AD

Γαλλία: Ύποπτος για ριζοσπαστικοποίηση θεωρείται ο δράστης της επίθεσης με αυτοκίνητο στο νησί Ολερόν

Ο οδηγός, ο οποίος έριξε χθες, Τετάρτη (5/11) το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος στη δυτική Γαλλία, είναι ύποπτος για ριζοσπαστικοποίηση και στο σπίτι του βρέθηκαν «ρητές θρησκευτικές αναφορές», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνιές.

«Με βάση έναν αριθμό παραγόντων που ισχύουν γι’ αυτό το πρόσωπο και το γεγονός ότι φώναξε “Αλάχου Άκμπαρ” (‘Ο Θεός είναι “Υψιστος”), υπάρχουν αναφορές στην περίπτωσή του που είναι αρκετά ξεκάθαρες και αρκετά ρητές», είπε ο Νουνιές.

Ο υπουργός πρόσθεσε ωστόσο ότι σε αυτό το στάδιο δεν είναι σαφές αν υπάρχουν θρησκευτικά κίνητρα πίσω από την επίθεση από την οποία τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι στο νησί Ολερόν του Ατλαντικού.

«Η ειδική αντιτρομοκρατική εισαγγελία της χώρας είναι εκείνη που θα καθορίσει, μέσω ψυχιατρικής εκτίμησης, η οποία διενεργήθηκε χθες έπειτα από δύο έρευνες και από εξέταση των τηλεφωνικών αρχείων, αν αυτά τα στοιχεία πυροδότησαν τη βίαιη ενέργεια που είδαμε», δήλωσε ο Νουνιές.

Δύο από τους τραυματίες της επίθεσης παραμένουν σε πολύ σοβαρή κατάσταση, κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Θεσσαλονίκη: Περιέλουσε με βενζίνη την εξώπορτα 65χρονου και πέταξε αναμμένο βαμβάκι για να τον κάψει

Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ουγγαρέζος για Μουτίδου: «Είναι ψυχίατρος; Ψυχοθεραπεύτρια; Αυτό δεν είναι καν εξύβριση, είναι σοβαρό»

Στην τοποθέτηση της Σοφίας Μουτίδου για τον Απόστολο Γκλέτσο, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής “γνωμάτευσης” της ηθοποιού για τον συνάδελφο της, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος μαζί με

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βραζιλία: Μυστήριο με τον θάνατο της «ανθρώπινης Barbie» – Τι αποκαλύπτει ο άνδρας που ήταν μαζί της τη μοιραία νύχτα

Σοκ προκάλεσε στη Βραζιλία ο θάνατος της Bárbara Jankavski, γνωστής ως «Boneca Desumana» ή «ανθρώπινη Barbie». Η 31χρονη βρέθηκε νεκρή στις 2 Νοεμβρίου και οι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ο Στράτος Τζώρτζογλου παίρνει θέση υπέρ της Σοφίας Μουτίδου: «Εγώ πάντως είχα πολλές σεξουαλικές προτάσεις, που όταν έλεγα “όχι”, μου έκοβαν τον δρόμο»

Σε μία νέα εξέλιξη, ο ηθοποιός Στράτος Τζώρτζογλου απάντησε στο επεισοδιακό σκηνικό που εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής “Real View” στον αέρα του ΟΡΕΝ,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >