AD

Σύριζα | Τα πρόσωπα της επόμενης μέρας

Με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα έκλεισε ολοκληρωτικά ο προηγούμενος ιστορικός κύκλος του Σύριζα. Ένα καινούργιο πρόσωπο θα ανοίξει τον επόμενο.

Όλα δείχνουν ότι οι fast track διαδικασίες που επιθυμούσε ο Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον επιβεβλημένες, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να εκπροσωπηθεί από τον νέο αρχηγό της στη ΔΕΘ, ενώ στα τέλη Αυγούστου εκπνέει η προθεσμία ώστε να καταθέσουν τα κόμματα τους εκλεκτούς τους για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο  προκειμένου να συγκαλέσει τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί , στις 15-16 Ιουλίου.

Υπάρχει ένα σενάριο για συνέδριο μέχρι τα τέλη Ιουλίου και εκλογή προέδρου τον Σεπτέμβριο, ωστόσο μένει να φανεί αυτό τις επόμενες ημέρες, και άλλο που προβλέπει κάλπες μέσα στον μήνα και συνέδριο τον χειμώνα.

Διεργασίες, παρασκήνιο και οι πιθανοί διάδοχοι
Ήδη πάντως έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες στο παρασκήνιο για τις υποψηφιότητες.

Ακούγεται έντονα ως φαβορί το όνομα της Έφης Αχτσιόγλου, τομεάρχου Οικονομικών, η οποία στηρίζεται και από τους λεγόμενους «53». Από την παλιά φρουρά ακούγεται ο πρώην τσάρος της Οικονομίας και επικεφαλής της «Ομπρέλας», Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ έχει πέσει στο τραπέζι και το όνομα του πρώην υπουργού και τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση.

Ακόμη, ακούγονται η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ φήμες θέλουν να το σκέφτεται και ο Παύλος Πολάκης!

Μένει να φανεί ποιο πρόσωπο θα στηρίξουν οι λεγόμενοι προεδρικοί και οι πασοκογενείς, ενώ όλα δείχνουν πως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θα κρατήσει στάση ουδετερότητας.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

MI6 και CIA: Οι πόλεμοι σε Ισραήλ και Ουκρανία απειλούν την παγκόσμια τάξη – Μεγαλύτερη πρόκληση η άνοδος της Κίνας

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη διεθνή τάξη πραγμάτων, η οποία εκτιμούν ότι αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, κρούουν οι επικεφαλής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια Σοκάρει η κατάθεση της νύφης του Ντομινίκ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

CNN | Βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούνται μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των εκτελέσεων Ουκρανών στρατιωτών από τους Ρώσους εισβολείς, λίγο μετά την παράδοσή τους, σύμφωνα με το CNN, το οποίο, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα ένα σχετικό βίντεο από το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μιχάλης Κατρίνης | Τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή δεν αγοράζονται και είναι ανεκτίμητα

Συνέντευξη με τον Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος με μια πορεία γεμάτη προκλήσεις και αποφασιστικότητα, εκπροσωπεί τη νέα γενιά πολιτικών που επιδιώκουν την ανασύνταξη και αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να το επαναφέρει στον κεντρικό ρόλο της πολιτικής σκηνής της Ελλάδας.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μπεν Άφλεκ | Αρνείται ότι βγαίνει με την Κικ Κένεντι επειδή φοβάται ότι θα επηρεάσει το διαζύγιό του από τη Λόπεζ

Ο Μπεν Άφλεκ προσπαθεί απεγνωσμένα να «σβήσει» την Κικ Κένεντι από τη ζωή του, επειδή φοβάται ότι η σχέση τους θα επηρεάσει αρνητικά το διαζύγιό του με την Τζένιφερ Λόπεζ.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >