Έπος και θέαμα σμίγουν στο τρέιλερ του «Νάρνια: Ο Ανιψιός του Μάγου»
Πολλά υποσχόμενη η πρώτη εντύπωση από την πολυαναμενόμενη μεταφορά των ιστοριών του Κ. Σ. Λιούις δια χειρός Γκρέτα Γκέργουιγκ.
Παραδοσιακά, η στήλη είναι (δικαιολογημένα) επιφυλακτική με κάθε νέο μπλοκμπάστερ που σχετίζεται με τις έννοιες IP, reboot, requel κ.ο.κ. Θα παραμείνει έτσι, ωστόσο, οφείλουμε να παραδεχτούμε όταν ένα κινηματογραφικό δείγμα φαίνεται εντυπωσιακό, εκτός από πολλά υποσχόμενο. Σε αυτήν την περίπτωση εμπίπτει, εν προκειμένω, το πρώτο τρέιλερ του πολυαναμενόμενου «Νάρνια: Ο Ανιψιός του Μάγου».
Η νέα δουλειά της σκηνοθέτριας Γκρέτα Γκέργουιγκ («Barbie», «Frances Ha») βασίζεται στην κλασική σειρά βιβλίων φαντασίας του συγγραφέα Κ. Σ. Λιούις με τίτλο «Το Χρονικό της Νάρνια» (εκδ. Κέδρος). Πολύ χονδρικά, η δράση περιστρέφεται γύρω από τις περιπέτειες που βιώνουν τέσσερα αδέρφια, όταν διαπιστώνουν πως μια ντουλάπα λειτουργεί ως πύλη σε ένα μαγικό κόσμο με το όνομα Νάρνια. Ο Λιούις έγραψε επτά τόμους το διάστημα 1950-1956 που εκτυλίσσονται στο εν λόγω σύμπαν, απέσπασε δικαίως σωρεία δαφνών και έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα έργα νεανικής λογοτεχνίας μεταπολεμικά.

Οι millennials θα θυμούνται πως στα ’00s είχε γίνει μία ακόμα απόπειρα μεταφοράς των εν λόγω βιβλίων, με την Τίλντα Σουίντον στο χαρακτηριστικό ρόλο της μοχθηρής Λευκής Μάγισσας. Τότε, είχε αποτελέσει μια βάσιμη προσπάθεια του Χόλιγουντ να εκμεταλλευτεί την απήχηση αυτού του είδους των αφηγήσεων, από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και το «Χάρι Πότερ» μέχρι το «Twilight», ωστόσο, το εγχείρημα άντεξε για τρεις ταινίες – όχι και τελείως άσχημα. Τώρα, η Γκέργουιγκ δοκιμάζει κάτι ολότελα καινούριο.
Πρώτα από όλα, πιάνει το νήμα από την αρχή. Διότι ο «Ανιψιός του Μάγου» μπορεί να κυκλοφόρησε έκτος, όμως, στις σελίδες τους αναπτύσσεται η γέννηση της Νάρνια και το πώς ξεκινούν όλα. Το μάγο του τίτλου ενσαρκώνει ο Ντάνιελ Κρεγκ, δηλαδή έναν άντρα ο οποίος δίνει σε δύο αδέρφια ένα δαχτυλίδι με την ικανότητα να τους μεταφέρει σε πολλαπλούς φαντασμαγορικούς τόπους. Στη διανομή των ρόλων βρίσκουμε, επίσης, την Έμα Μάκι ως Λευκή Μάγισσα, ενώ ακούμε την εμβληματική Μέριλ Στριπ να δανείζει τη φωνή της στο μυθικό λιοντάρι Άσλαν.
Το «Νάρνια: Ο Ανιψιός του Μάγου» παρότι αποτελεί παραγωγή του Netflix θα κυκλοφορήσει ευρέως στους κινηματογράφους και στην Ελλάδα στις 11 Φεβρουαρίου.
Δείτε το τρέιλερ του «Νάρνια: Ο Ανιψιός του Μάγου»: