφιάλτης της βίας»

Τα Ηνωμένα Έθνη επιβεβαίωσαν την ύπαρξη λιμού στο Ελ Φασέρ και το Καντούγκλι του Σουδάν και υπέδειξαν ότι θα μπορούσε να εξαπλωθεί και σε 20

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ζ. Μαμντάνι: Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, η ατζέντα του και η σκληρή κόντρα με τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ζόραν Μαμντάνι εξελέγη δήμαρχος της Νέας Υόρκης την Τρίτη (4/11), ολοκληρώνοντας μια εκπληκτική άνοδο για τον 34χρονο, ακροαριστερό πολιτειακό νομοθέτη, ο οποίος υποσχέθηκε να

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κ. Χατζηδάκης: Τους επόμενους μήνες τα χωροταξικά σχέδια για βιομηχανία, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τουρισμό

Τα νέα ειδικά χωροταξικά σχέδια για τη βιομηχανία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τον τουρισμό, η απλούστευση διαδικασιών για πολίτες και επιχειρήσεις και οι παρεμβάσεις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χάρης Βαρθακούρης: «Μου κακοφαίνεται να δω την Αντελίνα ως υπάλληλο καναλιού»

Ο Χάρης Βαρθακούρης παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Happy Day και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Σιδηρόπουλο, όπως παρακολουθήσαμε το πρωινό της Τετάρτης στον Alpha. Μέσα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >