Δικαίωση για τον Sir Timothy Berners-Lee – Πήρε το «Νόμπελ» για το World Wide Web!

Δικαίωση για τον Sir Timothy Berners-Lee – Πήρε το «Νόμπελ» για το World Wide Web!

Ο Sir Timothy Berners-Lee πήρε το «Νόμπελ Πληροφορικής» για την εφεύρεση του World Wide Web.

Ο Sir Timothy Berners-Lee πήρε το «Νόμπελ Πληροφορικής» για την εφεύρεση του World Wide Web. Πιο συγκεκριμένα, απονεμήθηκε τον Απρίλιο του 2017 στον εφευρέτη του World Wide Web το περίφημο βραβείο «2016 Turing Award».

Δικαίωση μετά από 20 χρόνια περίπου!

Τιμήθηκε με το εν λόγω βραβείο γιατί εφηύρε το World Wide Web, τον πρώτο διαδικτυακό browser, και τα πρώτα, θεμελιώδη πρωτόκολλα και αλγορίθμους. Πρόκειται για τεράστια τιμή και αναγνώριση στον χώρο της τεχνολογίας και των Η/ Υ με πολλούς να το χαρακτηρίζουν ως το «Νόμπελ Πληροφορικής».

Μπορεί να έχει διακριθεί έχοντας πολλά βραβεία στο ενεργητικό του αλλά το «2016 Turing Award» ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για εκείνον. Ο Sir Timothy Berners-Lee εφηύρε το World Wide Web και ήταν πρωτοπόρος για το Διαδίκτυο. Είναι υπεύθυνος για την ίδρυση του World Wide Web Consortium για τη θέσπιση των Web Standards. Αλλά και του World Wide Web Foundation για την εξάπλωση του Web σε όλο τον κόσμο.

Θα πάρει επίσης το χρηματικό ποσό του 1 εκατ. δολαρίων.  

Αυτή είναι η πρώτη ιστοσελίδα που φτιάχτηκε και φιλοξενείται στο CERN: 

Σχετικά άρθρα