AD

Πόσα χρόνια νεότερους μας κάνει να φαινόμαστε το sex;

Το σεξ μας κρατά νέους

Σε πολύτιμο μυστικό μακροζωίας και γερής άμυνας του ανοσοποιητικού αναδεικνύεται η υγιής σεξουαλική ζωή. Και τι σημαίνει αυτό; Ικανοποιητικές καθώς και συχνές ερωτικές επαφές. Οι συχνές ερωτικές επαφές (1-2 φορές την εβδομάδα) φαίνεται ότι αυξάνουν τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α η οποία εμπλέκεται στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού μας. Αυτό έδειξε νέα έρευνα ψυχολόγων από το Πανεπιστήμιο Wilkes.

«Η ανοσοσφαιρίνη Α είναι η πρώτη γραμμή άμυνας οργανισμού σε περίπτωση εισβολής ιών» δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής ψυχολόγος Δρ. Carl Charnetski .

Η σχετική έρευνα διεξήχθη σε 111 φοιτητές του Πανεπιστημίου Wilkes και βάσει των ευρημάτων όσοι έκαναν σεξ 1-2 την εβδομάδα είχαν και κατά 30% υψηλότερα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α στο αίμα τους.

Τι ρόλο παίζουν τα φιλιά

Να σημειωθεί ότι στο παιχνίδι της γερής άμυνας δεν μπαίνει μόνο η ερωτική επαφή καθαυτή, αλλά και τα φιλιά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα φιλιά αναδεικνύονται σε προστάτες της άμυνας μέσα από την πολύτιμη για τον οργανισμό ανταλλαγή μικροοοργανισμών με το σάλιο.

Επιπλέον και το (ασφαλές) σεξ όταν γίνεται συχνά χαρίζει σωματική και ψυχική ευεξία γεγονός που αποτελεί σημαντικό παράγοντα ενίσχυσης της άμυνας.

Οι άνδρες και οι γυναίκες με τη μεγαλύτερη συχνότητα οργασμών εκτιμάται ότι μπορεί να «κερδίσουν» ακόμη και 3-8 χρόνια ζωής, ενώ σύμφωνα με μελέτες ο κίνδυνος θνησιμότητας είναι έως και 50% χαμηλότερος σε όσους έχουν αυξημένη συχνότητα σεξουαλικής ευχαρίστησης σε σύγκριση με εκείνους που έχουν λιγότερους οργασμούς.

Επιπλέον σε σουηδική μελέτη παρατηρήθηκε ότι η αυξημένη συχνότητα των ερωτικών επαφών (3 φορές την εβδομάδα) συσχετιζόταν με μεγαλύτερο προσδόκιμο επιβίωσης σε σύγκριση με όσους είχαν λιγότερες επαφές (π.χ. 2 φορές την εβδομάδα).

Healthview.gr

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ρασοφόρος συνελήφθη στη Ρόδο με 2 κιλά κοκαΐνης – Έπεισε ηλικιωμένη να τη μεταφέρει με πλοίο ενώ αυτός ταξίδεψε με αεροπλάνο

Στη σύλληψη ενός 40χρονου Έλληνα που δηλώνει μοναχός παλαιοημερολογίτης και διαμένει σε μοναστήρι της Αττικής προχώρησαν αστυνομικοί στη Ρόδο καθώς βρέθηκε να μεταφέρει 2 κιλά

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κέλλας: Έχουν εντοπιστεί 33 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν σε αγρότες που δεν τα δικαιούνταν

Απαντήσεις στους αγρότες που διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις στις επιδοτήσεις και τον φόβο νέων καθυστερήσεων στις ενισχύσεις έδωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Κέλλας, μιλώντας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Στο Άγιον Όρος ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ – Η γεωπολιτική σημασία του Άθω αναβαθμίζεται

Το Άγιον Όρος αναδεικνύεται σε σημαντικό σημείο γεωπολιτικών ανταγωνισμών, με τους Αμερικανούς να αυξάνουν την παρουσία τους σε μια περιοχή που ιστορικά επηρεάζεται από ρωσική

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μητσοτάκης: Οι «βεντέτες» και οι αυτοδικίες είναι απόβλητα περασμένων καιρών, δεν τιμούν κανέναν – Ενισχύεται η ενεργειακή κυριαρχία και ασφάλεια της χώρας μας

Τον απολογισμό των παρεμβάσεων και των δράσεων της κυβέρνησης την εβδομάδα που πέρασε, έκανε στην καθιερωμένη ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τα ρεκόρ του 2025 – Σε ιστορικό υψηλό η συμμετοχή των ξένων στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, οι ξένοι επενδυτές έχουν ενισχύσει τη θέση τους στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, με την συμμετοχή των ξένων στην κεφαλαιοποίηση του Χ.Α,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >