AD

Νέα αδιανόητη τραγωδία | Νεκρό μωρό 14 μηνών από τη ζέστη, το ξέχασε η γιαγιά του για 8 ώρες στο αυτοκίνητο

Ένα μωράκι 14 μηνών έχασε άδικα τη ζωή του, όταν η γιαγιά του το ξέχασε στο αυτοκίνητο για 8 ώρες, με αποτέλεσμα το παιδί να πάθει θερμοπληξία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η 54χρονη γιαγιά που είχε αναλάβει να αφήσει το εγγόνι της στον παιδικό σταθμό, δεν το έκανε ποτέ καθώς ξεχάστηκε και πήγε στη δουλειά της.

Όπως δήλωσε η αστυνομία της κομητείας Suffolk σε δελτίο τύπου, η 54χρονη γιαγιά ξέχασε να αφήσει το νήπιο στον παιδικό σταθμό στο Smithtown, Λονγκ Άιλαντ τη Δευτέρα και πήγε στη δουλειά, αφήνοντας το 14 μηνων κορίτσι σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου.

 

Οκτώ ώρες αργότερα, η γιαγιά πήγε να πάρει το κορίτσι από τον παιδικό και μόνο τότε συνειδητοποίησε ότι το είχε αφήσει τελικά στο αυτοκίνητο. Το 14 μηνών μωρό μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο θάνατος ερευνάται και μέχρι τώρα δεν έχουν απαγγελθεί ποινικές κατηγορίες.

Η υψηλή θερμοκρασία της Δευτέρας στο Smithtown ήταν 28 βαθμοί Κελσίου, αλλά οι θερμοκρασίες μέσα σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να φτάσουν πολύ πιο πάνω.

 

 

 

Μπορεί να συμβεί στον καθένα

Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας, από το 1998, κατά μέσο όρο 38 παιδιά ετησίως πεθαίνουν από θερμοπληξία οχημάτων, προσθέτοντας ότι το 53% των περιστατικών συνέβη επειδή ένας γονέας ή νταντά ξέχασε το παιδί στο αυτοκίνητο.

Μέχρι στιγμής το 2023, το συμβούλιο λέει ότι έχουν αναφερθεί 14 θάνατοι.

Για να μην συμβεί κάτι τέτοιο, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας συμβουλεύει να τηρείτε μια ρουτίνα και να αποφεύγετε τους περισπασμούς. Λέει να βάλετε ένα πορτοφόλι, χαρτοφύλακα ή ακόμα και το αριστερό σας παπούτσι στο πίσω κάθισμα για να βεβαιωθείτε ότι θα ρίξετε μια τελευταία ματιά στο αυτοκίνητο και να κρατήσετε τις πόρτες του αυτοκινήτου κλειδωμένες και τα κλειδιά μακριά από τα παιδιά, ώστε να μην μπορούν να μπουν μέσα. παίζω.

Η Sue Auriemma είναι η αντιπρόεδρος του ομίλου Kids and Car Safety. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας γονιός είναι να πιστεύει ότι δεν μπορεί να συμβεί σε αυτόν». Και συνέχισε: «Υπάρχει τεχνολογία που είναι ήδη διαθέσιμη και προσιτή που έρχεται στάνταρ σε ορισμένα οχήματα. Η Hyundai και η Genesis και η Kia προσφέρουν ένα σύστημα που θα ειδοποιεί τον οδηγό εάν έχει απομακρυνθεί από ένα όχημα και υπάρχει ακόμα ζωντανό ον στο όχημα».

Τον Νοέμβριο του 2021, ψηφίστηκε ένας νόμος που θα απαιτούσε την τεχνολογία σε όλα τα νέα αυτοκίνητα για να βοηθήσει στην πρόληψη των θανάτων από καυτά αυτοκίνητα, αλλά θα χρειαστούν χρόνια για να εξοπλιστούν όλα τα οχήματα με αυτήν

 

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάτι που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να κάνουν τώρα για να αποφεύγουν τέτοιου είδους τραγωδίες, η Auriemma είπε: «Υπάρχουν διαθέσιμες συσκευές που μπορείτε να προσθέσετε στο όχημά σας που θα αισθάνονται το βάρος ενός μωρού στο κάθισμα του αυτοκινήτου σας ή εφαρμογές για να σας το υπενθυμίζουν».

Προτρέπουν επίσης ένα σύστημα check-in στις υπηρεσίες παιδικής φροντίδας (παιδικούς σταθμούς κλπ).

Πηγή: abcnews.go.com

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Γιώργος Καράβας: «Ποθώ πάρα πολύ τη Ραφαέλα ως γυναίκα, την κυνηγάω ακόμα σε όλους τους τομείς»

Καλεσμένος στο Πρωινό ήταν σήμερα ο Γιώργος Καράβας. Το γνωστό μοντέλο μίλησε για όλα στον Γιώργο Λιάγκα και ιδιαιτέρως για την σύζυγό του, Ραφαέλα Ψαρρού.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ξεκινούν οι συνομιλίες Μόσχας – Κιέβου: Οι επαφές Ουκρανών με Ευρωπαίους αξιωματούχους και το μήνυμα Ζελένσκι από το Βίλνιους

Οι ουκρανικές και ρωσικές αντιπροσωπείες έφτασαν στο Παλάτι Σιραγκάν της Κωνσταντινούπολης, μαζί με ανώτερους Τούρκους αξιωματούχους, για τον δεύτερο γύρο άμεσων ειρηνευτικών συνομιλιών τους μέσα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βρετανία: Η αστυνομία συνέλαβε και τέταρτο άνδρα σε σχέση με τις πυρκαγιές που σημειώθηκαν στην κατοικία του πρωθυπουργού Στάρμερ

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα, Δευτέρα (2/6) έναν τέταρτο άνδρα στο πλαίσιο έρευνας για μια σειρά πυρκαγιών που συνδέονται με τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ. Ο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πάνος Κατσαρίδης για Κώστα Τσουρό: «Δεν θα τον ακολουθούσα όπου κι αν πάει, δεν είναι απαραίτητο να είμαστε μαζί»

Στις κάμερες των ψυχαγωγικών εκπομπών που τον περίμεναν έξω από τα στούντιο του MEGA μίλησε ο Πάνος Κατσαρίδης. Ο γνωστός θεατρικός παραγωγός ρωτήθηκε για τη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μισθωτήρια συμβόλαια: Προθεσμία 30 ημερών για την αποδοχή τους από μισθωτές και συνιδιοκτήτες

Προθεσμία 30 ημερών θα έχουν στη διάθεσή τους οι μισθωτές και οι συνιδιοκτήτες ακινήτων, για να αποδεχθούν τη Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας που

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >