AD

Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα | Ελικόπτερο Super Puma απεγκλώβισε άτομα από τη Μονή Κλειστών

Ελικόπτερο Super Puma απεγκλώβισε μοναχές και προσκυνητές από τη Μονή Κλειστών, ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στη Φυλή.

 

Συνεργείο του OPEN κατέγραψε τις δραματικές στιγμές. «Στη Μονή Κλειστών. Επαναλαμβάνω. Τρεις ενήλικες και τρία μικρά παιδιά απομακρύνθηκαν με Super Puma», λέει ο πιλότος στον ασύρματο.

Στα βίντεο φαίνονται, επίσης, οι δραματικές προσπάθειες των αστυνομικών και των ανδρών της Πυροσβεστικής να πείσουν τις μοναχές να εκκενώσουν το μοναστήρι.

Δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη στην Αττική ενώ μάχη ενάντια στις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Βοιωτία, Ροδόπη, και Αλεξανδρούπολη που οι κάτοικοι έζησαν εφιαλτικές στιγμές το βράδυ της Δευτέρας – Δύσκολη η κατάσταση και σε Καβάλα και Μακρακώμη

fwties_liv1

Δεκάδες πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη σήμερα, Τρίτη, σε όλη τη χώρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν δύσκολη μάχη σε Αττική, Αλεξανδρούπολη, Ροδόπη και Βοιωτία.

Ήδη μετράμε 20 νεκρούς: 18 απανθρακωμένους μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς, έναν βοσκό στον Πρόδρομο Βοιωτίας και έναν άνδρα –πιθανότατα μετανάστη- στη Λευκίμμη Έβρου.

Στην Αττική μαίνονται δύο φωτιές σε Ασπρόπυργο και Φυλή και δεκάδες οικισμοί έχουν ήδη λάβει μηνύματα εκκένωσης από το 112.

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση για τέταρτη ημέρα στην Αλεξανδρούπολη, όπου οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς καίει ανεξέλεγκτη από το μεσημέρι της Δευτέρας. Συνεχή τα μηνύματα από το 112 σε δεκάδες περιοχές του Έβρου.

Δύσκολη η κατάσταση και στη Βοιωτία, όπου λίγο πριν από το μεσημέρι το μέτωπο της φωτιάς πέρασε και το κανάλι του Μόρνου στο Κυριάκι. Κάτοικοι από 9 οικισμούς που βρίσκονται στην περιοχή έλαβαν μήνυμα από το 112 να απομακρυνθούν άμεσα.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

MI6 και CIA: Οι πόλεμοι σε Ισραήλ και Ουκρανία απειλούν την παγκόσμια τάξη – Μεγαλύτερη πρόκληση η άνοδος της Κίνας

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη διεθνή τάξη πραγμάτων, η οποία εκτιμούν ότι αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, κρούουν οι επικεφαλής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια Σοκάρει η κατάθεση της νύφης του Ντομινίκ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

CNN | Βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούνται μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των εκτελέσεων Ουκρανών στρατιωτών από τους Ρώσους εισβολείς, λίγο μετά την παράδοσή τους, σύμφωνα με το CNN, το οποίο, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα ένα σχετικό βίντεο από το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μιχάλης Κατρίνης | Τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή δεν αγοράζονται και είναι ανεκτίμητα

Συνέντευξη με τον Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος με μια πορεία γεμάτη προκλήσεις και αποφασιστικότητα, εκπροσωπεί τη νέα γενιά πολιτικών που επιδιώκουν την ανασύνταξη και αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να το επαναφέρει στον κεντρικό ρόλο της πολιτικής σκηνής της Ελλάδας.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μπεν Άφλεκ | Αρνείται ότι βγαίνει με την Κικ Κένεντι επειδή φοβάται ότι θα επηρεάσει το διαζύγιό του από τη Λόπεζ

Ο Μπεν Άφλεκ προσπαθεί απεγνωσμένα να «σβήσει» την Κικ Κένεντι από τη ζωή του, επειδή φοβάται ότι η σχέση τους θα επηρεάσει αρνητικά το διαζύγιό του με την Τζένιφερ Λόπεζ.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >