AD

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι παρούσα στις εξελίξεις και κοιτάζει μπροστά και παντού

Μήνυμα με σαφές διπλωματικό, πολιτικό και κοινωνικό αποτύπωμα έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από την καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του στο Facebook. Κεντρικό θέμα της ανάρτησης αποτέλεσε η ιστορική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, για την οποία ο ίδιος θα παραστεί αύριο στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ελληνικής παρουσίας στο διεθνές προσκήνιο: «Η Ελλάδα είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που θα είναι εκεί, μαζί με την Κύπρο. Η παρουσία μας είναι μία ακόμα απάντηση σε όσους θέλουν να βλέπουν μια Ελλάδα απομονωμένη και μίζερη».

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συμφωνία «ιστορική στιγμή», επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά δημιουργείται ρεαλιστική προοπτική ειρήνης στη Μέση Ανατολή και απέδωσε την επιτυχία στην επιμονή της διπλωματίας και στον ρόλο του Προέδρου Τραμπ, ο οποίος «έφερε όλους τους παράγοντες της περιοχής σε ένα κοινό πλαίσιο συμφωνίας». Όπως σημείωσε, «μόνο μέσα από τις πράξεις επιβεβαιώνεται η ειρήνη», επαναλαμβάνοντας τη βούληση της Ελλάδας να συμβάλει ενεργά στην εφαρμογή του σχεδίου.

Στην ίδια ανάρτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εσωτερικές εξελίξεις, επισημαίνοντας ότι «η Δικαιοσύνη βρίσκει, τελικά, τις λύσεις» με αφορμή τη λήξη της διαμαρτυρίας του Πάνου Ρούτσι και την έναρξη της δίκης για την τραγωδία των Τεμπών. Παράλληλα, ανακοίνωσε νομοθετική πρωτοβουλία για την ανάθεση της ευθύνης φύλαξης και συντήρησης του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επιμένοντας ότι το μνημείο «ανήκει στην ιστορική μνήμη και πρέπει να προστατευθεί».

Αναφορικά με την οικονομία, ο Πρωθυπουργός παρουσίασε τα βασικά στοιχεία του προσχεδίου Προϋπολογισμού 2026, κάνοντας λόγο για μια χώρα που «αφήνει οριστικά πίσω της τις κρίσεις» και ενισχύει την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την κοινωνική συνοχή. Τόνισε ότι η Ελλάδα «παύει να είναι η πιο χρεωμένη χώρα της ΕΕ» και επικαλέστηκε τη δήλωση του Προέδρου της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, ο οποίος αναγνώρισε τη χώρα μας ως «παράδειγμα για τη Γερμανία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στην ενίσχυση της παραγωγικότητας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη βιομηχανική ανάπτυξη και τις αγροτικές αποζημιώσεις, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιταχύνει τις πληρωμές στους παραγωγούς, με σεβασμό στη διαφάνεια και στη νομιμότητα.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στον τομέα της υγείας, σημειώνοντας την αύξηση των μεταμοσχεύσεων, την αξιολόγηση των νοσοκομείων με υψηλή βαθμολογία (4,04/5) και τη συνεχή προσπάθεια βελτίωσης του ΕΣΥ. «Η φωνή των ασθενών γίνεται πλέον εργαλείο πολιτικής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο Πρωθυπουργός στάθηκε στην αποκατάσταση του Παρθενώνα, χωρίς σκαλωσιές πλέον για πρώτη φορά έπειτα από μισό αιώνα, υπογραμμίζοντας ότι «τα μεγάλα έργα θέλουν χρόνο, υπομονή και συνέπεια, αλλά στο τέλος αξίζει ο κόπος».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτυπώνει τη συνολική στρατηγική της κυβέρνησης: μια Ελλάδα παρούσα στις διεθνείς εξελίξεις, σταθερή στην εσωτερική της πορεία και προσανατολισμένη στη δημιουργία προϋποθέσεων προόδου και εμπιστοσύνης για το μέλλον.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Λαβρόφ: «Υπερβολικά αόριστο» σε σχέση με το καθεστώς της κρατικής υπόστασης της Παλαιστίνης το σχέδιο Τραμπ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να διευθετήσει την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση ασχολείται μόνο με τη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Στήριξη σε 2.500 παιδιά μέσω της Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Δημοσιεύθηκε η Πρόσκληση προς τους φορείς παροχής υπηρεσιών Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε €12.000.000 και αφορά περισσότερα από 2.500 παιδιά έως 6

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: «Ακούω κάτι αποτρόπαια πράγματα, τους έκοψαν το σήριαλ πριν καν βγει στον αέρα»

Το πρωί της Δευτέρας, 13 Οκτωβρίου, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, αγαπητή ηθοποιός και γνωστή από το ρόλο της “Θελεστίνας” στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, εμφανίστηκε στην

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΣτΕ: Συνταγματικό και νόμιμο το Προεδρικό Διάταγμα για τον ΝΟΚ

Συνταγματικό και νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το προεδρικό διάταγμα για το ειδικό σχέδιο περιβαλλοντικού ισοδυνάμου αναβάθμισης Πόλεων, ανοίγοντας τον δρόμο για την αντικατάσταση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ντ. Τραμπ: «Aυτή είναι η ιστορική αυγή μιας νέας Μέσης Ανατολής» – Ήρθε η ώρα να μετατρέψουμε τις νίκες κατά των τρομοκρατών στο απόλυτο έπαθλο της ειρήνης

Σε Πανηγυρικό κλίμα και με παρατεταμένο χειροκροτήματα, υποδέχτηκε η Κνεσέτ τον Ντόναλντ Τραμπ, στην ισραηλινή βουλή, για την ιστορική του ομιλία. «Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ισραήλ: Επεισόδιο διέκοψε την ομιλία Τραμπ -Ισραηλινός βουλευτής απομακρύνθηκε βίαια από την Κνέσετ μετά από διαμαρτυρία, δείτε βίντεο

Η ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο ισραηλινό κοινοβούλιο διακόπηκε για λίγο, νωρίτερα, καθώς ένας αριστερός βουλευτής διαμαρτυρήθηκε και απομακρύνθηκε δια της βίας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >