AD

Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου: Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής- Πότε ξεκινά η 11η διοργάνωση

Το φεστιβάλ ελληνικών, ελληνόφωνων ταινιών και ελληνικής θεματικής του Βερολίνου ανοίγει τις αιτήσεις συμμετοχής για την επόμενη, 11η διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Babylon στις 25-29 Μαρτίου 2026.

Οι αιτήσεις θα είναι ανοιχτές από την 1 Οκτωβρίου 2025 για όλα τα τμήματα του φεστιβάλ και το περιθώριο υποβολής θα διαρκέσει έως τις 15 Δεκεμβρίου 2025. Η παραγωγή των ταινιών που μπορούν να κατατεθούν πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2024. Δεκτές θα γίνουν ελληνικές και κυπριακές παραγωγές, συμπαραγωγές ή διεθνείς ταινίες που έχουν στο επίκεντρό τους ελληνικό ή κυπριακό θέμα, ή έχουν έλληνες ή κύπριους συντελεστές.

Η νέα έκδοση του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει τα εξής προγράμματα:

1. Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Emerging Greeks Competition με πρώτες ή δεύτερες ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους

2. Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Ντοκιμαντέρ

3. Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Short Films

4. Πρόγραμμα Special Screenings

5. Spotlight

Συζητήσεις Q&A, ειδικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και μουσικές εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν αργότερα.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα απονεμηθούν:

● το Emerging Greeks Award 2026 για πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες –κύριο βραβείο της διοργάνωσης– που θεσπίστηκε το 2019 και συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, χορηγία του ERTFLIX International.

● το Documentary Award 2026 για το καλύτερο ντοκιμαντέρ, που συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, προσφορά της Musou Music Group.

● το Short Film Award 2026 για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους, που συνοδεύεται από το ποσό των 500 ευρώ, χορηγία του Illuseum Berlin.

Τον Κανονισμό και την Αίτηση Συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο home page της επίσημης ιστοσελίδας του φεστιβάλ www.thegreekfilmfestivalinberlin.com και στη σελίδα του φεστιβάλ στο FilmFreeway.

Όλοι οι κινηματογραφιστές, ανεξαρτήτως του τμήματος στο οποίο θα καταθέσουν την ταινία τους, παρακαλούνται να χρησιμοποιήσουν τη φόρμα υποβολής στο FilmFreeway.

«Mετά την εξαιρετικά επιτυχημένη 10η επετειακή διοργάνωση και έναν δραστήριο Σεπτέμβρη με τη φεστιβαλική διοργάνωση της Φρανκφούρτης, είμαστε έτοιμοι για το 11ο βήμα του φεστιβάλ. Το 2025, αγγίξαμε τους 3.500 θεατές και είχαμε παρόντες 50 προσκεκλημένους, σφραγίζοντας τη μεγαλύτερη επιτυχία της πορείας μας. Με ένα αυστηρά επιλεγμένο πρόγραμμα και μια ευέλικτη διοργάνωση, συνεχίζουμε να προσφέρουμε προκλήσεις και έμπνευση στο κοινό του Βερολίνου. Ευχαριστούμε θερμά το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού για την πίστη και τη στήριξή του, όλους τους φορείς που στέκονται στο πλευρό μας και, βέβαια, το κοινό που συρρέει στις αίθουσες του Babylon και δίνει νόημα στο φεστιβάλ», δηλώνει η διευθύντρια του φεστιβάλ Σοφία Σταυριανίδου.

Πηγή: ertnews.gr

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας από την Πέμπτη – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Την Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου συγκάλεσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Παπαευσταθίου. Θέμα της συνεδρίασης ήταν το νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΕΟΔΥ: Ένας θάνατος και τέσσερα νέα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου την τελευταία βδομάδα

Συνολικά 91 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και οκτώ θάνατοι έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί στην Ελλάδα, από την αρχή της περιόδου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μέμος Μπεγνής για Ηρώδειο: «Θα πρέπει να υπάρξει μια πιο αυστηρή επιλογή στο ποιος πρέπει να μπαίνει και ποιος όχι»

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής “Buongiorno” έκανε ο Μέμος Μπεγνής. Ο γνωστός ηθοποιός, μάλιστα, τόνισε πως πολλά πράγματα που παρουσιάζονται στο Ηρώδειο, δεν είναι ωραία.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βοιωτία: Έναν μήνα στη φυλακή η 62χρονη που έθαψε την μητέρα της για να παίρνει τη σύνταξη

Ένοχη για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης έκρινε το μονομελές πλημμελειοδικείο Βοιωτίας την 62χρονη που ομολόγησε πως έθαψε την 91χρονη μητέρα της στον στάβλο δίπλα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Αν έχεις τη γνώση και την τύχη να απευθυνθείς σε αυτούς που πρέπει, επανέρχεσαι»

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο οποίος πρωταγωνιστή φέτος στη σειρά του ΑΝΤ1+ “Ο Δικαστής” και στη σειρά του Alpha “Ο Γιατρός”, βρέθηκε καλεσμένος στο Πρωινό την

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >