AD

Ένας Κροάτης, ένας Αλβανός και τρεις Έλληνες, οι βασικοί ύποπτοι για την δολοφονία του Μιχάλη

Πέντε οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του Μιχάλη

 

Λίγο μετά τις 10:30 έφτασαν στην Ευελπίδων, οι πρώτοι χούλιγκανς που θα απολογηθούν σήμερα ενώπιον Ανακριτή για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας. Σε ομάδες θα απολογούνται μέχρι την Κυριακή το βράδυ οι 105 κατηγορούμενοι, ενώ σήμερα αναμένεται να βρεθούν απέναντι στον Ανακριτή οι πρώτοι 30 από τους χούλιγκανς.

Η έμφαση, βεβαίως, δίνεται στην αναζήτηση του ατόμου που έδωσε το δολοφονικό χτύπημα.

Οι έρευνες των αρχών έχουν οδηγήσει σε πέντε βασικούς υπόπτους. Πρόκειται για έναν Κροάτη, έναν Αλβανό και τρεις Έλληνες. Ο Αλβανός και ο Κροάτης κατά τη σύλληψή τους, είχαν πάνω τους αναδιπλούμενους σουγιάδες με αίμα και αμέσως διαχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ως ύποπτοι για τη δολοφονία. Οι δύο από τους Έλληνες είναι οργανωμένοι οπαδοί ελληνικής ομάδας και έχουν βαρύ ποινικό μητρώο.

Οι καταθέσεις αστυνομικών για τη δολοφονία του Μιχάλη

Το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της δολοφονικής επίθεσης από Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με θύμα τον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή, περιγράφουν μέσα από τις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί που ήταν στο σημείο:

«Περί ώρα 22:45 της 7/8/2023 κατόπιν εντολής του Κέντρου Ασφαλείας κινηθήκαμε από Αλεξάνδρας και Πατησίων από κοινού με το Δ-4 Επόπτη της ομάδας ΔΡΑΣΗ με κατεύθυνση τον ΗΣΑΠ ”Πευκάκια”, προκειμένου να εντοπίσουμε άτομα, περίπου 120, μαυροφορεμένα, κινούμενα ομαδικά και έχοντας στα χέρια τους καδρόνια, πιθανόν οπαδοί. Πριν αφιχθούμε στον ΗΣΑΠ ”Περισσός” αντιληφθήκαμε τα ανωτέρω άτομα, τα οποία είχαν αποβιβαστεί από τον ΗΣΑΠ, πέρασαν τη λεωφόρο Ηρακλείου και κινήθηκαν προς Νέα Φιλαδέλφεια, μέσα από χωμάτινο οδόστρωμα, παράλληλο της οδού Παπαναστασίου. Εμείς κινηθήκαμε παράλληλα στην οδό Παπαναστασίου, έχοντας οπτική επαφή με τα άτομα, μπήκαμε εντός αλσυλλίου, στην οδό Λυκούργου.

Τα άτομα εν συνεχεία κατέβηκαν την οδό Μαραθώνος και στη συμβολή της Μαραθώνος με την οδό Σεβαστείας μπήκαμε πίσω από τα άτομα και τα ακολουθούσαμε σε μία απόσταση 50 μέτρων. Εν συνεχεία τα άτομα κινήθηκαν στην οδό Λεύκης, ενώ εμείς κατόπιν εντολής του τμήματος Ασφαλείας παραμείναμε στο σημείο δίνοντας εικόνα και αναμένοντας ενισχύσεις. Τα άτομα αυτά κινήθηκαν επί της Πατριάρχου Κωνσταντίνου και ενεπλάκησαν με άτομα, οπαδούς αντίπαλης ομάδας… Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής και ώρα 23:15 προσήλθε η ΔΡΑΣΗ 30 για ενίσχυση. Κατόπιν, με εντολή του Κέντρου Ασφαλείας, κινηθήκαμε παράλληλα των ατόμων, τα οποία άρχισαν να διασπώνται σε διάφορες κατευθύνσεις».

Έτερος αστυνομικός δήλωσε: «Ώρα 23:25 της 07/08/2023 λάβαμε εντολή από το Κέντρο Ασφαλείας, να ενσωματωθούμε με την ΟΠΚΕ Κ-223, επί της οδού Ανθέων για εντοπίσουμε στα πέριξ στενά, άτομα – οπαδούς οι οποίοι συμμετείχαν σε επεισόδια που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο εξωτερικά του γηπέδου ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ στη Φιλαδέλφεια Αττικής. Κατά την περιπολία μας στο ανωτέρω σημείο και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Προμπονά και Αριοβαρζανού, εντοπίσαμε περί τα 150 άτομα με σκουρόχρωμα ρούχα και καλυμμένα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και καπέλα, τα οποία στη θέα μας κατευθύνθηκαν επί της οδού Αριοβαρζανού.

Στη συνέχεια στη συμβολή Αριοβαρζανού και Ανθέων αποκλείστηκαν από τον ΔΡΑΣΗ Δ4 και ομάδες ΔΡΑΣΗ Δ30 και Δ33, οι οποίες κινούνταν από κοινού και οδήγησαν τα άτομα επί της οδού Ανθέων. Στο σημείο αυτό ενσωματωθήκαμε με τις ανωτέρω ομάδες ΔΡΑΣΗΣ, οι οποίες μας ενημέρωσαν ότι τα εν λόγω άτομα συμμετείχαν στα προαναφερόμενα επεισόδια. Κινούμενοι επί της Ανθέων τα άτομα αυτά κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος μας και ενήργησαν επίθεση σε βάρος μας με αποτέλεσμα εμείς να κάνουμε χρήση δύο (2) δακρυγόνων και δύο (2) χειροβομβίδων Κρότου-Λάμψης με ασφαλή τρόπο με σκοπό να απωθήσουμε και με τακτική να ακινητοποιήσουμε τα άτομα, τα οποία εγκλωβίστηκαν έξωθεν πολυκατοικίας επί της οδού Ανθέων 2, όπου ακινητοποιήθηκαν και δεσμεύτηκαν. Από κοινού με τον ΔΡΑΣΗ 4, τη ΔΡΑΣΗ 30 & ΔΡΑΣΗ 33».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποσυμφόρησης της Κρήτης – Δύο πλοία έφτασαν στον Πειραιά με 200 μετανάστες που θα μεταφερθούν σε δομές στην ενδοχώρα

Συνολικά περίπου 200 μετανάστες μεταφέρθηκαν το πρωί από την Κρήτη στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκένωσης δομών φιλοξενίας του νησιού και μεταφοράς

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μόνο με άδεια τα οχήματα στην Ύδρα – Ποιοι εξαιρούνται και πώς γίνεται η αίτηση

Μέσα στον Ιούλιο πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς κυκλοφορίας οχημάτων στην Ύδρα, καθώς τίθεται σε εφαρμογή νέα ψηφιακή πλατφόρμα μέσω Gov.gr, για τον έλεγχο και

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ηλίας Μπόγδανος: «Με πήραν τηλέφωνο για το Exathlon, για να κάνουμε ένα ραντεβού»

Ο Ηλίας Μπόγδανος μίλησε στην εκπομπή «Καλοκαιρινό ραντεβού» και την Κωνσταντίνα Μαύρου, όπου αποκάλυψε πως έχει δεχτεί κρούση για να συμμετάσχει στο Exathlon. «Με πήραν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κοζάνη: Υψηλό πρόστιμο και ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή στον 75χρονο για την φωτιά στο Δρέπανο

Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή για εμπρησμό από αμέλεια και διοικητικό πρόστιμο 4.830 ευρώ καταδικάστηκε ο ηλικιωμένος που συνελήφθη ως υπάιτιος για την χθεσινή φωτιά στο Δρέπανο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πορτογαλία: Εξαρθρώθηκε συμμορία που στρατολογούσε γυναίκες σε εικονικούς γάμους με μετανάστες – 58 συλλήψεις

Εγκληματική συμμορία οργάνωσε τουλάχιστον 60 εικονικούς γάμους στην Πορτογαλία για νομιμοποίηση της διαμονής μεταναστών στη χώρα, επιβεβαίωσε η πορτογαλική αστυνομία την Πέμπτη 10/7. Σύμφωνα με

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >