Stairway to justice

Stairway to justice

Εκδικάζεται τις ημέρες αυτές η αγωγή των μελών ενός συγκροτήματος, των Spirit , οι οποίοι κατηγορούν τους Zeppelin για κλοπή του «Stairway to Heaven»

Πιο κλασικό πεθαίνεις, κομμάτι που το ξέρουν ακόμα και οι πέτρες, το «Stairway to Heaven», ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του θρυλικού συγκροτήματος των Led Zeppelin, «δικάζεται» αυτές τις ημέρες σε δικαστήριο της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, όπου  ετοιμάζεται να μελετηθεί σε βάθος και στη συνέχεια να εκδικαστεί, η αγωγή των μελών του συγκροτήματος Spirit εναντίον αυτών των Led Zeppelin, για κλοπή του κομματιού.  Αντιλαμβάνεστε πως αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μιλάμε για τεράστια διαφυγόντα κέρδη, για το συγκρότημα των Spirit.  

Συγκεκριμένα, ένας δικαστής ονόματι Gary Klausner από το Λος Άντζελες,  έκανε δεκτή μήνυση, με αντικείμενο το εν λόγω κομμάτι και την αιτίαση ότι το «Stairway to Heaven» ομοιάζει με ένα προγενέστερο αυτού κομμάτι, το ορχηστρικό τραγούδι «Taurus» που είχε κυκλοφορήσει τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το 1967, από τους Spirit.

Η υπόθεση αυτή αναμένεται να θέσει τους  Robert Plant και Jimmy Page να κληθούν να αποκρούσουν τις κατηγορίες ενόψει σώματος ενόρκων, σε δίκη που προγραμματίστηκε για τις 10 Μαΐου.

Ο δικαστής Gary Klausner υποστηρίζει ότι μπορεί να υπάρχουν «βάσιμες» ομοιότητες στα δύο πρώτα λεπτά των δύο τραγουδιών και γι’ αυτό έκρινε ότι είναι πιο δίκαιο η υπόθεση να κριθεί στο ακροατήριο.

Ο Jimmy Page από την πλευρά των εναγομένων, χαρακτήρισε τις κατηγορίες γελοιότητες και φαντασιοπληξίες, ενώ θα εμφανιστεί ενώπιον του σώματος των ενόρκων στις 10 Μαΐου για να παρουσιάσει μαζί με τον Robert Plant τα επιχειρήματα.

Σχετικά άρθρα