AD

Βίντεο ντοκουμέντο από την εμπρηστική επίθεση στην έκθεση αυτοκινήτων στην Νέα Φιλαδέλφεια

Εμπρηστική επίθεση με εύφλεκτο υλικό σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Νέα Φιλαδέλφεια. Oχήματα κάηκαν, μεγάλες ζημιές στην επιχείρηση

Τρεις κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με εύφλεκτο υλικό σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Νέα Φιλαδέλφεια τα ξημερώματα της Δευτέρας 27 Οκτωβρίου 2025, προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε ολοσχερώς οχήματα και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε άλλα. Εικόνες από το περιστατικό παρουσίασε το ΕΡΤnews. 

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση σημειώθηκε σε επιχείρηση που βρίσκεται στην οδό Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δράστες χρησιμοποίησαν μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, τα οποία εκτόξευσαν στην πρόσοψη της έκθεσης. Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει τρεις άνδρες με μαύρα ρούχα και κουκούλες: οι δύο ρίχνουν τα μπουκάλια, ενώ ο τρίτος παραμένει σε απόσταση για εποπτεία του χώρου. Μετά την επίθεση, τράπηκαν σε φυγή πεζοί.

«Πέρασαν νωρίτερα για αναγνώριση του χώρου»

Ο ιδιοκτήτης της αντιπροσωπείας, μιλώντας στο ΕΡΤnews, δήλωσε ότι ειδοποιήθηκε από το κέντρο συναγερμού λίγο πριν τις 4:00 π.μ., ενώ το καταγραφικό έδειξε πως οι δράστες είχαν περάσει περίπου μισή ώρα νωρίτερα για να κάνουν αναγνώριση του χώρου.

«Ήρθαν τρία άτομα. Οι δύο έβαλαν το εύφλεκτο υλικό και τη φωτιά και έφυγαν πεζοί. Φορούσαν μαύρες κουκούλες, μάσκες και μακριά μπουφάν», ανέφερε.

Εκρήξεις και εκτεταμένες ζημιές

Ο επιχειρηματίας περιέγραψε ότι ακούστηκαν εκρήξεις, καθώς τα μπουκάλια ήταν του λίτρου γεμάτα βενζίνη: «Τα έβαζαν ένα παρά ένα κάτω από τα αυτοκίνητα, ώστε όταν έπαιρνε φωτιά το ένα, να μεταδίδεται και στα υπόλοιπα», είπε. Η οικονομική ζημιά εκτιμάται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, καθώς «τα δύο που κάηκαν κάνουν 70.000 ευρώ το καθένα, τα επαγγελματικά πάνω από 35.000, συν τις υλικές ζημιές και τις τζαμαρίες».

Ο ιδιοκτήτης σημείωσε ότι δεν έχει υπάρξει ανάλογο περιστατικό στο παρελθόν και αναμένει τον πραγματογνώμονα της ασφαλιστικής εταιρείας για την πλήρη αποτίμηση των ζημιών.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αδ. Γεωργιάδης: Κατά 65% μειώθηκε ο χρόνος εξυπηρέτησης των ασθενών στα ΤΕΠ μετά το βραχιολάκι

Στοιχεία που αφορούν στον χρόνο εξυπηρέτησης των ασθενών οι οποίοι προσήλθαν στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, τη χρονική περίοδο Φεβρουάριος – Οκτώβριος 2025, δημοσίευσε ο υπουργός

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Με καλό καιρό και αρκετή ηλιοφάνεια η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου – Πρόγνωση από τη Ν. Ζιακοπούλου

Σημαντικές αντιθέσεις στη θερμοκρασία καταγράφηκαν σήμερα στη χώρα. Στην Κρήτη και ειδικότερα στα Χανιά, ο υδράργυρος άγγιξε τους 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ την ίδια ώρα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ο Στάρμερ υπέγραψε συμφωνία 9 δισ. ευρώ με την Τουρκία για 20 μαχητικά Eurofighter

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Λονδίνο υπέγραψε συμφωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δάφνη Μπόκοτα: «Φέρθηκαν πολύ άσχημα τότε στον Ρακιντζή και σε μένα, ξεπετάχτηκαν και έκαναν καριέρες άλλοι από τη φασαρία»

Για τις εποχές που παρουσίαζε τον διαγωνισμό της Eurovision μίλησε η Δάφνη Μπόκοτα. Με αφορμή τις δηλώσεις της Κέλλυς Βρανάκη στην κάμερα της Super Κατερίνα,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Παρίσι: Δέκα κατηγορούμενοι για σεξιστικό διαδικτυακό εκφοβισμό κατά της Μπριζίτ Μακρόν στο εδώλιο του Ποινικού Δικαστηρίου

Δέκα άτομα που κατηγορούνται για σεξιστικό διαδικτυακό εκφοβισμό της συζύγου του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν, οδηγήθηκαν στο εδώλιο του Ποινικού Δικαστηρίου του Παρισιού. Οι οκτώ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >