Ο Woody Allen απαντά στο κατηγορώ της κόρης του: «Δεν σε κακοποίησα ποτέ»

Ο Woody Allen απαντά στο κατηγορώ της κόρης του: «Δεν σε κακοποίησα ποτέ»

Ο διάσημος σκηνοθέτης εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη της θετής κόρης του, Dylan Farrow. Από την Χριστίνα Φαραζή

«Γιατί να μην θέλω να τον αποκαθηλώσω; Γιατί να μην είμαι θυμωμένη; Γιατί να μην είμαι πληγωμένη; Γιατί να μην πρέπει να νιώσω οργή μετά από όλα αυτά τα χρόνια που με αγνοούν, δεν με πιστεύουν και με βάζουν στην άκρη;», δήλωσε μεταξύ άλλων η Dylan Farrow, θετή κόρη της Mia Farrow και του Woody Allen στο CBS This Morning.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η 33χρονη μίλησε μπροστά στην κάμερα για τη σεξουαλική κακοποίηση που υποστηρίζει ότι υπέστη από τον διάσημο σκηνοθέτη όταν ήταν 7 ετών. 

Η συνέντευξή της ήρθε με αφορμή την επίθεσή που εξαπέλυσε η ίδια στους ηθοποιούς που έχουν συμμετάσχει όλα αυτά τα χρόνια στις ταινίες του Allen, εξηγώντας ότι από τη μία καταδικάζουν τις πρακτικές της αμερικάνικης κινηματογραφικής βιομηχανίας –σκάνδαλο Harvey Weinstein-, από την άλλη όμως αρνούνται πεισματικά να καταδικάσουν τον ίδιο τον δημιουργό.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί πρωταγωνιστές των φιλμ του να βγουν δημόσια και να δηλώσουν μετανιωμένοι που συνεργάστηκαν μαζί του. Ανάμεσά τους, οι Rebecca Hall, Mira Sorvino, Natalie Portman, Timothee Chalamet, Greta Gerwig.

Λίγες ώρες μετά την συνέντευξή της, ο 82χρονος σκηνοθέτης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση :

«Όταν αυτή η κατηγορία έγινε περισσότερα από 25 χρόνια πριν, ερευνήθηκε εξονυχιστικά και από την Κλινική για την Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών του Νοσοκομείου του Γέιλ στο Νιου Χέιβεν και από την Υπηρεσία Παιδική Μέριμνας της Νέας Υόρκης. Και οι δύο κατέληξαν μετά από πολύμηνη έρευνα και ανεξάρτητα η μία υπηρεσία από την άλλη πως δεν είχε συμβεί καμία κακοποίηση. Αντίθετα, ανακάλυψαν μάλλον ένα ευάλωτο παιδί που είχε δασκαλευτεί να πει την ιστορία που του είχε μάθει η θυμωμένη του μητέρα κατά τη διάρκεια ενός επεισοδιακού χωρισμού.

Ο μεγαλύτερος αδερφός της Dylan, ο Mooses είχε πει ότι υπήρξε μάρτυρας: είχε δει την μητέρα τους να κάνει ακριβώς αυτό – να εκπαιδεύει επίμονα την Dylan, προσπαθώντας να την πείσει πως ο πατέρας της ήταν ένας επικίνδυνος σεξουαλικός κυνηγός. Μάλλον δούλεψε – και, με θλίψη μου, είμαι σίγουρος ότι η Dylan πιστεύει αυτά που λέει. Αλλά αν και η οικογένεια Farrow χρησιμοποιεί κυνικά την ευκαιρία που της δίνει το κίνημα Time`s Up για να επαναλάβει αυτή την ανυπόστατη κατηγορία, αυτό δεν την κάνει σήμερα πιο αληθινή απ` ότι ήταν στο παρελθόν. Δεν κακοποίησα ποτέ την κόρη μου – όπως κατέληξαν και οι έρευνες μισό αιώνα πριν».

Σχετικά άρθρα