AD

Μετά τον καύσωνα, έρχονται βροχές, καταιγίδες και «βουτιά» της θερμοκρασίας

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το απόγευμα του Σαββάτου

Σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει ο υδράργυρος στη χώρας μας έως το Σάββατο (05/08), με τους μετεωρολόγους ωστόσο μετά τον καύσωνα να προβλέπουν ψυχρή εισβολή που θα προκαλέσει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το νέο κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται να κορυφωθεί την Παρασκευή (04/08) και το Σάββατο (05/08), οπότε κατά τόπους η μέγιστη θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 °C.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας από την μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 σε ύψος 1500 μέτρων περίπου το μεσημέρι της Παρασκευής 04/08. Με πορτοκαλί/κόκκινο σκιάζονται οι περιοχές όπου η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη της μέσης κλιματικής τιμής και με γαλάζιο/μπλε οι περιοχές όπου θα είναι χαμηλότερη.

Σε αυτόν φαίνονται χαρακτηριστικά οι ψυχρότερες αέριες μάζες πάνω από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης και οι θερμές αέριες μάζες που θα προκαλέσουν το κύμα υψηλών θερμοκρασιών στα Βαλκάνια και στην χώρα μας. Καθώς οι ψυχρότερες αέριες μάζες και η ατμοσφαιρική διαταραχή με την οποία συνδέονται θα κινηθούν ανατολικά θα προκαλέσουν τα τοπικά φαινόμενα, την ενίσχυση των ανέμων και την πτώση της θερμοκρασίας που αναφέρθηκε παραπάνω.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το απόγευμα του Σαββάτου
Ωστόσο, από το απόγευμα του Σαββάτου 05/08 ατμοσφαιρική διαταραχή που μεταφέρει ψυχρότερες αέριες μάζες θα επηρεάσει τον καιρό των βορειοδυτικών και στη συνέχεια των βορείων ηπειρωτικών με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Παράλληλα οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή από την Κυριακή 06/08.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πακέτο ΔΕΘ: Ανεβαίνει στο 1,7 δισ. ευρώ το κόστος των παροχών – Οικογένειες με παιδιά και ένστολοι οι κερδισμένοι

Στα 1,7 δισ. ευρώ πρόκειται να ανέλθει τελικώς το κόστος του «πακέτου» της ΔΕΘ, σπάζοντας το «φράγμα» του 1,5 δισ. ευρώ όπως αρχικώς είχε σχεδιαστεί

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χανιά: Τις κρυφές διαδρομές του μαύρου χρήματος των εμπλέκομενων αναζητούν οι Αρχές – Η δεύτερη δικογραφία και ο ρόλος του «Μπίγκαλη»

Τις κρυφές διαδρομές του μαύρου χρήματος εντός και εκτός Ελλάδας των εμπλεκομένων στην εγκληματική οργάνωση στα Χανιά αναζητούν οι ελεγκτές της Αρχής για το Ξέπλυμα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πατήσια: Μυστήριο με τον θάνατο της μάνας και του βρέφους – Οι πρώτες εκτιμήσεις από τον ιατροδικαστή

Τραγική κατάληξη είχε μια προσπάθεια τοκετού στο σπίτι, το απόγευμα της Τετάρτης στην οδό Σκρα στα Πατήσια, όταν μια 34χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πώς συνέβη η τραγωδία στην Πορτογαλία: Το τελεφερίκ χτύπησε σε κτίριο και διαλύθηκε – 15 νεκροί

Σκηνές ανείπωτης τραγωδίας εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στη Λισαβόνα, όπου το ιστορικό τελεφερίκ Elevador da Gloria εκτροχιάστηκε και συνετρίβη σε κεντρικό λόφο της πορτογαλικής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βραζιλία: Στην τελική ευθεία η δίκη Μπολσονάρου για απόπειρα πραξικοπήματος

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βραζιλίας, Πάουλο Γκονέτ, δήλωσε την Τετάρτη (3/9) ότι ο πρώην πρόεδρος Ζαίρ Μπολσονάρου και οι σύμμαχοί του συνωμότησαν για να ανατρέψουν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας: Η Μόσχα λέει πως έχει κυριεύσει «περίπου τη μισή» Κούπιανσκ – Διαψεύδει η Ουκρανία διαψεύδει

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι οι δυνάμεις του έχουν καταλάβει «περίπου τη μισή» πόλη Κούπιανσκ, στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, ενώ ο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >