AD

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Νοιαζόμαστε για όλους. Αυστηροί έλεγχοι στην αγορά και πρόστιμα για τους παραβάτες του κώδικα δεοντολογίας»

«Με πράξεις ενισχύουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών – δίνουμε αυξήσεις, μειώνουμε φόρους, επιστρέφουμε ένα ενοίκιο, ελέγχουμε την αγορά – κάνουμε τα πάντα για να βελτιώνουμε την πραγματικότητα της ζωής των πολιτών», τόνισε, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος. Απαντώντας στα ερωτήματα των δημοσιογράφων ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα ακρίβειας σχετίζεται με τη στέγη και την ενέργεια» και ανέφερε ότι «τα έξοδα για το νοίκι μειώνονται κατά 8%, καθώς το κράτος από τον Νοέμβριο επιστρέφει ένα νοίκι και για τις τιμές της ενέργειας παρενέβη ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

«Δεν μένουμε μόνο στην αύξηση μισθών, αλλά ελέγχουμε την αγορά. Η ΔΙΜΕΑ διεξάγει έλεγχο σε όλα τα σούπερ μάρκετ για τον κώδικα δεοντολογίας», συνέχισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και ξεκαθάρισε πως «αν υπάρχουν παραβάσεις – και έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι υπάρχουν – θα εξαντληθεί η αυστηρότητά μας. Τα πρόστιμα θα ανακοινωθούν αμέσως. Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους».

«Οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ και της βιομηχανίας τροφίμων δεσμεύτηκαν ότι θα μειώσουν τις τιμές σε 1.000 κωδικούς και πρέπει να το κάνουν. Πρέπει η επιχειρηματικότητα να δείξει στην πράξη την ευθύνη της», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος και προσέθεσε: «Έχουν την ευθύνη να μειώσουν τιμές σε όσο το μεγαλύτερο αριθμό προϊόντων και έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, καθώς ο όγκος των συναλλαγών αυξάνεται συνεχώς. Σε μία αγορά 12 δισ. ευρώ δεν είναι δυνατόν κάποιος να κερδίσει 1,5% δεδομένου ότι υπάρχουν νόμιμοι τρόποι να αυξήσει τα κέρδη του».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή Εποπτείας της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή ο Υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε: «Δημιουργούμε τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή, ενώνοντας όλους τους μηχανισμούς για να είναι αποτελεσματικοί και ο πολίτης να απευθύνεται σε ένα σημείο». Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για «συμφέροντα που ενδιαφέρονται να μη γίνει αυτό, καθώς θα κλείσουν τρύπες και παράθυρα» και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν τη μεταρρύθμιση. «Αντίθετα με το τοξικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό να συμβάλλουν όλοι στη μεταρρύθμιση», είπε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα των παλαιών αναπτυξιακών νόμων ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως «ανακτήθηκαν 73 εκατ. ευρώ έως τώρα από επενδύσεις που δεν έγιναν, δεν αφήνουμε ούτε ένα ευρώ, είναι μία πρωτοβουλία διαφάνειας και λογοδοσίας, η αντιπολίτευση πρέπει να τη στηρίξει».

«Δίνουμε αυξήσεις, μειώνουμε φόρους, επιστρέφουμε ένα ενοίκιο, παρεμβαίνουμε στην ενέργεια και ελέγχουμε την αγορά. Νοιαζόμαστε με πράξεις όσους έχουν ανάγκη, ενώ κάποιοι κλαίνε όλη μέρα με λόγια», κατέληξε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

COP30 για την Κλιματική Αλλαγή: Πλήθος ερευνών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μη αναστρέψιμες επιπτώσεις

Με τον ρυθμό της κλιματικής αλλαγής να επιταχύνεται, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και άλλες επιπτώσεις έχουν ολοένα και μεγαλύτερο αντίκτυπο στους πληθυσμούς και το περιβάλλον

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σόμπολος για την Κρήτη: Σε κάθε σπίτι δεν υπάρχει ένα, αλλά πολλά όπλα – Η βεντέτα των 110 νεκρών και η ροναντικοποίηση του εγκλήματος

Το πρόσφατο αιματοκύλισμα στα Βορίζια Κρήτης με τους δυο νεκρούς και οι εικόνες που ακολούθησαν με τις περιφρουρούμενες κηδείες ζωντάνεψαν, κατά έναν τρόπο, μνήμες από

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Κατερίνα Καινούργιου ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της: «Ένα μικρό θαύμα είναι καθ’ οδόν»

Το πιο χαρμόσυνο γεγονός, για την προσωπική της ζωή, θέλησε να μοιραστεί η Κατερίνα Καινούργιου μέσα από τα social media με τους διαδικτυακούς της φίλους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει τη Δευτέρα σε εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

Αύριο, στις 20:00, στο Ωδείο Αθηνών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, η οποία είναι αφιερωμένη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >