Η Βόρεια Κορέα δέχεται την βοήθεια των Αμερικανών
... την ώρα που απειλεί την Washington με πυρηνική επίθεση!
Ο Kim Jong-un έχει απειλήσει πολλές φορές τις Ηνωμένες Πολιτείες πως θα εξαπολύσει εναντίων της πυρηνικό όλεθρο. Την ίδια ώρα όμως φαίνεται πως δέχεται ευχαρίστως την βοήθεια Αμερικανικών ΜΚΟ.
Όπως αναφέρει η Telegraph το Ίδρυμα Eugene Bell έχει στείλει στην Βόρεια Κορέα την πρώτη αποστολή φαρμάκων για την αντιμετώπιση της φυματίωσης που το τελευταίο διάστημα έχει χτυπήσει χώρα.
Και όλα αυτά το διάστημα που ο Kim Jong-un έλεγε πως θα λέει να κάψει το Manhattan κι ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Παρά την συνεχιζόμενη ένταση στην Κορεάτικη χερσόνησο φέτος, ανακοινώνουμε με χαρά πως το ανοιξιάτικο φορτίο μας με φάρμακα και υλικά για το πρόγραμμα της θεραπείας έφτασε στη Βόρεια Κορέα» ανακοίνωσε η οργάνωση με έδρα την Washington.
Η φυματίωση παραμένει ένας πάρα πολύ μεγάλος κίνδυνος για την υγεία στη Βόρεια Κορέα. Γύρω στο 5% των κατοίκων της χώρας έχουν μολυνθεί από τον ίο που, σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, έχει συμβάλει στην γενικότερη φθίνουσα πορεία της υγείας του πληθυσμού αλλά και την κατάρρευση του συστήματος υγείας.
Σύμφωνα με στοιχεία μάλιστα, πάνω από 5.000 άνθρωποι πέθαναν στη Βόρεια Κορέα από φυματίωση πέρυσι. Τραγική ειρωνεία… Η πολυπόθητη θεραπεία για τους κατοίκους της αποκλεισμένης χώρας έρχεται μόνο μέσα από τον Αμερικανικό Οργανισμό. Όπως λένε όμως άνθρωποι του Ιδρύματος Eugene Bell αυτή τη στιγμή η Βόρεια Κορέα έχει αρκετά φάρμακα μόνο μέχρι τον Απρίλιο.