AD

Δήμος Αθηναίων: 331 νέα κρεβάτια και 50 στρώματα για τα ολοήμερα νηπιαγωγεία σε Σεπόλια, Κάτω Πατήσια και Κολωνό

Ο Δήμος Αθηναίων φροντίζει τους μικρότερους δημότες του σε όλες τις περιοχές της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, εξοπλίζοντας 20 ολοήμερα νηπιαγωγεία στα Σεπόλια, τα Κάτω Πατήσια και τον Κολωνό με νέα κρεβάτια και στρώματα.

Η δράση κοινωνικής πολιτικής εντάσσεται στη μέριμνα για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής καθημερινότητας, με τον εξοπλισμό να αποτελεί προσφορά από τη Visa στο πλαίσιο του προγράμματος «Visa for Athens».

Κατά την παράδοση στο 79ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, στα Σεπόλια, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε: «Παραλάβαμε με μεγάλη χαρά νέα παιδικά κρεβάτια και στρώματα για 20 νηπιαγωγεία της 4ης Δημοτικής Κοινότητας της Αθήνας, όπου υπάρχουν αυξημένες κοινωνικές ανάγκες. Κάθε παιδί, ανεξάρτητα από τη γειτονιά του δικαιούται έναν άνετο, ασφαλή και υγιεινό χώρο ξεκούρασης». Κλείνοντας ο κ. Δούκας, ευχαρίστησε τη Visa που αποδεικνύει στην πράξη πως «η συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μπορεί να αποφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα για το κοινό καλό».

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Περιουσίας και Δόμησης, Πάρης Χαρλαύτης, επεσήμανε ότι η αναβάθμιση του εξοπλισμού στα νηπιαγωγεία δεν είναι μία μεμονωμένη παρέμβαση αλλά μέρος μίας συνολικής στρατηγικής του Δήμου Αθηναίων για «να προσφέρουμε σε κάθε σχολική μονάδα σύγχρονες και λειτουργικές υποδομές, αντάξιες των αναγκών μαθητών και εκπαιδευτικών».

Ο Country Manager της Visa στην Ελλάδα, Νίκος Πετράκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του που μέσα από το πρόγραμμα Visa for Athens «στηρίζουμε βελτιωτικές παρεμβάσεις που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών. Ευχαριστούμε τον Δήμο Αθηναίων για την εξαιρετική συνεργασία και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα του σε έργα που καθιστούν την Αθήνα πιο προσβάσιμη σε όλους και σε όλες».

Η δωρεά περιλαμβάνει 331 αποθηκεύσιμα κρεβατάκια ύπνου, 50 ενιαία στρωματάκια ύπνου, καθώς και 14 σετ ροδάκια με φρένο (κάθε σετ για έως 25 κρεβάτια) για τη μεταφορά και αποθήκευση των κρεβατιών.

Σημειώνεται ότι στο συνολικό έργο του προγράμματος «Visa for Athens» από το 2024 περιλαμβάνονται δύο πλήρως ανακαινισμένες παιδικές χαρές στα Άνω Πατήσια και στου Γκύζη, καθώς και παρεμβάσεις αναβάθμισης σε αύλειους χώρους έξι σχολείων στον Δήμο Αθηναίων. Φέτος, πέραν του εξοπλισμού, έχουν ολοκληρωθεί βελτιωτικές παρεμβάσεις και στο 6ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Επιπλέον, προγραμματίζονται παρεμβάσεις σε ακόμα δύο Ειδικά Δημοτικά Σχολεία και έργα εξωραϊσμού σε ιστορική πλατεία του κέντρου που θα παραδοθεί σύντομα στους δημότες.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

N. Aνδρουλάκης: Στην πολιτική κοροϊδία πρέπει να μπει επιτέλους ένα τέλος – Να πάψει να είναι πολυτέλεια η αξιοπρέπεια για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες

«Μονόδρομος για καλύτερη ζωή είναι η πολιτική αλλαγή», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δήλωση του στην απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ο πρόεδρος

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γ. Μυλωνάκης: Τίθεμαι στη διάθεση της Επιτροπής προκειμένου να καταθέσω στην Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ

Tη βουλησή του να κληθεί και να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ εξέφρασε με δημόσια ανάρτηση του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ο υφυπουργός

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μητσοτάκης: Έχει έρθει η ώρα η Ευρώπη να κινητοποιήσει ευρωπαϊκούς πόρους για την υποστήριξη έργων κοινής ευρωπαϊκής άμυνας

«Στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Κοπεγχάγης έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε κρίσιμα ζητήματα για τη γεωστρατηγική ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου. Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μητσοτάκης από Κοπεγχάγη: Ήρθε η ώρα η Ευρώπη να ενεργοποιήσει τους πόρους για την άμυνα

Το ζήτημα των απειλών και των κινδύνων στα νότια σύνορα της Ε.Ε αναμένεται να θέσει εκ νέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άτυπη Σύνοδο, προτάσσοντας την

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιταλίας για τον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»: «Καλούμε το Ισραήλ να διασφαλίσει την ασφάλεια των συμμετεχόντων»

Η Ελλάδα και η Ιταλία παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις όσον αφορά τον στολίσκο «Global Sumud Flotilla» και καλούν τις ισραηλινές αρχές να διασφαλίσουν την ασφάλεια

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η ΔΕΗ απορροφά την αύξηση στην τιμή χονδρικής – Σταθερό το πράσινο τιμολόγιο Οκτωβρίου (αναλυτικοί κατάλογοι)

Η ΔΕΗ απορροφά πλήρως την αύξηση της τάξης του 27% στις χονδρικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, διατηρώντας αμετάβλητη την τιμή του κυμαινόμενου Γ1/Γ1Ν πράσινου οικιακού τιμολογίου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >