AD

Στο Ισραήλ αναμένεται ο Τραμπ – Συνάντηση με οικογένειες ομήρων και ομιλία στην Κνεσέτ

Ο Ντόναλντ Τραμπ επισκέπτεται σήμερα το Ισραήλ, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για τηνεπίτευξη ειρήνης στη Γάζα. Η επίσκεψη περιλαμβάνει συνάντηση με οικογένειες Ισραηλινών ομήρων και ομιλία στην Κνεσέτ, την ισραηλινή βουλή.

Κατά το χρονοδιάγραμμα του Λευκού Οίκου, το προεδρικό αεροσκάφος θα προσγειωθεί στο Τελ Αβίβ περί τις 09:20 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία στην Κνεσέτ από τις 11:00 αφού συναντηθεί με συγγενείς ομήρων, καθώς θέλει να δείξει ότι αυτός οδήγησε στη συγκεκριμένη συμφωνία.

Θα αναχωρήσει για την Αίγυπτο περί τις 13:00 και αναμένεται στο Σαρμ ελ Σέιχ περί τις 13:45, ανέφεραν ακόμη οι υπηρεσίες του. Η τελετή προγραμματίζεται να λάβει χώρα στις 14:30.

Πιο αναλυτικά, η συνάντηση με τις οικογένειες των ομήρων έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι οικογένειες είχαν εκφράσει την ανάγκη για άμεση δράση και πίεση προς την ισραηλινή κυβέρνηση για την επίτευξη συμφωνίας ανταλλαγής. Οι οικογένειες είχαν ζητήσει από τον Τραμπ να πιέσει τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για την επίτευξη συμφωνίας ανταλλαγής με τους Παλαιστίνιους.

Μετά τη συνάντηση, ο Τραμπ θα εκφωνήσει ομιλία στην Κνεσέτ. Η πρόσκληση για την ομιλία έγινε από τον πρόεδρο της Κνεσέτ, Αμίρ Οχάνα, ο οποίος εξήρε τη συμβολή του Τραμπ στην επίτευξη της συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων και την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Η ομιλία αυτή είναι ιστορική, καθώς είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ θα μιλήσει στην ισραηλινή βουλή από την ομιλία του Τζορτζ Μπους το 2008.

Μετά την επίσκεψη στο Ισραήλ, ο Τραμπ θα ταξιδέψει στην Αίγυπτο για τη σύνοδο ειρήνης στη Σαρμ Ελ Σέιχ, όπου η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων θα αναγνωριστεί από διεθνείς ηγέτες. Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει την επιστροφή όλων των Ισραηλινών ομήρων και την αποχώρηση ισραηλινών στρατευμάτων από τη Γάζα. Ωστόσο, παραμένουν ανοιχτά ζητήματα σχετικά με τη μελλοντική διακυβέρνηση της περιοχής.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Συγκινεί η Μαρία Ναυπλιώτου: «Θα σας πω κάτι πάρα πολύ προσωπικό που δεν το έχω πει ποτέ ξανά δημόσια»

Η Μαρία Ναυπλιώτου, πρωταγωνίστρια της θεατρικής παράστασης «Ακρωτήρι», συνομίλησε με τη Σίσσυ Χρηστίδου στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» στο MEGA, αποκαλύπτοντας μια ιδιαίτερα προσωπική πλευρά

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ισπανία: 17 συλλήψεις μετά από βίαιη συγκέντρωση ακροδεξιών στη Βιτόρια

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 17 άτομα στην πόλη Βιτόρια, στο βόρειο τμήμα της χώρας, την Κυριακή (12/10), μετά από συγκρούσεις μεταξύ φασιστών, υποστηρικτών

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δημοσκόπηση GPO: Μπροστά 13,2% η ΝΔ από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες για κόμμα Τσίπρα και Σαμαρά

Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να κρατά ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της GPO που διεξήχθη για τα Παραπολιτικά FM. Το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Λήμνος: 17χρονος απείλησε με σουγιά συμμαθητή του

Ένας 17χρονος συνελήφθη το Σάββατο στη Μύρινα της Λήμνου, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του αστυνομικού Τμήματος Μύρινας, για τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικής βλάβης και της απειλής, καθώς και

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραγωδία στη Νότια Αφρική: Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα – Τουλάχιστον 42 νεκροί

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστύχημα με λεωφορείο σε ορεινή περιοχή στη βόρεια Νότια Αφρική, δήλωσαν οι αρχές τη Δευτέρα. Το δυστύχημα συνέβη την Κυριακή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χανιά: 15χρονη βρέθηκε μεθυσμένη και τραυματισμένη σε πάρκο – Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων

Σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων τα ξημερώματα, μία ανήλικη κοπέλα σε προχωρημένη κατάσταση μέθης και με τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι. Σύμφωνα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >