Διεθνής Αμνηστία: Οι Ρωσικές επιδρομές κατά του ISIS στη Συρία έχουν σκοτώσει πάνω από 200 άμαχους

Διεθνής Αμνηστία: Οι Ρωσικές επιδρομές κατά του ISIS στη Συρία έχουν σκοτώσει πάνω από 200 άμαχους

Οι Ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις έχουν επέμβει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα στη Συρία προκειμένου να χτυπήσουν στρατηγικές θέσεις του Ισλαμικού Κράτους. Η Διεθνής Αμνηστία όμως προειδοποιεί πως τον λογαριασμό τον πληρώνουν πάλι άμαχοι με τη ζωή τους.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν αποφάσισε να δράσει αποφασιστικά κατά του ISIS. Εδώ και καιρό οι Ρωσικές Δυνάμεις επεμβαίνουν σχεδόν καθημερινά στη Συρία προκειμένου να χτυπήσουν θέσεις της ISIS.

Νέα έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας όμως αναφέρει πως τα οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές χτύπησαν νοσοκομεία και σπίτια με αποτέλσμα άμαχοι να βρούν τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με την έκθεση, έξι αεροπορικές επιδρομές στο Χόμς, το Ιντλέπ και το Χαλέπι από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο του 2015 είχαν ως αποτέλεσμα να χτυπηθούν σπίτια και να σκοτωθούν τουλάχιστον 200 άμαχοι και μόλις 12 τζιχαντιστές. Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει επίσης πως η Μόσχα είπε ψέματα για να καλύψει τον θάνατοι αμάχων σε επίθεση κατά τεμένους και ενός νοσοκομείου σε δυο άλλες επιθέσεις.

Η Διεθνής Αμνηστία βρήκε επίσης στοιχεία πως οι Ρώσοι χρησιμοποιούν απαγορευμένα όπλα διασποράς και μη κατευθυνόμενες βόμβες που απαγορεύονται διεθνώς σε κατοικημένες περιοχές. Φυσικά, η Μόσχα δεν έχει σχολιάσει ακόμα την έκθεση επίσημα. Ρώσοι στρατιωτικοί όμως αρνούνται όλες αυτές τις κατηγορίες και λένε πω ποτέ δεν χάνουν τον στόχο τους. Η Διεθνής Αμνηστία όμως επιμένει πως έχει στοιχεία για τους ισχυρισμούς της έκθεσης. Έχουν μαρτυρίες αλλά και βίντεο που δείχνουν τις επιθέσεις και αποδεικνύουν τα χτυπήματα σε σπίτια και νοσοκομεία.

Σχετικά άρθρα