AD

Ν. Παπαθανάσης: Σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ εντάχθηκε η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης προς τη Δυτική Μακεδονία

Στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» του ΕΣΠΑ 2021-2027, εντάχθηκε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση, η επιχορήγηση για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης προς τη Δυτική Μακεδονία, συνολικού κόστους 188.341.603,94 ευρώ και συνολικής δημόσιας δαπάνης 84.311.895 ευρώ.

Το έργο, το οποίο θα αποτελείται από 157 χιλιόμετρα αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης, ξεκινά από τα Τρίκαλα Ημαθίας και καταλήγει βόρεια της Πτολεμαΐδας και περιλαμβάνει κλάδο για τη σύνδεση με τον Μετρητικό Σταθμό Καρδιάς, κλάδους για τη σύνδεση με τον Μετρητικό/Ρυθμιστικό Σταθμό Άσπρου Σκύδρας και τον Μετρητικό/Ρυθμιστικό Σταθμό Περδίκκα Εορδέας, κλάδο για την τροφοδοσία των περιοχών Βέροιας και Νάουσας, καθώς και προβλέψεις μελλοντικών επεκτάσεων.

Επίσης, περιλαμβάνει τον Σταθμό Μέτρησης της Καρδιάς για την παροχή των εγκαταστάσεων τηλεθέρμανσης για τις πόλεις της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας και του Αμυνταίου.

Όπως τονίζεται, ο νέος αγωγός στη Δυτική Μακεδονία αποτελεί ένα από τα σημαντικά έργα που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου 2023-2032, καθώς θα είναι ο πρώτος αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου υψηλής πίεσης στην Ελλάδα -και ένας από τους πρώτους στην Ευρώπη- σχεδιασμένος για λειτουργία και μεταφορά έως και 100% υδρογόνου «hydrogen ready».

Το έργο αποτελεί μέρος του European «Hydrogen Backbone», της σχετικής υποδομής υδρογόνου της ΕΕ για την επίτευξη των στόχων για το κλίμα και την ενέργεια.

Δικαιούχος ορίστηκε ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) ΑΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Βέλγοι TikTokers αψηφούν την ασφάλεια του Λούβρου και κρεμούν τον δικό τους πίνακα κοντά στη Μόνα Λίζα

Η ασφάλεια του Μουσείου του Λούβρου έπεσε για άλλη μια φορά θύμα παραβίασης. Αν και τα γεγονότα αυτή τη φορά είναι ασήμαντα σε σύγκριση με

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σύλληψη 42χρονου μέλους εγκληματικής ομάδας για κλοπές σε οχήματα στη Γλυφάδα

Από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Γλυφάδας συνελήφθη 42χρονος αλλοδαπός μέλος εγκληματικής ομάδας που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές από σταθμευμένα οχήματα στην περιοχή της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κατερίνα Καινούργιου – Η συγκινητική αναφορά στον Δημήτρη Σούρα, έναν χρόνο μετά τον θάνατό του: «Θα με βλέπει έγκυο από ψηλά και θα χαίρεται πολύ»

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του εξέχοντος ψυχιάτρου Δημήτρη Σούρα, ο οποίος «έφυγε» από πολυοργανική ανεπάρκεια, συνέπεια της μόλυνσης από χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο μετά από

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δολοφονία 42χρονου στην Αράχωβα: «Μίλησαν» στοιχεία από κάμερες ασφαλείας και κινητά

Το οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, ένα ΙΧ αλλά και τα στίγματα κινητών τηλεφώνων εμπλεκομένων στην υπόθεση, φαίνεται πως «ξεκλείδωσαν» την δολοφονία του 42χρονου στην

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >