Στη Βενεζουέλα ένα hamburger κάνει 150 ευρώ

Στη Βενεζουέλα ένα hamburger κάνει 150 ευρώ

Πως ο σοσιαλιστικός παράδεισος έγινε μια κόλαση υπερπληθωρισμού.

Τα όνειρα για επανεκκίνηση της οικονομίας στη Βενεζουέλα που πουλούσε ο Nicolas Maduro γρήγορα μετατράπηκαν σε εφιάλτη.

Σήμερα, στη Βενεζουέλα της αριστερής ιδεοληψίας και του μίσους προς τον καπιταλισμό, απλοί άνθρωποι του μόχθου και του μεροκάματου έρχονται αντιμέτωποι με τρομακτική πραγματικότητα.

Ο πληθωρισμός έχει αγγίξει εδώ και μήνες το 500%. Αποτέλεσμα; Ένα hamburger κάνει 150 ευρώ, ένα δίκλινο δωμάτιο σε ένα μέσο ξενοδοχείο κοστίζει 6.000 ευρώ τη βραδιά. Σινεμά υπάρχουν ακόμα αλλά ένα εισιτήριο κοστίζει 780 ευρώ. Κι όλα αυτά ενώ ο μισθός ενός μέσου πολίτη δεν ξεπερνά τα 30 ευρώ.

Μπορεί να καταλάβει λοιπόν κανείς πως ο κόσμος δεν μπορεί να αγοράσει ούτε καν τα απαραίτητα. Πολλοί δεν μπορούν να αγοράσουν καν το φαγητό που χρειάζονται για να ζήσουν.

Στους φούρνους εκτυλίσσονται σκηνές βγαλμένες από τριτοκοσμική χώρα. Άνθρωποι σχηματίζουν ουρές για να προμηθευτούν το μοναδικό πράγμα που μπορούν να αγοράσουν για να φάνε. Ψωμί.

Ακόμα κι εκεί όμως, μετά από λίγο μια ταμπέλα τους ενημερώνει πως το ψωμί έχει πια τελειώσει.

Ο κόσμος… απλοί οικογενειάρχες άνθρωποι, αναγκάζονται να λεηλατήσουν σούπερ μάρκετ και να κλέψουν καταστήματα για να μπορέσουν να δώσουν φαγητό στα παιδιά τους που κλαίνε από την πείνα.

Κλέβουν αλεύρι, κοτόπουλο κι ότι άλλο βρίσκουν ώστε να γλιτώσουν από την λιμοκτονία.

Σχετικά άρθρα