AD

Επέστρεψε στο Σύνταγμα μετά τις εξετάσεις του ο Πάνος Ρούτσι – Αρνήθηκε να νοσηλευτεί

Το πρωί της Παρασκευής, 3 Οκτωβρίου, ο απεργός πείνας Πάνος Ρούτσι μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Ο 48χρονος αντιμετώπισε τις τελευταίες ημέρες σοβαρά προβλήματα υγείας, περιλαμβανομένων υπογλυκαιμικών επεισοδίων και αιμωδιών στα κάτω άκρα, καθώς και σημαντική απώλεια βάρους. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο Ρούτσι έχει χάσει συνολικά 10 κιλά μέσα σε 19 ημέρες, γεγονός που αποτελεί το 8,9% του αρχικού σωματικού του βάρους. Οι γιατροί τονίζουν τον αυξημένο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές καθώς βρίσκεται ήδη στη 19η ημέρα απεργίας πείνας. Η ομάδα των «αλληλέγγυων ιατρών», που τον παρακολουθεί, επανέλαβε τις ανησυχίες της για την κατάσταση της υγείας του 48χρονου.

«Ο κ. Ρούτσι συνεχίζει να έχει αυξημένο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Παρά την επιτακτική ανάγκη για νοσηλεία, ο ίδιος αρνείται να παραμείνει στο νοσοκομείο. Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Ρούτσι προσελκύουν το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ συνεχίζεται η επίμονη προσπάθεια των γιατρών να τον πείσουν για την αναγκαιότητα νοσηλείας, επισημαίνοντας τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η υγεία του.

Η ανακοίνωση των ιατρών για τον Πάνο Ρούτσι

Για τον κ. ΡΟΥΤΣΙ Πάνο, 48 ετών, σε απεργία πείνας από την 15η/9ου 2025 (19η ημέρα).

Ο κ. Ρούτσι που παρακολουθείται καθημερινά από ομάδα αλληλέγγυων ιατρών, έχει ατομικό αναμνηστικό υπέρτασης, καρδιακής αρρυθμίας, περιφερικής αγγειοπάθειας, δυσλιπιδαιμίας, υπνικής άπνοιας και γαστρίτιδας, εξετάστηκε σήμερα στο Τμήμα Επειγόντων του ΓΝ Νικαίας.

Τις προηγούμενες ημέρες εμφανίζει εντονότατη καταβολή, υπνηλία, καθώς επίσης οριακά και ανατασσόμενα υπογλυκαιμικά επεισόδια, και αιμωδίες κάτω άκρων.

Κατά την αντικειμενική εξέταση συνεχίζει εμφανίζει ήπιο οίδημα κάτω άκρων, ορθοστατική υπόταση και ταχυκαρδία κατά την έγερση. Η εκτίμηση από καρδιολόγο δεν ανέδειξε κάποια παθολογία.

Έχει συνολικά απωλέσει 10 κιλά σωματικού βάρους που αντιστοιχούν στο 8,9% του αρχικού του σωματικού βάρους. Από τις αιματολογικές εξετάσεις προκύπτει έντονα χαμηλή τιμή ουρικού οξέος και χαμηλή αλκαλική φωσφατάση, ουσίες που συσχετίζονται με την μειωμένη σίτιση.

Ο κ. Ρούτσι, όντας ήδη στη 19η ημέρα απεργίας πείνας, συνεχίζει να έχει αυξημένο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Το γεγονός ότι καταστάσεις όπως αυτή που έχει ξεκινήσει πριν ήδη βεβαρυμένο, και το ότι παραμένει σε πλήρη άρνηση τροφής, καθιστούν την κατάσταση του ιδιαίτερα κρίσιμη.

Δεδομένου ότι το αίτημα για εκταφή του γιου του, τααυτοποίηση και βιοχημικές-τοξικολογικές εξετάσεις είναι απολύτως νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο, καλούμε την Κυβέρνηση, τις δικαστικές αρχές, και όλους τους αρμόδιους παράγοντες να ικανοποιήσουν το αίτημά του όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ο κ. Ρούτσι δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να σταματήσει την αποχή από τη σίτιση, έως ότου ικανοποιηθεί το αίτημά του αυτό. Επίσης αρνείται να νοσηλευτεί.

Κάνουμε έκκληση για την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων του.

Εκ μέρους της ιατρικής ομάδας που παρακολουθεί τον κ. Ρούτσι (Όλγα Κοσμοπούλου παθολόγος – λοιμωξιολόγος, Μαρία Καραμπέλη παθολόγος-επειγοντολόγος, Δημήτρης Ζιαλιάς παθολόγος, Χρύσα Μπότση, πνευμονολόγος, Άννα Καραγεωργίου γενική γιατρός ειδικευόμενη επειγοντολογίας, Λίνα Διαμαντοπούλου ειδικευόμενη παθολογίας, Αγάπη Ηλιάκη ειδικευόμενη παθολογίας, Μάχη Κωνσταντίνου ειδικευόμενη παθολογίας).

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Η βρετανική αστυνομία παραδέχεται ότι ευθύνεται για το θάνατο του ενός νεκρού στη συναγωγή του Μάντσεστερ

H αστυνομία του Μάντσεστερ παραδέχτηκε, λίγο νωρίτερα, ότι ένα από τα δύο θύματα της χθεσινής επίθεσης στην εβραίική συναγωγή, ήταν δικό της λάθος, δηλαδή ότι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Φαίη Σκορδά: «Έχω μουδιάσει, ζητώ συγγνώμη, θεωρώ ό,τι και να ειπωθεί, είναι πολύ φτηνό»

Η Φαίη Σκορδά δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της, αφότου πήρε συνέντευξη από τη μητέρα της Έμμας, της αδικοχαμένης φοιτήτριας που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πλεύρης: Ο κ. Ρούτσι έχει δικαίωμα να διερευνήσει ό, τι θέλει για το παιδί του

Υπέρ της ικανοποίησης του αιτήματος του απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι τάχθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο Mega. «Είναι προφανές ότι όχι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΕΛΑΣ: Σύλληψη 47χρονου στη Βουλιαγμένη για κατοχή δύο αμφορέων – Eίχε στην κατοχή του πλήθος μαχαιριών

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης 47χρονος ημεδαπός στο σπίτι του οποίου εντοπίστηκε πλήθος μαχαιριών. Επιπλέον, εντοπίστηκαν 2 ενάλιοι αμφορείς του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Άγρια συμπλοκή μαθητών με σκουπόξυλα στο Περιστέρι – Τραυματίστηκε μία καθηγήτρια

Το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκε βίαιη επίθεση από μαθητές ΕΠΑΛ σε βάρος μαθητών γενικού Λυκείου στο Περιστέρι, προκαλώντας αναστάτωση και ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >