AD

5 Είδη μη σεξουαλικής `απιστίας`!

Ο ορισμός της απιστίας για τον κάθε άνθρωπο και για το κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικός. Για παράδειγμα, πολλοί πιστεύουν ότι το φιλί δεν είναι μια μορφή απιστίας ενώ άλλοι το θεωρούν προδοσία. Πέρα όμως της σεξουαλικής μορφής της απιστίας υπάρχουν και εκδοχές της σε ένα πιο πνευματικό επίπεδο.

Η ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν σε μια σχέση είναι πολλές φορές το ίδιο δυνατή όσο η σεξουαλική απιστία. Στην ουσία πρόκειται για παράγοντες που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν μια σχέση στο τέλος της. Δες παρακάτω ποια μπορούν να θεωρηθούν ως είδη μη σεξουαλικής απιστίας.

Ποια είναι τα είδη μη σεξουαλικής απιστίας!

Συναισθηματική απιστία

Η συναισθηματική απιστία ή αλλιώς απιστία της καρδιάς μπορεί να ξεκίνησε από ένα απλό φλερτ και να έχει μετατραπεί σε κάτι παραπάνω. Συνήθως συμβαίνει όταν το ένα από τα δύο άτομα της σχέσης νοιώθει πως ο σύντροφος του δεν τον καταλαβαίνει. Εξαιτίας αυτού θα αναζητήσει μια συναισθηματική σύνδεση με κάποιον άλλο άνθρωπο. Η απιστία αυτή μπορεί να μην έχει σεξουαλική μορφή και για το λόγο αυτό πολλοί δεν αντιλαμβάνονται τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στη σχέση τους.

Διαδικτυακή απιστία

Ο τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων έχει σίγουρα αλλάξει τα τελευταία χρόνια με την εξέλιξη της τεχνολογίας. Αυτό έδωσε την ευκαιρία για μια νέα μορφή απιστίας, τη διαδικτυακή. Αν και δεν υπάρχει σεξουαλική επαφή μεταξύ των εμπλεκομένων μελών, υπάρχει συνήθως ένα σεξουαλικό υπόβαθρο. Η επικοινωνία μπορεί να γίνει μέσω γραπτών μηνυμάτων, email ή τσατ. Πολύ συχνό είναι επίσης να υπάρχει ανωνυμία και ο ένας να μη γνωρίζει τον άλλο.

Φαντασίωση

Πολλές φορές οι φαντασιώσεις ενός ανθρώπου για κάποιον άλλο μπορούν να θεωρηθούν απιστία. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν συνήθως άτομα που θέλουν να είναι με κάποιον άλλο τόσο πολύ, που αν τους δοθεί η ευκαιρία θα απιστήσουν. Διαφορετικά μπορεί το άτομο αυτό να μη θέλει να λήξει η σχέση του και να αντιλαμβάνεται ότι η ζημιά που θα προκαλέσει η απιστία θα είναι καταστροφική. Η οικειότητα όμως και ο δεσμός που υπάρχει μεταξύ των ατόμων αυτών είναι σίγουρα κάτι πολύ παραπάνω από μια απλή φιλία.

Φιλία

Δεν είναι λίγες οι φορές που μια φιλία μπορεί να οδηγήσει μια σχέση στο τέλος της. Ο λόγος γι αυτό είναι ότι δεν δίνεις στον άλλο ποτέ τη προτεραιότητα που πρέπει να έχει σε μια σχέση. Σίγουρα οι φίλοι είναι πολύ σημαντικοί στη ζωή μας, το ίδιο όμως και ο σύντροφός μας. Ένας φίλος σε γνωρίζει περισσότερο καιρό και σε έχει μάθει σαν άνθρωπο και σαν χαρακτήρα. Μη κάνεις το λάθος να συγκρίνεις το σύντροφο σου συνέχεια με το φίλο σου γιατί ο άλλος μπορεί να μην είχε ακόμα το χρόνο να σε μάθει. Σίγουρα δεν είναι μια καθαρή μορφή μη σεξουαλικής απιστίας, ωστόσο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά σε μια σχέση.

Εργασία

Πολλές φορές ένας άνθρωπος μπορεί να εστιάσει απόλυτα στην δουλειά του και την εξέλιξη του σε αυτή. Στη προσπάθεια του αυτή δεν είναι σπάνιο να αγνοήσει τη σύντροφο του καθώς έχει κυριευτεί από την επιθυμία του για περισσότερη δύναμη και εξουσία. Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί και σαν δικαιολογία για να αποφύγει κάποιος τη σύντροφο του ή να κρυφτεί από κάποιο καβγά. Δεν είναι σπάνιο επίσης να χρησιμοποιείται και στο σπίτι σαν δικαιολογία προκειμένου να κάτσει στον υπολογιστή και να αποφύγει οποιασδήποτε μορφή επικοινωνίας. Οπότε και μπορεί να θεωρηθεί ως μια μορφή μη σεξουαλικής απιστίας.

ediva.gr

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >