AD

Κυρίαρχες οι ψηφιακές πληρωμές στην Ελλάδα με το 97% των χρηστών να αγοράζει online

Οι online συναλλαγές αποτελούν πλέον καθημερινότητα για τους Έλληνες, με το 97% των χρηστών του διαδικτύου να πραγματοποιεί ηλεκτρονικές αγορές, σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση Ηλεκτρονικού Εμπορίου της Nexi Ελλάδος. Παράλληλα, οι πληρωμές με χρεωστικές κάρτες κυριαρχούν με 57% ακολουθούμενες από το PayPal (49%), ενώ ανοδική πορεία σημειώνουν τα ψηφιακά πορτοφόλια (Apple Pay, Google Pay). Η ασφάλεια (71%), η ταχύτητα (56%) και η ευκολία χρήσης (49%) αναδεικνύονται ως οι σημαντικότεροι παράγοντες επιλογής μεθόδου πληρωμής.

Αναφορικά με τις προτιμήσεις των καταναλωτών, η μόδα βρίσκεται στην κορυφή, με το 50% των καταναλωτών να αγοράζει είδη ένδυσης, ενώ ακολουθούν το φαγητό σε πακέτο και delivery (45%) και τα είδη φαρμακείου (37%). Παράλληλα, το 78% των χρηστών δηλώνει προτίμηση σε ελληνικά e-shops, με το 64% να λαμβάνει υπόψη τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των online αγορών του, δίνοντας έμφαση στη μείωση συσκευασιών (54%) και σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες επιστροφών (36%).

Τα συγκριτικά στοιχεία επιβεβαιώνουν την ταχεία ωρίμανση του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας. Πέρα από την ενίσχυση κατά 3 μονάδες του ποσοστού των χρηστών internet που πραγματοποιούν online αγορές, οι χρεωστικές κάρτες κατέγραψαν θεαματική αύξηση +48% (57% το 2024 έναντι 9% το 2023) και καθιερώθηκαν ως η κυρίαρχη μέθοδος πληρωμής. Παράλληλα, το PayPal ενισχύθηκε κατά 11%, ενώ τα ψηφιακά πορτοφόλια Apple/Google Pay σημείωσαν άνοδο κατά 12% αντίστοιχα, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική των εναλλακτικών λύσεων πληρωμής. Εντυπωσιακή είναι και η στροφή στα εγχώρια ηλεκτρονικά καταστήματα, με το ποσοστό των καταναλωτών που τα προτιμά να ανεβαίνει από 49% το 2023 σε 78% το 2024 (+29%).

Η συνολική αξία των ηλεκτρονικών δαπανών εκτιμάται για το 2024 σε 29,4 δισ. ευρώ εκ των οποίων 9,1 δισ. αφορούν ταξίδια και διαμονή, 6,5 δισ. υπηρεσίες, 5,6 δισ. μόδα και ένδυση, 5,1 δισ. οικιακά είδη και 3,1 δισ. προϊόντα καθημερινής χρήσης. Με ισχυρό οικονομικό αποτύπωμα, το ηλεκτρονικό εμπόριο καθιερώνεται ως σημαντικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Teleperformance και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης μελέτης που διεξάγεται σε χώρες όπου ο Όμιλος Nexi έχει παρουσία. Για την Ελλάδα, συμμετείχαν 2.604 χρήστες του διαδικτύου ηλικίας 18 έως 79 ετών.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.nexi.gr/el/Ecommerce-Survey/

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ζαχαριάδης: Η κρίση του πολιτικού συστήματος ξεκίνησε από την Αριστερά – Τώρα, μπροστά μας έχουμε την κρίση στη Δεξιά (audio)

(ερ: στα τεκταινόμενα στον χώρο της Αριστεράς. Ζυμώσεις, κινητικότητα, εσείς φαντάζομαι θα είστε από τους πρώτους που θα το διαβάσουν. Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Ιταλία έχει περισσότερα κατοικίδια από μωρά – Σε ιστορικό χαμηλό οι γεννήσεις

Η Ιταλία καταγράφει πλέον περισσότερα κατοικίδια ζώα από μωρά, αναδεικνύοντας μια σοβαρή πληθυσμιακή κρίση, όπως αναφέρει η έκθεση του “Italy Explores”. Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ό. Τσάπαλος στο ΕΡΤnews Radio 105,8 για νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Τι κερδίζουν μισθωτοί και συνταξιούχοι από αυτό τον μήνα (audio)

«Πρόκειται για πέντε διαφορετικές ενισχύσεις που θα αρχίσουν να φαίνονται στους λογαριασμούς των συνταξιούχων από τις 28 Νοεμβρίου, καθότι εκείνη την ημέρα πρόκειται να καταβληθεί

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αναγνωστόπουλος: Αυτόματα η έκδοση Προσωπικού Αριθμού – 400.000 «ραβασάκια» για ανασφάλιστα οχήματα

Για τον προσωπικό αριθμό αλλά και τις διασταυρώσεις οχημάτων παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας των Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος. Σύμφωνα με τον

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μπαλάσκας: «Ο Τζόκοβιτς έσκισε την μπλούζα του, έδειξε το στέρνο του και αποθεώθηκε» – Πώς απάντησε ο Λιάγκας

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Πρωινό», ένα φαινομενικά αθώο σχόλιο σχετικά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς προκάλεσε ένταση στο στούντιο. Το συμβάν ξεκίνησε όταν ο Σταύρος

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >