FASHION BLENDER: Οι εμφανίσεις που τρένταραν αυτή την εβδομάδα
Οι Dolce & Gabbana και η Οδύσσεια του Νόλαν κέρδισαν το στοίχημα της εβδομάδας που πέρασε.
Περιεχόμενα
H εκρηκτική Τζένιφερ Λόπεζ έκανε ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση στην Ταορμίνα, την ώρα που μετρούσαμε αντίστροφα για την κινηματογραφική Οδύσσεια του Νόλαν, η ταινία που έφερε την αισθητική της Αρχαίας Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και προκάλεσε έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ κοινού και κριτικών. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ επέλεξε ένα κοστούμι με διάσημη υπογραφή αποδεικνύοντας ότι δεν ξέρει μόνο από ποδόσφαιρο.
Πασαρέλες, βασιλικά θεωρεία και ένα καπέλο που έκλεψε την παράσταση
Καλοκαίρι στη μόδα σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: τα διάσημα ονόματα τρέχουν από τη Σικελία στο Λονδίνο και μετά στη Νέα Υόρκη, με ταχύτητα που θα ζήλευε ακόμα και ο ίδιος ο Οδυσσέας. Είχαμε πάλι μια εβδομάδα γεμάτη Alta Moda στην Ταορμίνα, βασιλικό θεωρείο στο Γουίμπλεντον, την Τζένιφερ Λόπεζ να δουλεύει υπερωρίες, και μια κινηματογραφική πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη όπου οι πρωταγωνιστές ντύθηκαν σαν να βγήκαν από αρχαίο ελληνικό ανάγλυφο.
Dolce & Gabbana: Όταν το ποδόσφαιρο συνάντησε την Alta Sartoria
Οι Dolce & Gabbana επέλεξαν ξανά την Ταορμίνα της Σικελίας για την παρουσίαση της Alta Moda και Alta Sartoria συλλογής τους. Αυτή τη φορά, πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η όπερα Cavalleria Rusticana του Μασκάνι, με τα ντεφιλέ να φιλοξενούνται στο Αρχαίο Θέατρο και στον βοτανικό κήπο Radicepura. Όπως πάντα, βέβαια, το πραγματικό θέαμα δεν περιορίστηκε μόνο στην πασαρέλα.
Η φετινή Alta Moda ήταν ένας ύμνος στη Σικελία με την πιο κυριολεκτική έννοια: λουλούδια παντού, από κεντήματα στο χέρι μέχρι ανάγλυφα τριαντάφυλλα και τρισδιάστατα πέταλα πάνω στο ύφασμα, δημιουργώντας ζωντανά μπουκέτα που στόλιζαν τα κεφάλια των μοντέλων σαν κορώνες. Τούλινα φορέματα άφηναν να ξεπροβάλλει η λεπτή εσωτερική δαντέλα από κάτω, ενώ βαριές κάπες ήταν κεντημένες στην πλάτη με χρυσές κλωστές.
Στο πλευρό της γυναικείας συλλογής, η ανδρική Alta Sartoria τιμούσε το παραδοσιακό σικελικό κάρο (το ζωγραφισμένο αμάξι με παραστάσεις ιπποτών και αγίων) μέσα από βελούδα και κεντήματα σε κόκκινο χρώμα (σαν τη λάβα της Αίτνας) και κίτρινο (σαν τον ήλιο του νησιού).
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Στην πλευρά των καλεσμένων, ο Έρλινγκ Χάαλαντ αντάλλαξε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια με ένα λευκό-μπεζ σταυρωτό κοστούμι και μεταξωτό μαντήλι στον λαιμό. Συνοδευόταν από τη σύντροφό του, Ιζαμπέλ Χάουγκσενγκ Γιόχανσεν, η οποία επέλεξε ένα τολμηρό διάφανο look. Ο «Βίκινγκ» των γηπέδων φαίνεται πως θέλει να γίνει και επίσημα το νέο πρόσωπο στη διασταύρωση ποδοσφαίρου και υψηλής ραπτικής.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Και εκεί, ανάμεσα στους καλεσμένους, η Τζένιφερ Λόπεζ έκλεψε για ακόμα μία φορά την παράσταση. Φόρεσε ένα στενό, στράπλες φόρεμα σε γραμμή αμπίρ, ολόκληρο καλυμμένο με πολύχρωμες πέτρες κεντημένες στο χέρι και κρύσταλλα σε μοτίβο μωσαϊκού ένα πραγματικό έργο τέχνης, αντάξιο της Alta Moda ραπτικής. Πάνω από τους ώμους, μια μακριά κάπα με χρυσές παγιέτες πρόσθετε έναν δραματικό, σχεδόν βασιλικό τόνο σε κάθε της κίνηση. Ολοκλήρωσε το σύνολο με χρυσά κοσμήματα με ρουμπίνια, χρυσή τσάντα και μια περίτεχνη πλεξούδα στα μαλλιά, ένα look τόσο φορτωμένο σε λεπτομέρειες, που μόνο εκείνη θα μπορούσε να το υποστηρίξει με τέτοια άνεση.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η φωτογραφία που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, όμως, ήταν αυτή με τον Χάαλαντ δίπλα της, δύο κόσμοι εντελώς διαφορετικοί, το γήπεδο και το catwalk, να συναντιούνται στο ίδιο πάρτι. Στο κάδρο προσθέστε επίσης τη Μόνικα Μπελούτσι (πιστή στο αγαπημένο της μαύρο), τον Κρίστιαν Μπέιλ, καθώς και τον Μικέλε Μορόνε. Λίγη ζήλια στη Σικελία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Γουίμπλεντον: Όταν το καπέλο επισκίασε τον τελικό
Στο Λονδίνο, ο τελικός των ανδρών στο Γουίμπλεντον συγκέντρωσε στο βασιλικό θεωρείο πλήθος επωνύμων: από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την πριγκίπισσα Κέιτ με τα παιδιά τους, μέχρι τη Νικόλ Κίντμαν, τον Άντριου Γκάρφιλντ, τη Σίνθια Ερίβο, την Άννα Γουίντουρ, τον Μπεν Στίλερ και φυσικά, τη Τζένιφερ Λόπεζ, η οποία κάθισε δίπλα στον Τομ Χίντλστον.
Και κάπου εδώ ξεκινά το «δράμα» της εβδομάδας. Το βασιλικό θεωρείο έχει έναν άγραφο αλλά αυστηρό κανόνα: οι κυρίες αποφεύγουν τα φαρδιά καπέλα για να μην εμποδίζουν τη θέα των πίσω θεατών. Η Λόπεζ, ωστόσο, αποφάσισε να αγνοήσει το πρωτόκολλο, φορώντας ένα τεράστιο ψάθινο καπέλο Ralph Lauren, το οποίο σύμφωνα με το Twitter είχε σχεδόν την ίδια διάμετρο με το τρόπαιο του τελικού.
Το αποτέλεσμα; Χιλιάδες σχόλια για την έλλειψη διακριτικότητας προς τους πίσω θεατές. Ακόμα και η ίδια η Κέιτ Μίντλετον, που φορούσε δικό της φαρδύ καπέλο νωρίτερα, το αφαίρεσε μόλις κάθισε, κάτι που η Λόπεζ έκανε πολύ αργότερα, αφού είχε ήδη γίνει το κέντρο της συζήτησης.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Λίγες θέσεις πιο πέρα, τρεις γυναίκες έδειξαν πώς παίζεται σωστά το παιχνίδι του «Wimbledon chic». Η Νικόλ Κίντμαν εμφανίστηκε με ενα κρέμ double breasted κοστούμι Ralph Lauren, ροζ γραβάτα και λευκά oxford παπούτσια δανεισμένο στιλ από τους ίδιους τους παίκτες, μα με τη σωστή δόση θηλυκότητας. Δίπλα της, η Άννα Γουίντουρ έμεινε πιστή στη φόρμουλα που δεν αλλάζει ποτέ: εκρού φόρεμα με ζώνη και πλισέ λεπτομέρειες, ασορτί τσάντα, χρυσές και ασημένιες αλυσίδες και τα αδιαπέραστα γυαλιά της. Και η Σιένα Μίλερ, στην άλλη πλευρά της Kidman, επέλεξε ένα ριγέ καλοκαιρινό φόρεμα, κομψό και ανάλαφρο, χωρίς καμία υπερβολή.
«Η Οδύσσεια»: Η Νέα Υόρκη ντύνεται αρχαία Ελλάδα
Στη Νέα Υόρκη, η πρεμιέρα της ταινίας «Η Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν μετέτρεψε το κόκκινο χαλί σε μια σύγχρονη εκδοχή αρχαιοελληνικής γλυπτικής.
Η Ζεντάγια, η οποία υποδύεται την Αθηνά, εμφανίστηκε κυριολεκτικά σαν θεά. Φόρεσε ένα λευκό, δομημένο στράπλες φόρεμα με υψηλό σκίσιμο, μακριά ουρά και πτυχωτές λεπτομέρειες στον κορμό που παρέπεμπαν σε φτερά. Το φόρεμα, δημιουργία του οίκου Matières Focales (το κομμάτι που έκλεισε την πρώτη τους couture επίδειξη), είχε «κλειδωθεί» από τον στυλίστα της, Λο Ρόουτς, σχεδόν δύο χρόνια πριν, αρνούμενος οποιαδήποτε άλλη πρόταση για να εξασφαλίσει ότι θα το φορούσε η Ζεντάγια στη συγκεκριμένη πρεμιέρα.
Δίπλα της, η Αν Χάθαγουεϊ επέλεξε ένα φόρεμα Prada με χιαστί παγιέτες στο μπούστο και μακριά φούστα σε ιβουάρ απόχρωση, ενώ η Σαρλίζ Θερόν πήγε σε μια πιο safe αλλά κομψή επιλογή με κοντό φόρεμα-σακάκι Dior και έναν υπερμεγέθη φιόγκο. Η Λουπίτα Νιόνγκο έκλεψε τις εντυπώσεις με μια χρυσή δημιουργία Nicholas Oakwell Couture.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Όσο για τον Τομ Χόλαντ; Εκεί είχαμε το πιο ενδιαφέρον κοντράστ της βραδιάς: Επέλεξε ένα λιτό, ολόμαυρο σύνολο Fear of God, λειτουργώντας σχεδόν σαν «σκιά» δίπλα στη λαμπερή σύντροφό του και αφήνοντας όλα τα φώτα στραμμένα πάνω της.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Αυτή η πρεμιέρα απέδειξε για άλλη μια φορά ότι το thematic dressing (το να ντύνεσαι σύμφωνα με το θέμα της ταινίας) έχει γίνει το απόλυτο εργαλείο marketing και η Ζεντάγια παραμένει η αδιαφιλονίκητη βασίλισσά του.
Από τη Σικελία στο Λονδίνο και από εκεί στη Νέα Υόρκη, η εβδομάδα απέδειξε για ακόμα μία φορά πως η μόδα δεν σταματά ποτέ να μιλάει απλά κάποιες φορές, το κάνει μέσα από ένα καπέλο.