ΣΟΚ στον κόσμο του τένις: Ντοπέ η Μαρία Σαράποβα! (video)
Το παραδέχτηκε η ίδια η Ρωσίδα τενίστρια σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Λος Άντζελες.
Από την Κυριακή (6/3) οργίαζαν οι φήμες σχετικά με το περιεχόμενο της συνέντευξης τύπου την οποία είχε ανακοινώσει ότι θα παραχωρήσει εκτάκτως στο Λος Άντζελες, η γνωστή τενίστρια Μαρία Σαράποβα. Όλοι υποψιάστηκαν πιθανή αποχώρηση της από το άθλημα που την ανέδειξε, λόγω και των πολλών τραυματισμών που την ταλαιπώρησαν, όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμη πιο… περίεργα για την 29χρονη Ρωσίδα.
Η Σαράποβα ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία meldonium, ύστερα από έλεγχο ντόπινγκ κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν. Όπως παραδέχθηκε η ίδια, λάμβανε τη συγκεκριμένη ουσία από το 2006, ωστόσο από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους μπήκε στις λίστες με τις απαγορευμένες ουσίες της WADA.
«Έλαβα για πρώτη φορά αυτή την ουσία το 2006. Είχα πολλά προβλήματα υγείας τότε, αρρώσταινα συνέχεια, είχα έλλειψη μαγνησίου και σημάδια διαβήτη. Ξέρω ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσω τις συνέπειες και δεν θέλω να τελειώσω έτσι την καριέρα μου. Ελπίζω ότι θα έχω την ευκαιρία να παίξω ξανά. Έλαβα το γράμμα της WADA στις 22 Δεκεμβρίου με τις αλλαγές για το 2016 και δεν κοίταξα εκείνη τη λίστα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Σαράποβα.