AD

Ποιο είναι το συναρπαστικό μυστήριο της Ιαπωνικής Ατλαντίδας;

Το ηλικίας 10.000 ετών υποβρύχιο μνημείο που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας και συνεχίζει να διχάζει τους επιστήμονες για την προέλευσή του.

 

Έχει την ονομασία « Yonaguni Μonument», βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών του Yonaguni, του νοτιότερου από τα νησιά Ryukyu και οι μελετητές δεν μπορούν ακόμα να πούνε με βεβαιότητα αν πρόκειται εάν έχει εξ ολοκλήρου κατασκευαστεί από ανθρώπους ή αν είναι έργο της φύσης το οποίο μετά φιλοξένησε ανθρώπινες κατασκευές.

Το ορθογώνιο μνημείο, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά από έναν δύτη, έχει μήκος πάνω από 50 μέτρα και πλάτος περίπου 20 μέτρα. Αρκετοί μελετητές έχουν επισκεφθεί την τοποθεσία, αλλά η προέλευσή της παραμένει αβέβαιη. Σύμφωνα με ορισμένους, το μνημείο είναι μια τεχνητή κλιμακωτή πυραμίδα. Εκτός από πολλές ευθείες γραμμές, ορισμένοι από τους βράχους υποτίθεται ότι έχουν σκαλίσματα. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν άλλοι σχηματισμοί, που υποδηλώνουν μια βυθισμένη αρχαία πόλη. Αυτή η θεωρία υποστηρίζει ότι οι κατασκευές είναι τουλάχιστον 5.000 ετών και ανήκουν σε έναν χαμένο πολιτισμό – πιθανώς τον θρυλικό μνημείο Mu ή Lemuria.

Άλλοι ερευνητές πάντως υποστηρίζουν ότι το μνημείο είναι φυσικό, διαμορφωμένο με τα χρόνια από υποθαλάσσια ρεύματα. Δηλώνουν ότι η συμμετρία των πετρωμάτων δεν είναι τόσο έντονη όσο αναφέρεται και ότι η δομή φαίνεται να είναι κατασκευασμένη από συμπαγή βράχο και όχι από διακριτούς λίθους, κάτι που θα υποδηλώνει ανθρώπινη δραστηριότητα. Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι τα σκαλίσματα είναι γρατζουνιές που εμφανίζονται στη φύση.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογικής Ωκεανογραφίας Masaaki Kimura, που έχει εξερευνήσει τον χώρο, τα ευρήματα που βρέθηκαν στο μνημείο από τους δύτες, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κατασκευή είναι ανθρώπινη και μάλιστα βασισμένη πάνω στην ασιατική κουλτούρα.

«Οι χαρακτήρες και τα μνημεία που βρίσκονται μέσα στο νερό- των οποίων κάποια μέρη έχω εξετάσει στο εργαστήριο μου- δείχνουν ότι η κουλτούρα προέρχεται από την ασιατική ήπειρο», είπε o Kimura.

Οι ειδικοί έχουν ανακαλύψει 10 διακριτές δομές στην περιοχή που θα μπορούσαν  να είναι τα ερείπια της αρχαίας πόλης.

Δεκαετίες έρευνας από επαγγελματίες δύτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η βυθισμένη πόλη πιθανόν να σκεπάστηκε από τη θάλασσα κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου σεισμού.

Ανάμεσα στα ευρήματα των δυτών υπάρχουν τα ερείπια ενός κάστρου, μιας αψίδας του θριάμβου, πέντε ναών και ενός γηπέδου.

Οι Ιάπωνες αποκαλούν τη βυθισμένη αυτή πόλη  «Ιαπωνική Ατλαντίδα».

Ο Dr. Robert M. Schoch, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης που διενεργεί έρευνες σε αρχαιολογικούς χώρους της Αιγύπτου, πιστεύει ότι το Yonaguri θα μπορούσε να είναι ένας φυσικός σχηματισμός. «Θα πρέπει επίσης να εξεταστεί το ενδεχόμενο ότι το  “Yonaguni Μonument” είναι ουσιαστικά μια φυσική δομή που χρησιμοποιήθηκε, ενισχυμένη, και τροποποιήθηκε από τους ανθρώπους στους αρχαίους χρόνους», έγραψε στο βιβλίο του «Voices of the Rocks».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κωνσταντίνος Αρτσίτας: «Θεωρώ ότι ήταν φάουλ ο Λευτέρης Κουμαντάκης στη διαφωνία με την Ελένη Τσολάκη»

Ο Κωνσταντίνος Αρτσίτας παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής του Δημήτρη Πανόπουλου και της Μάρτζυς Λαζάρου, Weekend Live όπως είδαμε το μεσημέρι της Κυριακής στον

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ανατροπή στα Κατεχόμενα – Σαρωτική νίκη Ερχιουρμάν που απορρίπτει τη λύση δύο κρατών στο Κυπριακό

Σαρωτική νίκη του Τουφάν Ερχιουρμάν στις παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα της Κύπρου. Στις 18:00 έκλεισαν οι κάλπες και τα ανεπίσημα αποτελέσματα, βγήκαν δύο ώρες μετά. Συνολικά στήθηκαν 777

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κρίστεν Μπελ: «Η αληθινή ρομαντική κωμωδία αρχίζει μετά τους πρώτους τρεις μήνες»

Η πρωταγωνίστρια του “Everybody Wants This” του Netflix μιλά για τη δεύτερη σεζόν, σε συνέντευξη Τύπου που συμμετείχε και το ertnews, και εστιάζει στη φθορά του ρομαντισμού

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δικηγόρος του φερόμενου ως φυσικού αυτουργού: Ο άλλος κατηγορούμενος εισήλθε στη σκηνή του εγκλήματος – Ο ανιψιός του θύματος αναγνώρισε λάθος άτομο

Μετά από μια μαραθώνια απολογία που διήρκεσε περίπου 5,5 ώρες, ολοκληρώθηκε στις 19:30 το βράδυ, ενώπιον της ανακρίτριας Καλαμάτας η διαδικασία απολογίας του 22χρονου Ελληνοβρετανού,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ευαγγελία Δομάζου για πρώτη φορά: «Η μητέρα μου, Βίκυ Μοσχολιού, μας είχε ζητήσει να γίνει μοναχή»

Μία ενδιαφέρουσα και γεμάτη εξομολογήσεις συνέντευξη παραχώρησε η Ευαγγελία Δομάζου στην κάμερα του “Καλημέρα, είπαμε”. Την κόρη των αείμνηστων Μίμη Δομάζου και Βίκυς Μοσχολιού συνάντησε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >