AD

Κυρ. Μητσοτάκης από Σύνοδο MED9: Οι μελλοντικές απειλές μπορεί να μην έρθουν μόνο από ανατολάς αλλά και από το νότο

«Θα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα σε θέματα που σχετίζονται με την ενέργεια» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη συνεργασία σε ζητήματα που αφορούν τα ενεργιακά, κατά τη κοινή συνέντευξη Τύπου με άλλους ηγετών, μετά  τη Σύνοδο της ΜΕD9, που έλαβε χωρα στο Πορτορόζ της Σλοβενίας.

«Πρώτα απ ‘όλα, όσον αφορά τη συνεργασία σε θέματα που σχετίζονται με την ενέργεια, η οποία είναι ένας τομέας μεγάλης ανησυχίας για όλους μας, διότι σχετίζεται άμεσα με την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, νομίζω ότι υπάρχει μια γενική κατανόηση ότι πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτερα όσον αφορά την οικοδόμηση μιας κοινής ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας που αντιμετωπίζουμε ακόμα, ειδικά στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «Οι ενεργειακές αγορές μέσω σημαντικών επενδύσεων σε διασυνδέσεις και δίκτυα πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή της προτεραιότητάς μας όταν πρόκειται για την κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική ενέργειας».

Όσον αφορά το ζήτημα της απανθρακοποίησης ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι διαισθάνεται ότι υπάρχει κοινός στόχος στο ζήτημα αυτό, μεταξύ των 9 ηγετών που συμμετείχαν στην Σύνοδο.

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα της άμυνας ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε, «Αυτό είναι ένα θέμα που άγγιξα και στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Φυσικά, αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σωστά κατευθυνόμενη προς τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αλλά νομίζω ότι όλοι υποστηρίζουμε μια προοπτική 360 μοιρών όταν πρόκειται για την ευρωπαϊκή άμυνα και όταν σκεφτόμαστε τα νέα έργα κοινού ενδιαφέροντος που εξετάζουμε να προωθήσουμε ως Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε πρόκειται για τοίχο μη επανδρωμένων αεροσκαφών, είτε για αντιπυραυλικό σύστημα. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι μελλοντικές απειλές μπορεί να μην προέρχονται απαραίτητα από την Ανατολή, αλλά και από το Νότο»

«Νομίζω ότι είμαστε ενωμένοι για να διασφαλίσουμε ότι τα σύνορα της Ευρώπης προστατεύονται εξίσου», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι στην ατζέντα της συνόδου ήταν οι εξελίξεις στη Γάζα και η ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη. Ήταν η πρώτη συνάντηση ηγετών της ΕΕ λίγες μέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή και διεξήχθη τρεις ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των 27 στις Βρυξέλλες. Οι εννέα ηγέτες συζήτησαν ζητήματα ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας, καθώς και το επόμενο Πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Τα μωρά που τρώνε φιστίκια νωρίς προστατεύονται από αλλεργίες, δείχνει μελέτη

Πριν από μια δεκαετία μια -σημαντική- μελέτη απέδειξε ότι η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά μωρά μπορούσε να προλάβει την ανάπτυξη -απειλητικών για τη ζωή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σερβία: Απεβίωσε ο καταδικασμένος για εγκλήματα πολέμου πρώην στρατηγός Νεμπόισα Πάβκοβιτς

Ο καταδικασμένος στη Χάγη για εγκλήματα πολέμου, πρώην στρατηγός του Γιουγκοσλαβικού Στρατού, Νεμπόισα Πάβκοβιτς, απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών στο Βελιγράδι. Ο Πάβκοβιτς, ως διοικητής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Λένα Δροσάκη: «Ας μου συμβεί ένας έρωτας σαν της Αθηνάς Οικονομάκου και θα δω τι θα κάνω»

Η Λένα Δροσάκη μίλησε στην κάμερα του Breakfast@Star και στον δημοσιογράφο Ηλία Σκουλά. Η γνωστή ηθοποιός δήλωσε ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο σε έναν καινούργιο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ψεύτικες φωτογραφίες κατακλύζουν το διαδίκτυο ενισχύοντας προκαταλήψεις και στερεότυπα

Εικόνες που απεικονίζουν ακραία φτωχούς ανθρώπους, παιδιά και θύματα σεξουαλικής βίας και που έχουν δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη (TN), κατακλύζουν ιστοσελίδες που πωλούν φωτογραφίες, ενώ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τρεις μειώσεις από τον ΕΝΦΙΑ στα εκκαθαριστικά του 2026 – Διπλάσιος ο αριθμός των δικαιούχων

Στις αρχές Μαρτίου αναμένεται ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ για το 2026. Διπλάσιος θα είναι ο αριθμός των δικαιούχων που θα λάβουν αισθητά μειωμένοεκκαθαριστικό καθώς θα ενεργοποιηθεί η

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Φάνης Λαμπρόπουλος: «Έχω καλέσει πολύ κόσμο στην εκπομπή και οι περισσότεροι έχουν πει όχι»

Ο Φάνης Λαμπρόπουλος έκανε πρεμιέρα την περασμένη Παρασκευή με την εκπομπή «Στην αγκαλιά του Φάνη» στον ΣΚΑΪ και μίλησε στην κάμερα του Πρωινού. Μεταξύ άλλων,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >