AD

Δασμούς στα μικρά πακέτα που εισάγονται στην Ευρώπη σχεδιάζει η Ε.Ε. – Τα περισσότερα προέρχονται από την Κίνα

Φορολόγηση των μικρών πακέτων αξίας κάτω των 150 ευρώ που στη συντριπτική τους πλειονότητα προέρχονται από την Κίνα, θα επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό θα προκύψει από την κατάργησης της απαλλαγής από δασμούς των προϊόντων μικρής αξίας. Το μέτρο αναμένεται να εγκριθεί σήμερα κατά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών.

Το μέτρο προτάθηκε τον Φεβρουάριο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πρέπει να συνοδεύεται από έξοδα διεκπεραίωσης επί κάθε μικρού πακέτου που εισέρχεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα περισσότερα από αυτά αφορούν ηλεκτρονικές αγορές από τις πλατφόρμες Shein και Temu. Το ύψος αυτών των εξόδων δεν έχει ορισθεί, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε επιβάρυνση δύο ευρώ ανά πακέτο.

Μέχρι σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδίαζε να εφαρμόσει τα μέτρα αυτά στα μέσα του 2028 στο πλαίσιο ευρύτερης μεταρρύθμισης της τελωνειακής ένωσης, ενός μεγάλου προγράμματος εναρμόνισης και ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ κρατών μελών.

«Αυτό το χρονοδιάγραμμα δεν ανταποκρίνεται στον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης», δηλώνει σε σημείωμά του προς τους 27 ο ευρωπαίος επίτροπος Μάρος Σέφκοβιτς.

Στην πραγματικότητα, πολλοί τομείς της αγοράς ζητούν την αντιμετώπιση χωρίς καθυστερήσεις του αθέμιτου ανταγωνισμού που συνιστά η απαλλαγή των μικρών πακέτων από την επιβολή δασμών.

Σήμερα, η Κομισιόν και οι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να συμφωνήσουν για την ανάγκη θέσπισης μεταβατικού συστήματος για την φορολόγηση των μικρών πακέτων που θα τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με σχέδιο κοινού ανακοινωθέντος, θα δεσμευθούν, δεδομένου του επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης, για την εξεύρεση απλής και προσωρινής λύσης που θα επιτρέψει την εφαρμογή των μέτρων αυτών μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2026.

Τα μεταβατικά αυτά μέτρα θα τεθούν προς έγκριση στο προσεχές συμβούλιο των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στις 12 Δεκεμβρίου.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Τουρκία: Καθηλώνει όλα τα C-130 μετά το δυστύχημα στη Γεωργία – Δεν μετέφερε πυρομαχικά, λένε οι Αρχές

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, όλες οι πτήσεις των C-130 έχουν ανασταλεί ως προληπτικό μέτρο για να διεξαχθούν λεπτομερείς τεχνικές επιθεωρήσεις. Μόνο τα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: «Αν έκαναν πρόταση σε κάποιον άλλον για το Shopping Star και δε μου το έλεγαν, θα με ενοχλούσε»

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου, γνωστή για τη δουλειά της ως μοντέλο και παρουσιάστρια, έκανε δηλώσεις στις κάμερες των πρωινών εκπομπών σχετικά με την πιθανή επιστροφή του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σέρρες: Στον εισαγγελέα 5 από τους 30 μετανάστες για τα επεισόδια στην κλειστή δομή Σιντικής

Ενώπιον του εισαγγελέα βρίσκονται αυτήν την ώρα οι πέντε από τους τριάντα μετανάστες οι οποίοι κατηγορούνται για τα χθεσινά επεισόδια στην κλειστή Δομή του Δήμου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ελένη Δήμου: «Ο κόσμος αποφάσισε για την καριέρα μου – Υπάρχουν πράγματα για τα οποία έχω μετανιώσει»

Καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Buongiorno» ήταν σήμερα η Ελένη Δήμου. Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε για την πορεία της στη μουσική, την καριέρα της και

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >