AD

Ο Matthew Skoller και οι Chicago Wind με την Precious Taylor φέρνουν τον αυθεντικό ήχο του Chicago Blues στο Half Note

Ένας σπουδαίος bluesman από την καρδιά του Chicagoo μοναδικόςMatthewSkollerεπιστρέφει στο HalfNoteJazzClub, με τη  νέα του μπάντα, τους ChicagoWind, αλλά και την εκρηκτική τραγουδίστρια PreciousTaylorγια τέσσερις παραστάσεις από την Παρασκευή 21 έως και τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, βάζοντας φωτιά στην σκηνή του club και μετατρέποντάς την σε MaxwellStreet!

Oκορυφαίος αρμονικίστας, τραγουδιστής, συνθέτης και παραγωγός του blues, MatthewSkoller για πάνω από 35 χρόνια, μεσουρανεί στην σκηνή του Chicago και την μεταφέρει σ’ όλο τον κόσμο.

Γεννημένος στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Υόρκης, από παιδί ασχολήθηκε με το blues και την φυσαρμόνικα με επιρροές από τον Muddy Waters, τον Percy Mayfield αλλά και τον Neil Young ή τον Bob Dylan. Σε ηλικία 25 ετών αποφάσισε να μετακινηθεί στην Mecca του blues, το Chicago, όπου ξεκίνησε να παίζει με τοπικές μπάντες. Το ώριμο παίξιμό του, τον έφερε κοντά στον θρυλικό Jimmy Rogers, την Big Time Sarah και άλλους κορυφαίους που τον ενέταξαν στην μπάντα τους, όπως οι θρυλικοί John Primer και Koko Taylor. To ‘92 έκανε την δική του μπάντα, δημιουργώντας αίσθηση στην σκηνή του Chicago, ενώ το ‘96 κέρδισε με την μπάντα του το A’ βραβείο στο International Blues Challenge. Έχει βγάλει πέντε προσωπικούς επιτυχημένους δίσκους αλλά και ως παραγωγός διέπρεψε αφού 4 άλμπουμ που έκανε παραγωγή κι έπαιξε ως μουσικός, προτάθηκαν για Grammy! Ενταγμένος στο Blues Hall of Fame, με το εκρηκτικό μουσικό ταμπεραμέντο του ο Matthew Skoller είναι ο απόλυτα προσηλωμένος καλλιτέχνης, βουτηγμένος στην blues παράδοση του Chicago με τον ήχο του να μεταφέρει στο σήμερα την μεγάλη κληρονομιά του Little Walter ή του θρυλικού Sonny Boy Williamson II. Πριν τρία χρόνια αποφάσισε ότι η μπάντα με την οποία θα συνεχίσει την πορεία του ήταν οι Chicago Wind κι ένα χρόνο άρχισε συνεργασία με την σπουδαία τραγουδίστρια, ηθοποιό και χορεύτρια Precious Taylor.

Το μήλο δεν έπεσε μακριά από την μηλιά στην περίπτωση της PreciousTaylor, μια και είναι ανιψιά της Βασίλισσας του Blues, της KokoTaylor. Γέννημα-θρέμμα του ChicagoηPrecious τραγουδούσε από 8 χρονών κι είχε ένα τεράστιο ταλέντο και μια φωνή με 5 οκτάβες έκταση. Στην ηλικία των 11 ήδη ηχογραφούσε σε studio κι έκανε παραστάσεις.  Σπούδασε όπερα ενώ επίσης τραγούδησε jazz και gospel, θαυμάζοντας την θεία της στις blues συναυλίες της από απόσταση. Σαν ηθοποιός και performer πρωταγωνίστησε σε musical και γνωστές θεατρικές παραγωγές. Με τον καιρό όμως όλο και περισσότεροι της έδειχναν τον δρόμο προς το blues, που εκείνη απέφευγε λόγω της επιβλητικής παρουσίας της θείας της, πιστεύοντας ότι ποτέ δεν θα την φτάσει.  Όμως κάποια στιγμή πείστηκε ότι μπορεί με το ταλέντο της να γίνει μια bluesdiva και το κατάφερε περιοδεύοντας όλο τον κόσμο και συνεργαζόμενη με πολλούς καλλιτέχνες όπως ο BuddyGuy, o Jr.Walker, o MattGuitarMurphy  κα και φυσικά την ίδια την KokoTaylor.

Στις ξεχωριστές blues βραδιές που θα μας χαρίσουν στο HalfNoteJazzClub, o MatthewSkoller και η PreciousTaylor θα έχουν στο πλάι τους και τον φανταστικό κιθαρίστα TomHolland, μέλος για πολλά χρόνια της μπάντας του μεγάλου EddieTheChiefClearwater αλλά κυρίως του μύθου JamesCotton. Την  υπέροχη αυτή μπάντα, πλαισιώνουν ακόμη οι εξαιρετικοί ChristopheGarreau στο μπάσο και GuillaumeDestarac στα τύμπανα.

Για τέσσερα βράδι, από την Παρασκευή 21 έως και τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου ένα μέρος της ζώσας ChicagoBlues ιστορίας, θα βάλει φωτιά στις καρδιές μας, στο HalfNoteJazzClub. The kind of Blues you can’t lose!

www.matthewskoller.com

Matthew Skoller – Harmonica, Vocals

Precious Taylor – Vocals

Tom Holland -Guitar

Christophe Garreau – Bass

Guillaume Destarac – Drums

Info

M. SKOLLER & CHICAGO WIND feat. P. TAYLOR

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 – ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 Έναρξη Παρασκευή & Σάββατο 22:30 – Κυριακή, Δευτέρα 21:30

Half Note Jazz Club  Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310, www.halfnote.gr

Πηγή: ertnews.gr

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πάνω από 1.500 ακυρώσεις πτήσεων στις ΗΠΑ – Η δημοσιονομική παράλυση προκαλεί χάος στις αερομεταφορές

Πάνω από 1.500 πτήσεις εσωτερικού στις ΗΠΑ ακυρώθηκαν σήμερα, τέταρτη συναπτή ημέρα που οι ακυρώσεις πτήσεων ξεπέρασαν τις 1.000, καθώς η στάση πληρωμών στο ομοσπονδιακό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Γερμανία ξανανοίγει τη συζήτηση για την πορνεία – «Ποινικοποίηση αγοράς σεξουαλικών υπηρεσιών»

Μια νέα συζήτηση για την πορνεία ξέσπασε στη Γερμανία, αφού η πρόεδρος της Bundestag, Τζούλια Κλόκνερ, χαρακτήρισε τη χώρα ως «πορνείο της Ευρώπης» και η

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης πολιτικής ανάγκης ζητά ο δήμος Μεγαλόπολης

Αίτημα για να κηρυχθεί ο δήμος Μεγαλόπολης σε κατάσταση, έκτακτης πολιτικής ανάγκης, θα καταθέσει, άμεσα, ο δήμος της εν λόγω περιοχής. Αυτό γνωστοποίησε, στο δημοτικό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βίκυ Παγιατάκη: «Όταν η Μιμή Ντενίση πήρε το παιδί, ήταν κι εγώ να πάρω παιδί»

Με αφορμή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο και τις σκέψεις του για να προχωρήσει τις διαδικασίες για υιοθεσία παιδιού, η Βίκυ Παγιατάκη έκανε μια προσωπική αποκάλυψη. «Εγώ,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βορίζια: Επτά οι προφυλακιστέοι – Έκκληση των συνηγόρων να παραδοθούν τα όπλα του μακελειού

Στις φυλακές οδηγούνται μετά τις απολογίες τους όλοι οι συλληφθέντες, μέλη των δύο οικογενειών ανάμεσα στις οποίες ξέσπασε η αιματηρή συμπλοκή στα Βορίζια. Πίσω από

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >