AD

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Ντίμης Κρίτσας – Είχε ντύσει τις μεγαλύτερες σταρ της χώρας και του Χόλιγουντ

Πέθανε την Παρασκευή (07.11.2025) ο σπουδαίος σχεδιαστής μόδας Ντίμης Κρίτσας. Ο σχεδιαστής μόδας που είχε ντύσει τις μεγαλύτερες σταρ της Ελλάδας και του Χόλιγουντ, πέθανε στο σπίτι του, έχοντας στο πλευρό του την αγαπημένη του οικονόμο.

Ο Ντίμης Κρίτσας γεννήθηκε στην Αθήνα. Η οικογένειά του τον προόριζε για σπουδές στη Σορβόννη με στόχο το διπλωματικό σώμα, αλλά τον κέρδισε η μόδα. Τελείωσε την École de Saint Rocque την Ecole du Louvre και την Academie de Coupe κατόπιν δούλεψε με τον Μπαλενθιάγα και τον Jacques Fath.

To 1954 επέστρεψε στην Αθήνα, όπου άνοιξε το “Maison de Couture Kritsas” στην οδό Βουκουρεστίου, με πελάτισσες πολλές από τις κομψές Αθηναίες της εποχής.

Το 1965 έκανε το άνοιγμά του στο διεθνή χώρο, ξεκινώντας από την Αυστραλία και αμέσως μετά στην Αμερική, όπου η Elizabeth Arden αγόρασε όλη τη δουλειά του.

Το 1970 δημιούργησε τη δική του “Dimitris Kritsas Incorporated”. Εκτός από τις δημιουργίες υψηλής ραπτικής, έχει κάνει κοστούμια για τον κινηματογράφο και το θέατρο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο ορισμός του για την κομψότητα είναι: «απλότητα και προσωπικοτητα».

Στην Ελλαδα έντυσε τις μεγαλύτερες πρωταγωνίστριες του θεάτρου και του κινηματογράφου, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, Έλλη Λαμπέτη, Τζένη Καρέζη, Βούλα Ζουμπουλάκη, Ρίτα Μυράτ, Μαίρη Μανολίδου, Μαίρη Χρονοπούλου και την εξαδέλφη του Μελίνα Μερκούρη σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φιλμς.

Επίσης έντυσε πολλές διεθνής σταρς οπως η Ρόμυ Σνάιντερ, η Λάνα Τάρνερ, η Χέντη Λαμάρ, Φρανσουάζ Αρντύ και Λίλλιαν Γκις όταν πήρε το τιμητικό όσκαρ.

Στην Νέα Υόρκη όπου εργάσθηκε με επιτυχία για 25 χρονια σχεδίασε φορέματα για πολύ μεγάλα ονόματα και τιτλουχους όπως η Πριγκήπισσα του Κεντ της Αγγλιας, την Πριγκήπισσα Αλλα Αουσμπεργκ, Chantal de Lion, Κριστινα Χενρυ Φορντ, Σαρλοτ Φοντ Νιαρχος, Βαρμπαρα Χαττον, όπως και στο Λας Βέγκας την Ann Margrett και στην Αθηνα τη Ζωή Λάσκαρη στον Κινηματογραφο και στην προσωπική της ζωη.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κρατερός Κατσούλης για Κατερίνα Καραβάτου: «Μιλήσαμε στα παιδιά με όση μεγαλύτερη ειλικρίνεια γίνεται για το διαζύγιο μας»

Ο Κρατερός Κατσούλης παραχώρησε συνέντευξη στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή “Μαμα-δες” με οικοδέσποινα την Κατερίνα Στικούδη, το μεσημέρι του Σαββάτου, στην ΕΡΤ. Μέσα σε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σουδάν: Φόβος από τους κατοίκους της πόλης Ελ Ομπέιντ ότι θα είναι ο επόμενος στόχος των παραστρατιωτικών

Οι κάτοικοι της σουδανικής πόλης Ελ Ομπέιντ, στη στρατηγικής σημασίας περιοχή του Κορντοφάν, ζουν αυτό το Σαββατοκύριακο με τον φόβο μιας επίθεσης των παραστρατιωτικών, οι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γ. Μπαμπινιώτης: «Η ελληνική γλώσσα δεν κινδυνεύει – είναι ένα ζωντανό θαύμα σαράντα αιώνων»

Η ελληνική γλώσσα δεν κινδυνεύει να χαθεί, καθώς διαθέτει μια αξεπέραστη δύναμη στη δημιουργία, στη σύνθεση και στο λεξιλόγιο, επισημαίνει ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σαμαράς κατά Μητσοτάκη: «Έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε ένα υβρίδιο σημιτικού ΠΑΣΟΚ – Με διέγραψε άρον άρον»

Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς που έκανε λόγο για «διαφορά πολιτική και αξιακή». Ο Αντώνης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βορίζια: Στις φυλακές Αλικαρνασσού ψάχνουν άκρη για τη βόμβα – Πέπλο σιωπής σκεπάζει το χωριό

Στις φυλακές Αλικαρνασσού ψάχνουν απαντήσεις οι αρχές για την έκρηξη στο σπίτι της οικογένειας Φραγκιαδάκη στα Βορίζια, από όπου ξεκίνησε το κακό με την αιματηρή συμπλοκή.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η λίμνη του Μόρνου στερεύει, το Κάλλιο επιστρέφει στην επιφάνεια – Δείτε το βίντεο

Η λίμνη του Μόρνου στη Φωκίδα, που αποτελεί βασικό ταμιευτήρα για την υδροδότηση της Αττικής, έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών. Αυτό το φαινόμενο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >