AD

Η αλήθεια για τις νέες ταυτότητες | Οι πληροφορίες είναι κρυπτογραφημένες με αλγόριθμο που δεν «σπάει»

Kαθησυχαστικοί οι ειδικοί στα σενάρια συνωμοσίας

Πολλά είναι τα σενάρια συνωμοσίας που κυκλοφορούν σχετικά με τις νέες ταυτότητες, ωστόσο οι ειδικοί φαίνεται να είναι καθησυχαστικοί.

Την ώρα που οι φωνές πληθαίνουν, το LIVE NEWS απευθύνθηκε στους ειδικούς οι οποίοι με σύνεση και ψυχραιμία απαντούν στα σενάρια συνωμοσίας που θέλουν τις νέες ταυτότητες να έχουν τσιπ παρακολούθησης, σύστημα γεωεντοπισμού αλλά και χάραγμα αντίχριστου.

Ο Νίκος Βασιλάκος επιχειρεί να εξηγήσει τι νέο φέρνουν οι ψηφιακές ταυτότητες και γιατί οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν με την έλευσή τους.

«Την κάρτα θα την έχεις αιώνια. Και εφόσον είπαν οι πατέρες της εκκλησίας να μην την πάρουμε, δεν θα την πάρουμε», λέει αρνητής της νέας ταυτότητας.

Η αλήθεια, πάντως, είναι πως αυτή την κάρτα του πολίτη δεν θα την έχουμε αιώνια. Για την ακρίβεια θα έχει διάρκεια ισχύος 10 έτη και όπως εξηγεί ο Νίκος Βασιλάκος, αυτό που θα προσφέρει είναι μεγαλύτερη ασφάλεια.

«Είναι ασφαλές αυτό. Είναι ασφαλές γιατί ό,τι είναι κυβερνητικό είναι και κρυπτογραφημένο».

«Εγώ δεν είμαι και καμία επιστήμονας, όμως έχω κάποιες αμφιβολίες. Έχω άγχη. Πόσο εύκολο ένας χάκερ να έχει πρόσβαση».

Οι πολέμιοι ταυτοτήτων υποστηρίζουν πως συγκεντρώνονται πολλά προσωπικά δεδομένα σε μια κάρτα. Με τους ειδικούς να καθησυχάζουν πως το γεγονός πως θα αναγράφονται τέτοια στοιχεία γίνεται μόνο για τη διευκόλυνση των πολιτών.

Oι νέες ταυτότητες αναμένεται να παρουσιαστούν στο κοινό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Η ψηφιακή ταυτότητα θα έχει το μέγεθος όπως μιας πιστωτικής κάρτας και θα έχει ένα τσιπ το οποίο θα περιλαμβάνει πληροφορίες με βιομετρικά στοιχεία. Το τσιπάκι αυτό θα μπορεί να αναγνωριστεί από μακριά και θα δίνει τη δυνατότητα στην Αστυνομία να έχει πρόσβαση στα δικά μας δεδομένα», είπε αρχικά.

Πόσο ασφαλές είναι;

«Στις νέες ταυτότητες όλες οι πληροφορίες είναι κρυπτογραφημένες με αλγόριθμο, ο οποίος δεν ”σπάει”. Έχει καταφέρει ποτέ κανείς να μπει στην ΑΑΔΕ; Ό, τι είναι κυβερνητικό δεν αγγίζεται», ξεκαθάρισε ο ειδικός.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ζιζέλ Πελικό | Ο άνδρας της είχε μιμητή, του έδινε τα υπνωτικά και βίαζαν μαζί τις συζύγους τους

Η ανωμαλία του Ντομινίκ Πελικό, να ναρκώνει την σύζυγό και να βλέπει να την βιάζουν δεκάδες άνδρες, είχε και μιμητές οι οποίοι έκαναν το ίδιο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Ρωσία επελαύνει στην ανατολική Ουκρανία

Η Ρωσία βρίσκεται κοντά στην κατάληψη μιας σημαντικής πόλης στην ανατολική Ουκρανία, της Ποκρόφσκ, σε μια από τις ταχύτερες στρατιωτικές προελάσεις από τις αρχές του πολέμου. Αν καταφέρει να

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

MI6 και CIA: Οι πόλεμοι σε Ισραήλ και Ουκρανία απειλούν την παγκόσμια τάξη – Μεγαλύτερη πρόκληση η άνοδος της Κίνας

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη διεθνή τάξη πραγμάτων, η οποία εκτιμούν ότι αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, κρούουν οι επικεφαλής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια Σοκάρει η κατάθεση της νύφης του Ντομινίκ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

CNN | Βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούνται μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των εκτελέσεων Ουκρανών στρατιωτών από τους Ρώσους εισβολείς, λίγο μετά την παράδοσή τους, σύμφωνα με το CNN, το οποίο, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα ένα σχετικό βίντεο από το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >