AD

Ουκρανικά drones χτύπησαν ρώσικα πλοία στην Μαύρη Θάλασσα

Πλάνα δείχνουν επίθεση drone που φέρεται να καταστρέφει ρωσικό πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα.

Επίθεση από drones (πιοθανόν ουκρανικά) πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα, που αποτελεί βασικό κόμβο ρωσικών εξαγωγών. Παράλληλα, η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο για επίθεση και σε λιμάνι της Κριμαίας.

Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και ειδησεογραφικούς ιστότοπους εικόνιζαν πλοία να κινούνται σε μικρή απόσταση από την ακτή, καθώς ακούγονταν πυρά από την κατεύθυνση της θάλασσας.

 

 

Ωστόσο, νέο υλικό παρουσιάζει ένα ρωσικό πλοίο, το αμφίβιων επιχειρήσεων «Olenogorsky Gornyak» να έχει χτυπηθεί και να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, έχοντας, μάλιστα, πάρει και κλίση.

 

Το συγκεκριμένο πλοίο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές, έχει ηλικία 43 ετών, ανήκει στον Βόρειο Στόλο του ρωσικού πολεμικού ναυτικοί και μπορεί nα μεταφέρει φορτίο 450 τόνων, καθώς και 25 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Πρόσφατα, αξιοποιήθηκε για τη μεταφορά πολιτικών οχημάτων και αγαθών από και προς την Κριμαία.

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως άλλα δύο ρωσικά πλοία χτυπήθηκαν από την ουκρανική επίθεση, για την οποία μάλιστα, ο επίσημος λογιαριασμός της Ουκρανίας στο Twitter ανέφερε με ειρωνική διάθεση: «Ρωσικό πολεμικό πλοίο καταστράφηκε… παρακολουθήστε online δωρεάν χωρίς εγγραφή!».

Αναφορικά με την έτερη επίθεση για την οποία έκανε λόγο η Μόσχα, αυτή φέρεται να έγινε από τα ξημερώματα στο ναυτικό λιμάνι στη Φεοντόσια, στην κατεχόμενη Κριμαία. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ισχυριζόμενο πως κατέρριψε 10 εξ αυτών, ενώ ανέφερε ότι δεν υπήρξαν ζημιές.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ο Ά. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τους άνδρες των ΜΑΤ που τον υπερασπίστηκαν στο νοσοκομείο της Δράμας

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, γράφει πως πηγαίνοντας προς το ξενοδοχείο του στη Θεσσαλονίκη, σταμάτησε να χαιρετίσει και να ευχαριστήσει

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πλεύρης κατά την περιοδεία του στον Έβρο: Βασική μας προτεραιότητα είναι η πάταξη της λαθρομετανάστευσης

Μιλώντας στον τοπικό Τύπο στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Έβρο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης σε σχέση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πάνος Δημάκης: «Βγάζω φλύκταινες με την ψευτο-ηθική, έχουν καταστραφεί εκατομμύρια ζωές στον βωμό του ‘Τι θα πει ο κόσμος’»

Ο Πάνος Δημάκης, συγγραφέας και chaser, εμφανίστηκε στη δημοφιλή εκπομπή «Now» του Mega News, με αφορμή την κυκλοφορία των νέων βιβλίων του. Με περιεχόμενο βασισμένο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εγκληματική οργάνωση – Κρήτη: Στον ανακριτή και τα δύο αδέρφια – Τι προκύπτει από το ντοκουμέντο έξω από το σπίτι του «Στρατηγού»

Οι απολογίες των πρώτων 16 κατηγορουμένων ολοκληρώθηκαν και ανάμεσα στους κατηγορούμενους που αναμένονται σήμερα στην αρμόδια ανακριτική αρχή είναι και τα δύο αδέρφια, στα οποία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κασσελάκης: Ο Τσίπρας θα πάει καλά γιατί με αντιγράφει, πάνω από το πτώμα μου οποιαδήποτε συνεργασία

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, προχώρησε σε αιχμηρές δηλώσεις κατά του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις φήμες για την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >