AD

Τζ. Κατσιματίδης: Ο Τραμπ δεν είναι «μαλακός άνθρωπος» – Εμπιστεύεται την Ελλάδα περισσότερο απ’ όσο άλλες χώρες

Ο Τζον Κατσιματίδης, Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, υποστηρικτής και φίλος του Ντόναλντ Τραμπ, μιλά αποκλειστικά για τις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ, τη στάση του Προέδρου Τραμπ απέναντι στην Τουρκία και τον ρόλο της Ελλάδας, στο ΕΡΤnews και στην Αδαμαντία Λιόλιου.

Ο Τραμπ δεν είναι «μαλακός άνθρωπος», τόνισε ο κ. Κατσιματίδης σχετικά με το μεταναστευτικό, ενώ σε άλλο σημείο εξήγησε πως πιστεύει ότι ο Τραμπ, εμπιστεύεται την Ελλάδα περισσότερο απ’ όσο άλλες χώρες. Ερώτηση: Κύριε Κατσιματίδη, ευχαριστούμε για τη συνέντευξη. Βρίσκεστε στη Νέα Υόρκη και πρόκειται να συναντήσετε τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Τι θα του μεταφέρετε;

Τζον Κατσιματίδης: «Κάνει καλή δουλειά ο κ. Μητσοτάκης και είναι γεγονός ότι η Ελλάδα οικονομικά τα πάει καλά. Στηρίζω η Ελλάδα να έχει επισκέπτες, αλλά είμαι αντίθετος στην “εισβολή”. Ο Πρόεδρος Τραμπ μίλησε για το ίδιο πράγμα στα Ηνωμένα Έθνη χθες, για το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δέχονται “εισβολή” και για το ότι θα χάσουν τον έλεγχο των ίδιων των χωρών τους.

Είπα το ίδιο όταν παρουσίασα τον Μάικ Πομπέο πέρσι στην Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, ως προς τους 8000 ανθρώπους από τη Λιβύη, ήλεγξε την κατάσταση και δεν τους επέτρεψε να γίνουν μετανάστες (στην Ελλάδα).

Θέλω η Ελλάδα να είναι ελληνική για πάντα. Δεν θα ήθελα να γίνουμε η ντροπή των προγόνων μας επειδή επιτρέψαμε “εισβολή” στην Ελλάδα ή επειδή η χώρα θα χάσει την ελληνικότητά της.

Θα πρέπει να υπάρχει καλύτερος έλεγχος του ποιος έρχεται και ποιος φεύγει. Στις ΗΠΑ δεν έρχεται κανείς χωρίς να ξέρουμε ποιος είναι. Ο Τραμπ δεν είναι μαλακός άνθρωπος – αυτή είναι η σωστή ελληνική λέξη;».

Ερώτηση: Τι περιμένετε από την αυριανή συνάντηση μεταξύ Τραμπ και Ερντογάν στον Λευκό Οίκο;

Τζον Κατσιματίδης: «Θα πρότεινα στον Πρόεδρο Τραμπ να δώσει ίση ευκαιρία, όπως λέμε στην Αμερική, ώστε να κάνει συνάντηση και με τον Μητσοτάκη. Είναι εκνευρισμένος με τον Ερντογάν για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, το ίδιο με την Αυστραλία, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.

Ο Τραμπ είναι επιχειρηματίας. Θέλει να πουλήσει ό,τι μπορεί να πουλήσει. Θα σας πω ένα πράγμα: πιστεύω ότι Πρόεδρος Τραμπ εμπιστεύεται την Ελλάδα περισσότερο απ’ όσο εμπιστεύεται άλλες χώρες. Ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Ερώτηση: Ο Πρόεδρος Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι πιστεύει πως η Ουκρανία θα μπορούσε να ανακαταλάβει τις περιοχές υπό ρωσική κατοχή. Πώς το σχολιάζετε;

Τζον Κατσιματίδης: «Ο Τραμπ είναι πάρα πολύ ενοχλημένος με τον Πρόεδρο Πούτιν. Περίμενε καλύτερα πράγματα από εκείνον. Όταν κάτι τον ενοχλεί, μιλάει με αυτόν τον τρόπο. Τον γνωρίζω δεκαπέντε χρόνια. Πιστεύει ότι υπάρχει ευκολότερος δρόμος για την ειρήνη».

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

COP30 για την Κλιματική Αλλαγή: Πλήθος ερευνών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μη αναστρέψιμες επιπτώσεις

Με τον ρυθμό της κλιματικής αλλαγής να επιταχύνεται, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και άλλες επιπτώσεις έχουν ολοένα και μεγαλύτερο αντίκτυπο στους πληθυσμούς και το περιβάλλον

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σόμπολος για την Κρήτη: Σε κάθε σπίτι δεν υπάρχει ένα, αλλά πολλά όπλα – Η βεντέτα των 110 νεκρών και η ροναντικοποίηση του εγκλήματος

Το πρόσφατο αιματοκύλισμα στα Βορίζια Κρήτης με τους δυο νεκρούς και οι εικόνες που ακολούθησαν με τις περιφρουρούμενες κηδείες ζωντάνεψαν, κατά έναν τρόπο, μνήμες από

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Κατερίνα Καινούργιου ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της: «Ένα μικρό θαύμα είναι καθ’ οδόν»

Το πιο χαρμόσυνο γεγονός, για την προσωπική της ζωή, θέλησε να μοιραστεί η Κατερίνα Καινούργιου μέσα από τα social media με τους διαδικτυακούς της φίλους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει τη Δευτέρα σε εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

Αύριο, στις 20:00, στο Ωδείο Αθηνών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, η οποία είναι αφιερωμένη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >